Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Buitencinema – Le Grand Bain Geweest
sluiten

Buitencinema – Le Grand Bain

Gilles Lellouche

Mathieu Amalric, Guillaume Canet, Benoît Poelvoorde

Komedie, drama
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

122 minuten
Komedie, drama

U I T V E R K O C H T

Inclusief een gratis consumptie!

In de vijfde editie van de Zomeravond Buitencinema 2019 zie je het komische Le Grand Bain. Een luchtige film met een lach en een traan over zeven mannen van diverse pluimage die besluiten een team te vormen dat zich bekwaamt in het synchroonzwemmen.

Telefonisch reserveren voor deze filmvoorstelling is niet mogelijk. Kaartjes kunnen alleen hier online worden gekocht of aan de kassa’s van het Filmhuis en de Uitbalie in de Schouwburg. 

Het verhaal van Le Grand Bain
In het gemeentelijk zwembad bekwaamt een groepje mannen van middelbare leeftijd zich in de kunst van het synchroonzwemmen. Hun trainster Delphine is een voormalig zwemkampioene die haar portie ellende wel gehad heeft. De heren zelf zijn van diverse pluimage en hebben ook allemaal zo hun eigen besognes. Samen vormen ze echter een hecht team en zijn ze er voor elkaar. Langzamerhand krijgen ze weer het gevoel dat ze er toe doen. Ondanks sceptische reacties van familie en vrienden besluiten ze als team voor Frankrijk uit te komen op het WK synchroonzwemmen. Met veel wilskracht storten ze zich in het avontuur, dat hen het zelfvertrouwen en het plezier in het leven teruggeeft.

Deze feelgoodfilm is gebaseerd op ware gebeurtenissen en ging vorig jaar in première op het filmfestival van Cannes. Le Grand Bain (bijnaam: The Pool Monty) is met bijna vijf miljoen bezoekers in Frankrijk een van de grootste filmhits van het afgelopen jaar. Op de soundtrack o.a. Tears for Fears en Blondie.

Avond compleet

Maak je filmavond compleet door in te tekenen op het 3-gangen pre-film diner van Landgoed Kasteel Limbricht. Het diner wordt vanaf 18.00 uur geserveerd en kost € 24,50 (excl. drank).

Voorgerecht

Gegrilde watermeloen met munt en fetakaas
óf
Kervelsoep

Hoofdgerecht

Parelhoen met calvadossaus

óf

Op de huid gebakken zalmfilet met Bearnaisesaus
De hoofdgerechten worden geserveerd met een groenten- en aardappelgarnituur

 

Nagerecht

Verrassings-dessert van de chef

 

Wil je gebruik maken van dit aanbod dan dien jezelf contact op te nemen met Landgoed Kasteel Limbricht. Bel met: 046 451 4444 of stuur een mailtje o.v.v. Le Grand Bain diner en het aantal personen naar info@kasteel-limbricht.nl

Handig om te weten
Planning van de avond
Inloop vanaf 20.30 uur. De film start om circa 21.15 – 21.30 uur i.v.m. ondergaande zon. Er is een pauze en de film zal rond 23.45 uur afgelopen zijn. De bar van Landgoed Kasteel Limbricht is geopend tot circa 00.30 uur.

Eten en drinken
De entree voor deze avond is inclusief één gratis consumptie (gewoon bier, fris) bij binnenkomst. Landgoed Kasteel Limbricht verkoopt voorafgaand, tijdens en in de pauze van de film consumpties (drank en hapjes). Het meenemen van eigen consumpties is niet toegestaan.

Zitplaatsen
Landgoed Kasteel Limbricht voorziet in voldoende meubilair. Je hoeft dus zelf niets mee te nemen. Ben je slecht ter been of zit je in een rolstoel? Je bent van harte welkom! Laat het wel even van tevoren weten aan Landgoed Kasteel Limbricht door een mailtje te sturen naar info@kasteel-limbricht.nl. Vermeld goed je naam en de juiste Buitencinema-avond (dus de filmnaam) in de e-mail.

Koud/warm
Zorg zelf voor extra bescherming als je denkt dat je het koud gaat krijgen. Zorg zelf voor verkoeling (handventilator…?) als je denkt dat je het warm gaat krijgen.

Bereikbaarheid
Buiten de poort van Landgoed Kasteel Limbricht zijn gratis parkeerplaatsen aanwezig voor de auto. Je fiets kan op de binnenplaats gestald worden.

Slecht weer scenario
Bij slecht weer gaat het niet door. We zullen dat op de dag zelf uiterlijk twee uur voor aanvang bekend maken via onze social media kanalen en via e-mail. Daarom is het handig om je ticket hier te kopen, dan beschikken we over je e-mailadres en kunnen we je op tijd bereiken. Kaartjes blijven niet geldig en kunnen dus niet worden gebruikt voor een volgende editie. Je krijgt het betaalde bedrag teruggeboekt op je rekening. Voor info en vragen: 088 599 5500 (di t/m vr van 12.00 tot 17.00 uur).

Vrienden en Supporters van De Domijnen
Sorry ‘jongens’. Geen korting deze avond. De 8,50 euro die deze avond kost is voor ons wel een minimale grens. Voor die prijs zijn medewerkers van De Domijnen en van Landgoed Kasteel Limbricht vele uren in touw, moet een filmdistributeur betaald worden voor de film, en bieden we ook nog een gratis drankje aan. Waar doen we het van? Nou, het lukt. Maar zoals gezegd is 8,50 euro wel het minimale wat we nodig hebben. Hopelijk heb je daar begrip voor.

Meer buitencinema bij Landgoed Kasteel Limbricht
De volgende en laatste editie van de Zomeravond Buitencinema 2019 is op donderdag 5 september met Captain Fantastic.

 • Hartverwarmend. Menig man in midlifecrisis zal stiekem een traantje wegpinken bij het zien van de schoonzwemfinale.
  NRC
 • Prettige mix van sociale komedie en sportfilm. Energiek en in zijn beste momenten onweerstaanbaar.
  VPRO Cinema
 • Mannen die met veel moeite opveren uit hun ellende geven de kijker moed.
  AD / Dagblad de Limburger
aan het zoeken...