Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Buitencinema – Amazing Grace
sluiten

Buitencinema – Amazing Grace

Alan Elliott, Sydney Pollack

Aretha Franklin

Documentaire

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

87 minuten
Documentaire
Engels (NL ondertiteld)

Deze avond een eerbetoon aan de Queen of Soul die twee jaar geleden op 16 augustus overleed. Bovendien: live-muziek! Weet je nog hoe dat moet? Dit is niet helemaal het echte werk, maar komt wel erg dichtbij. Neem geen tissues mee deze avond, maar een handdoek. Stilzitten gaat moeilijk worden.

Het verhaal van Amazing Grace
Gedurende twee avonden in 1972 nam de toen dertigjarige Aretha Franklin in een kerk in Los Angeles het gospelalbum Amazing Grace op. De geluidsopname werd een groot succes (meer dan twee miljoen exemplaren gingen over de toonbank), maar de geplande documentaire kwam er niet. Dat wil zeggen, tot nu. Na die twee avonden had regisseur Sydney Pollack ruim twintig uur beeld- en geluidmateriaal tot zijn beschikking. Maar helaas had Pollack geen flimklappers gebruikt, dat is een hulpmiddel waarmee het beeld en het geluid van een film in de nabewerking gesynchroniseerd kunnen worden. Het gevolg was dat de film in feite niet te monteren was. In 2007 kocht producer Alan Elliott dit ruwe materiaal en het lukte hem er met behulp van digitale technieken een goedlopende documentaire van te maken.

Maar, is deze film na bijna vijftig jaar het bekijken nog waard? Halleluja, yes! Dit is Aretha Franklin op haar best en hoe enthousiaster haar publiek wordt, hoe meer haar stem zich verheft: kippenvel is gegarandeerd. Qua beelden is deze documentaire niet bijzonder, maar de euforische vreugde van het publiek en het ongekende vakmanschap van Franklin, compleet met band en koor die uit hun dak gaan, zullen niemand onberoerd laten.

Klik hierboven op het ‘Play’ icoontje voor de trailer.

Handig om te weten
Planning van de avond
Inloop vanaf 20.30 uur. De film start om-en-nabij 21.05 uur i.v.m. ondergaande zon. Er is een pauze. De avond zal rond 23.15 uur afgelopen zijn.

Film diner

Voor de film genieten van een heerlijk diner? Maak je filmavond compleet met het 3-gangen pre-filmdiner van Landgoed Kasteel Limbricht. Het diner kost € 24, 95 p.p. (excl. drank).

Voorgerecht
Kipcocktail

Hoofdgerecht
Zalm met scampi’s in een witte wijnsaus

Nagerecht
Trifle


Je kunt bij het bestellen van je filmtickets het filmdiner reserveren op je voorkeurstijd. Speciale dieetwensen kun je rechtstreeks doorgeven aan Landgoed Kasteel Limbricht door een e-mailbericht te sturen naar: info@kasteel-limbricht.nl.

Meer buitencinema

– woensdag 26 aug: La belle Epoque

Buitencabaret:

– zondag 23 aug: Lonne Gosling

Eten en drinken tijdens de film
Landgoed Kasteel Limbricht verkoopt voorafgaand en in de pauze van de film consumpties. Het meenemen van eigen consumpties is niet toegestaan. De consumptie die andere jaren bij de entreeprijs zat ingegrepen is dit jaar komen te vervallen.

Zitplaatsen
We hebben ‘maar’ ongeveer 100 plekken beschikbaar met inachtneming van de anderhalve meter. Dus ben er snel bij. Landgoed Kasteel Limbricht voorziet in voldoende meubilair. Je hoeft dus zelf niets mee te nemen. Ben je slecht ter been of zit je in een rolstoel? Je bent van harte welkom! Laat het wel even van tevoren weten aan Landgoed Kasteel Limbricht door een mailtje te sturen naar info@kasteel-limbricht.nl. Vermeld goed je naam en de juiste Buitencinema-avond (dus de filmnaam) in de e-mail.

Koud/warm
Zorg zelf voor extra bescherming als je denkt dat je het koud gaat krijgen. Zorg zelf voor verkoeling (handventilator…?) als je denkt dat je het warm gaat krijgen.

Bereikbaarheid
Buiten de poort van Landgoed Kasteel Limbricht zijn gratis parkeerplaatsen aanwezig voor de auto. Je fiets kan op de binnenplaats gestald worden.

Slecht weer scenario
Bij slecht weer gaat het niet door. We zullen dat op de dag zelf uiterlijk twee uur voor aanvang bekend maken via onze social media kanalen. Kaartjes blijven niet geldig en kunnen dus niet worden gebruikt voor een volgende editie. Je krijgt het betaalde bedrag teruggeboekt op je rekening.

Vrienden en Supporters van De Domijnen
Sorry ‘jongens’. Geen korting deze avond. De 9,50 euro die deze avond kost is voor ons wel een minimale grens. Voor die prijs zijn medewerkers van De Domijnen en van Landgoed Kasteel Limbricht vele uren in touw en moet een filmdistributeur betaald worden voor de film. Waar doen we het van? Nou, het lukt. Maar zoals gezegd is dit jaar 9,50 euro wel het minimale wat we nodig hebben. Hopelijk heb je daar begrip voor.

 • Een kerk in vuur en vlam voor Aretha.
  NRC
 • Franklin is in absolute topvorm.
  VPRO Cinema
 • Geen duiding, geen interviews, geen voice-over: een verademing.
  de Volkskrant
 • Zo mooi als toen zong Franklin nooit meer.
  De Limburger
 • Amazing Grace toont Aretha Franklin als een artiest op de top van haar kunnen.
  Filmtotaal.nl
 • Een memorabele muziekfilm.
  De Filmkrant
 • Reken op kippenvel to the max.
  ELLE Magazine
aan het zoeken...