Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Buitencinema – Les Misérables Geweest
sluiten

Buitencinema – Les Misérables

Ladj Ly

Damien Bonnard, Alexis Manenti, Djebril Zonga

Drama
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

105 minuten
Drama

Dit is niet de bekende musical met dezelfde naam! In deze Les Misérables voert regisseur Ladj Ly ons in volle vaart mee door de Parijse buitenwijk Montfermeil en levert daarmee een urgente Franse film af die zich richt op de raciale spanningen in de wijk. Les Misérables was dit jaar genomineerd voor een Oscar voor Beste niet-Engelstalige film.

Het verhaal van Les Misérables
Stéphane, nog maar net verhuisd van Cherbourg naar Parijs, komt terecht in de anti-criminaliteitsbrigade van Montfermeil in het 93ste arrondissement. Hij ontmoet er zijn nieuwe collega’s en ervaren agenten Chris en Gwada. Al snel ontdekt Stéphane de spanningen tussen de verschillende bendes van de wijk. Wanneer ze tijdens een interventie de controle dreigen te verliezen, filmt een drone hun kleinste daden en acties…

In een voorstad ten noordoosten van Parijs vonden in 2005 hevige rellen plaats tussen de Franse politie en jongeren die veelal van Afrikaanse afkomst waren. De slechte sociaal-economische toestand van deze jeugd werd gezien als oorzaak van de opstootjes die behoorlijk uit de hand liepen. Deze gebeurtenissen vormden de basis voor het verhaal van Les Misérables. Regisseur Ladj Ly (man), geboren uit Malinese ouders, groeide zelf op in Montfermeil, de wijk waar de film zich afspeelt.

Waarom de hij deze film dezelfde naam gaf als het beroemde verhaal van Victor Hugo? Even blijven zitten wanneer de aftiteling op het doek verschijnt en je krijgt het antwoord.

Klik hierboven op het ‘Play’ icoontje voor de trailer.

Handig om te weten
Planning van de avond
Inloop vanaf 20.45 uur. De film start om-en-nabij 21.15 uur i.v.m. ondergaande zon. Er is een pauze. De avond zal rond 23.30 uur afgelopen zijn.

Film diner

Voor de film genieten van een heerlijk diner? Maak je filmavond compleet met het 3-gangen pre-filmdiner van Landgoed Kasteel Limbricht. Het diner kost € 24, 95 p.p. (excl. drank).

Voorgerecht
Huisgemaakte paprikasoep

Hoofdgerecht
Maïskip in een Toscaanse saus

Nagerecht
Tiramisu

 

Je kunt bij het bestellen van je filmtickets het filmdiner reserveren op je voorkeurstijd. Speciale dieetwensen kun je rechtstreeks doorgeven aan Landgoed Kasteel Limbricht door een e-mailbericht te sturen naar: info@kasteel-limbricht.nl.

Meer buitencinema

– woensdag 19 aug : Amazing Grace
– woensdag 26 aug: La belle Epoque

Buitencabaret:

– zondag 23 aug: Lonne Gosling

Eten en drinken tijdens de film
Landgoed Kasteel Limbricht verkoopt voorafgaand en in de pauze van de film consumpties. Het meenemen van eigen consumpties is niet toegestaan. De consumptie die andere jaren bij de entreeprijs zat ingegrepen is dit jaar komen te vervallen.

Zitplaatsen
We hebben ‘maar’ ongeveer 100 plekken beschikbaar met inachtneming van de anderhalve meter. Dus ben er snel bij. Landgoed Kasteel Limbricht voorziet in voldoende meubilair. Je hoeft dus zelf niets mee te nemen. Ben je slecht ter been of zit je in een rolstoel? Je bent van harte welkom! Laat het wel even van tevoren weten aan Landgoed Kasteel Limbricht door een mailtje te sturen naar info@kasteel-limbricht.nl. Vermeld goed je naam en de juiste Buitencinema-avond (dus de filmnaam) in de e-mail.

Koud/warm
Zorg zelf voor extra bescherming als je denkt dat je het koud gaat krijgen. Zorg zelf voor verkoeling (handventilator…?) als je denkt dat je het warm gaat krijgen.

Bereikbaarheid
Buiten de poort van Landgoed Kasteel Limbricht zijn gratis parkeerplaatsen aanwezig voor de auto. Je fiets kan op de binnenplaats gestald worden.

Slecht weer scenario
Bij slecht weer gaat het niet door. We zullen dat op de dag zelf uiterlijk twee uur voor aanvang bekend maken via onze social media kanalen. Kaartjes blijven niet geldig en kunnen dus niet worden gebruikt voor een volgende editie. Je krijgt het betaalde bedrag teruggeboekt op je rekening.

Vrienden en Supporters van De Domijnen
Sorry ‘jongens’. Geen korting deze avond. De 9,50 euro die deze avond kost is voor ons wel een minimale grens. Voor die prijs zijn medewerkers van De Domijnen en van Landgoed Kasteel Limbricht vele uren in touw en moet een filmdistributeur betaald worden voor de film. Waar doen we het van? Nou, het lukt. Maar zoals gezegd is dit jaar 9,50 euro wel het minimale wat we nodig hebben. Hopelijk heb je daar begrip voor.

 • Sterke toevoeging aan het Franse banlieue-genre wordt nooit melodramatisch of voorspelbaar.
  VPRO Cinema
 • Een explosieve liefdesverklaring aan een wereld die doorgaans wordt genegeerd.
  de Volkskrant
 • Ladj Ly mixt knap humor, spanning en tragiek. Zijn toon is niet fatalistisch, herinnert eerder aan Spike Lees Do The Right Thing (1989).
  NRC
 • Niet zomaar een aanklacht tegen de politie. Wat is er eigenlijk verbeterd voor de afgematte, arme massa sinds Victor Hugo zijn roman in 1862 publiceerde?
  Trouw
aan het zoeken...