Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Buitencinema Mens & Maas Geweest
sluiten

Buitencinema Mens & Maas

Ruben Smit

Buitencinema
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

75 minuten
Buitencinema

Buitencinema langs de Maas!

Maak je op voor een bijzondere filmavond langs de levensader van Limburg! Het Nieuwe Domein en Filmhuis De Domijnen (binnenkort Filmhuis ZICHT), organiseren in het kader van de expositie Mens & Maas een filmavond in Obbicht met de film Levende Rivier. Ruben Smit, regisseur van Levende Rivier (o.a. De Nieuwe Wildernis – Gouden Kalf), is er vanavond bij!

 

De buitencinema vindt plaats op het terrein van Schutterij Sint Willibrordus Obbicht. Voorafgaand aan de filmvertoning Levende Rivier van Ruben Smit (die er op 2 juni ook bij is), kunnen bezoekers onder begeleiding van meester herborist Bianca Kruitz inspirerende wandelingen maken langs de maas, een demonstratie wolspinnen bijwonen, genieten van de culinaire versnaperingen van Schutterij Obbicht (gelieve geen eigen drank mee te nemen!) en is er uiteraard aandacht voor de huidige staat van de Maas. Ook is de museumshop van het Nieuwe Domein aanwezig!

 

Film Levende Rivier
De tentoonstelling Mens & Maas onderzoekt en toont de relatie tussen mens en rivier. De film Levende Rivier doet dat ook, met Ruben Smit die vanuit zijn professie als filmmaker, fotograaf en ecoloog met zijn kano, dwars door Nederland, van Lobith tot de Noordzee voer. De Levende Rivier is een pure natuurdocumentaire in vier etappes. Via persoonlijke memoires gaat Ruben elke keer verder de rivier af. Een expeditie met avontuurlijke overnachtingen langs de onbekende waterwegen. Vastgelegd in hoge kwaliteit natuurbeeld met alle planten en dieren die hij tegenkomt.

 

Wandelingen
Voordat de film begint kun je je kruidig laten inspireren met een wandeling Onder begeleiding van meester herborist Bianca Kruitz. Laat je meevoeren langs de Maas en leer en proef welke eetbare planten er in dit mooie maasbiotoop te vinden zijn. De wandeling is te reserveren via film@dedomijnen.nl en kost €2,50 p.p. (alleen i.c.m. ticket Buitencinema)

 

Praktische info
Het kan ondanks het lekkere weer in de avond afkoelen. Daarom vragen we je om je eigen strandstoeltje/ campingstoeltje en een dekentje mee te nemen!

Programma

 

Locatie: Harrecoven 27 te Obbicht
(!) geen parkeerplek! zie onderaan voor parkeerplek 

Activiteiten: 19:30 – 21:30 uur (wolspinnen, museumshop, schutterij, IVN etc.)

Wandelingen

19:45 – 30 min wandeling langs de Maas
20:45 – 30 min wandeling langs de Maas

(aanmelden via film@dedomijnen.nl – bijdrage €2,50 – ter plekke)

 

21:30 Sylvia Spierts – ‘Realiseren van een schone Maas’

21:35 Schutterij Sint Willibrordus

22:00 Ruben Smit – inleiding bij de film rondom ‘Relatie tussen mens en natuur’.

22:30 – 23:45 Film LEVENDE RIVIER (75 min)

23u45 – 24:00 nazit

 

Parkeren:

Plein Ecrevissestraat (inrijden tegenover huisnr. 47)

Bergerstraat/Kasteelweg (bij de sportclub)

Vanuit hier kunt over de dijk, langs de Maas naar de locatie wandelen. 6 – 10 min

 

 

meesterherboriste Bianca Kruitz

aan het zoeken...