Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Buitencinema – Een man die Ove heet Geweest
sluiten

Buitencinema – Een man die Ove heet

Hannes Holm

Rolf Lassgard, Bahar Pars

Komedie, drama
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

118 minuten
Komedie, drama

Inclusief een gratis consumptie!

In de vierde editie van de Zomeravond Buitencinema 2019 zie je het hartverwarmende verhaal van Een man die Ove heet. Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Fredrik Backman die in 30+ landen is gepubliceerd. De film was met meer dan anderhalf miljoen bezoekers een grote hit in thuisland Zweden.

Telefonisch reserveren voor deze filmvoorstelling is niet mogelijk. Kaartjes kunnen alleen hier online worden gekocht of aan de kassa’s van het Filmhuis en de Uitbalie in de Schouwburg. 

Het verhaal van Een man die Ove heet
Ove is een 59-jarige brompot die heel slecht is in zelfmoord plegen. Hoe hard hij het ook probeert, er gebeurt van alles in zijn aardse wijkje dat hem er van weerhoudt om naar het hiernamaals te reizen. En dat irriteert hem. Dus daar moppert hij over. Zoals het touw om zijn nek dat knapt bij gebruik. Voor Ove reden om even verhaal te gaan halen bij de plaatselijke bouwmarkt. Als hij het ergens niet mee eens is, dan zegt hij dat. Vooral tegen zijn directe omgeving. Elke ochtend loopt Ove een inspectierondje in zijn buurt, terwijl hij foutief geparkeerde fietsen verplaatst en de inhoud van afvalbakken controleert. Tot de nieuwe Iraanse overburen op een ochtend per ongeluk zijn brievenbus omver rijden. Het blijkt het begin van een onverwachte vriendschap…

En man som heter Ove is een film over de mooie, kleine, onverwachte dingen in het leven. Die dingen die je niet hebt gepland, maar die je de meeste levensvreugde opleveren. Want hoe hard je het ook probeert, je kunt niet alles alleen.

Avond compleet
Maak je filmavond compleet door in te tekenen op het 3-gangen pre-film diner van Landgoed Kasteel Limbricht. Het diner wordt vanaf 18.00 uur geserveerd en kost € 24,50 (excl. drank).

Voorgerecht

Vitello Tonato
Zacht gegaarde kalfsmuis met tonijnmayonaise, kappertjes, rode uien en zongedroogde tomaatjes
óf
Carpaccio van zalm
Carpaccio van gerookte zalm met limoen crème, kappertjes en zoetzure venkel

Hoofdgerecht

Op de huid gebakken kabeljauwfilet met een witte wijnsaus

óf

Runderlende met een rode wijn saus
De hoofdgerechten worden geserveerd met een groenten- en aardappelgarnituur

 

Nagerecht

Verrassings-dessert van de chef

 

Wil je gebruik maken van dit aanbod dan dien jezelf contact op te nemen met Landgoed Kasteel Limbricht. Bel met: 046 451 4444 of stuur een mailtje o.v.v. Een man die Ove heet diner en het aantal personen naar info@kasteel-limbricht.nl

Handig om te weten
Planning van de avond
Inloop vanaf 21.00 uur. De film start om circa 21.30 – 21.45 uur i.v.m. ondergaande zon. Er is een pauze en de film zal rond 00.00 uur afgelopen zijn. De bar van Landgoed Kasteel Limbricht is geopend tot circa 00.30 uur.

Eten en drinken
De entree voor deze avond is inclusief één gratis consumptie (gewoon bier, fris) bij binnenkomst. Landgoed Kasteel Limbricht verkoopt voorafgaand, tijdens en in de pauze van de film consumpties (drank en hapjes). Het meenemen van eigen consumpties is niet toegestaan.

Zitplaatsen
Landgoed Kasteel Limbricht voorziet in voldoende meubilair. Je hoeft dus zelf niets mee te nemen. Ben je slecht ter been of zit je in een rolstoel? Je bent van harte welkom! Laat het wel even van tevoren weten aan Landgoed Kasteel Limbricht door een mailtje te sturen naar info@kasteel-limbricht.nl. Vermeld goed je naam en de juiste Buitencinema-avond (dus de filmnaam) in de e-mail.

Koud/warm
Zorg zelf voor extra bescherming als je denkt dat je het koud gaat krijgen. Zorg zelf voor verkoeling (handventilator…?) als je denkt dat je het warm gaat krijgen.

Bereikbaarheid
Buiten de poort van Landgoed Kasteel Limbricht zijn gratis parkeerplaatsen aanwezig voor de auto. Je fiets kan op de binnenplaats gestald worden.

Slecht weer scenario
Bij slecht weer gaat het niet door. We zullen dat op de dag zelf uiterlijk twee uur voor aanvang bekend maken via onze social media kanalen en via e-mail. Daarom is het handig om je ticket hier te kopen, dan beschikken we over je e-mailadres en kunnen we je op tijd bereiken. Kaartjes blijven niet geldig en kunnen dus niet worden gebruikt voor een volgende editie. Je krijgt het betaalde bedrag teruggeboekt op je rekening. Voor info en vragen: 088 599 5500 (di t/m vr van 12.00 tot 17.00 uur).

Vrienden en Supporters van De Domijnen
Sorry ‘jongens’. Geen korting deze avond. De 8,50 euro die deze avond kost is voor ons wel een minimale grens. Voor die prijs zijn medewerkers van De Domijnen en van Landgoed Kasteel Limbricht vele uren in touw, moet een filmdistributeur betaald worden voor de film, en bieden we ook nog een gratis drankje aan. Waar doen we het van? Nou, het lukt. Maar zoals gezegd is 8,50 euro wel het minimale wat we nodig hebben. Hopelijk heb je daar begrip voor.

Meer buitencinema bij Landgoed Kasteel Limbricht
De volgende edities van de Zomeravond Buitencinema 2019 zijn als volgt:
Donderdag 22 augustus met Le Grand Bain.
Donderdag 5 september met Captain Fantastic.

 • Magistraal gespeeld. Bestemd voor een zo breed mogelijk publiek.
  NRC
 • Mopperkont die je kunt snappen.
  De Filmkrant
 • Een man die Ove heet is een lief pleidooi om met een wat zachtere blik te kijken naar de mensen in je naaste omgeving.
  de Volkskrant
aan het zoeken...