Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
BUITENCINEMA PLÖK – The Truffle Hunters Geweest
sluiten

BUITENCINEMA PLÖK – The Truffle Hunters

Michael Dweck & Gregory Kershaw

documentaire
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

84 minuten (zonder pauze)
documentaire

Een Italiaanse filmavond in een Limburgse kersenboomgaard!

Er zijn nog enkele kaartjes beschikbaar!

Op een kleedje tussen de bomen, genietend van een streekbiertje of wijntje, terwijl je kijkt naar een fijne film. Dat klinkt als een relaxte avond, toch? Het kan op vrijdagavond 2 september bij de buitencinema in de kersenboomgaard Hoddelslei in Munstergeleen, georganiseerd door Stichting Plök en Filmhuis De Domijnen. Voorafgaand kun je genieten van overheerlijke verse pizza’s en tiramisu en sluit je, voordat de film begint, af met een lekker kopje koffie! Na afloop van de film kun je met een drankje natuurlijk nog even lekker napraten over de film. Zien we je de 2e?

 

Praktische informatie

 • Datum: 2 september 2022
 • Adres: Kersenboomgaard Hoddelslei in Munstergeleen (er zijn parkeerplaatsen beschikbaar maar mocht je in de buurt wonen dan vragen we je graag om te voet of op de fiets te komen)
 • Inloop vanaf 18:30 uur
 • Start film om 21.00 uur
 • Borrel: 22.30 uur

Partners: De avond wordt mede mogelijk gemaakt door Brouwerij de Walnoot uit Hulsberg, Brouwerij B-kind uit Schimmert, Fantastico Pizza en Waelpoel Roken & Stoken.

 

Disclaimer: Bij slecht weer schuiven we de avond door naar 9 of 16 september.

 Klik hier om in te schrijven op de wachtlijst.

Heerlijke film met hoogbejaarde mannen op zoek naar zeldzame truffels in Noord-Italië.

 

Diep in de bossen van Piemonte in het Noord-Westen van Italië zoekt een groep oude mannen samen met hun trouwe honden naar ’s werelds duurste ingrediënt: de witte Alba truffel. Dit fabelachtige, waargebeurde verhaal over de inwoners van een vergeten kleine gemeenschap, die geestdriftig proberen hun buitengewone levensstijl te behouden en hun land te beschermen, is een ode aan een levenslange, menselijke passie.

Het zoeken naar deze zeldzame delicatesse is ondanks de verregaande moderne technologie nog niet ontwikkeld. De mannen zijn van generatie op generatie geoefend in het zoeken naar de truffels en ze worden begeleid door hun goed getrainde honden met hun scherpe reuk. Ze leiden een eenvoudig en rustig bestaan in harmonie met hun honden en de schilderachtige omgeving. Ze zijn niet gebonden aan een mobiele telefoon of internet en hechten belang aan het onderhouden van persoonlijk contact met de medebewoners in hun kleine gemeenschap. Terwijl de voorraad van de witte Alba truffel afneemt, groeit de vraag naar dit product. Door de klimaatverandering, de ontbossing en het gebrek aan jonge mensen die de traditie willen voortzetten, is de delicatesse schaarser dan ooit terwijl het goedbewaarde geheim van de truffelzoekers verloren dreigt te gaan. Bovendien bewaken de mannen meer dan het mysterie rond de Alba truffel: de sleutel tot een rijk en zinvol leven. The Truffle Hunters is een fascinerende documentaire geregisseerd door Michael Dweck & Gregory Kershaw.

 • Heerlijke documentaire waarin handjevol hoogbejaarde mannen in Noord-Italië wordt gevolgd bij het zoeken naar truffels.
  VPRO Cinema
 • Zie de truffeljagers met hun hond scharrelen door het schilderachtige Noord-Italiaanse landschap
  Volkskrant
aan het zoeken...