Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Bombshell | Laatste kans Geweest
sluiten

Bombshell | Laatste kans

Jay Roach

Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie

Drama
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

108 minuten (zonder pauze)
Drama
Engels (NL ondertiteld)

De vertoning van 26 februari is gecancelled.

Gebaseerd op het waargebeurde schandaal vertelt Bombshell het explosieve verhaal van de vrouwen die het zwijgen doorbraken en het hoofd van Fox News, Roger Ailes, beschuldigden van seksuele intimidatie. Met o.a. Charlize Theron, Nicole Kidman, John Lithgow en Margot Robbie.

– Winnaar van de Oscar voor Beste Make-up en Haarstyling. – 

Door: Heleen Heins

De cultuur bij Fox News is vrouwonvriendelijk, maar hoe ver dit gaat, laat je met verbazing achter. Want ook na het maken en vertonen van deze film hijsen presentatrices zich in nauwsluitende roze jurkjes als ze ‘op camera gaan’ en zitten ze achter doorschijnende bureaus, waardoor hun benen in gladde nylonkousen goed zichtbaar zijn. Het zijn professionele vrouwen, ervaren en kundig, maar op deze manier mogen ze geen moment vergeten dat ze een vrouwelijk lichaam hebben. Want dat is wat Fox News wil dat gezien wordt, want ‘sex sells’.

Dit is dus de werkomgeving van de vrouwelijke journalisten bij Fox News. Totdat de bom barstte toen de alom bekende Gretchen Carlson besloot haar directeur aan te klagen voor seksuele intimidatie. Dit speelt een jaar eerder dan het losbarsten van de #MeToo lawine van beschuldiging. Fox presentatrice Megan Kelly staat dan voor een dilemma: sussen of steunen.

Het verhaal wordt met veel vaart, humor en flair verteld. De kern zit in de scene waarin de ambitieuze nieuweling Kayla (Margot Robbie) door de hoogste baas gevraagd wordt om haar rok omhoog te doen. En nog iets hoger. En nog iets hoger, nog een beetje. Met ijskoude stem gezegd.

Het gevolg van zo’n manier van doen is dat het jouw dilemma wordt of je hierin mee gaat of niet. Dat je je baan riskeert door nee te zeggen, is suggestie. Maar jij hebt het dan gedaan. Zo als het ook suggestie is dat het hier om een kleinigheid gaat. Het is oplopend in vernedering en dan zie je dat de film ondanks de gelikte aankleding toch het hart op de juiste plaats heeft. Het gaat niet om de seks, of mannen die zich niet kunnen beheersen. Het gaat om macht. Om een ander te laten doen wat ze niet willen en dat voor elkaar te krijgen. Weerzinwekkend.

De film vertelt op een lichtvoetige toon het verhaal van dit systematisch seksisme. Wat het al een beetje een poppenkast maakt, zijn de aanplak-kinnen en nepneuzen, waardoor de actrices goed op hun in Amerika zeer bekende personage lijken.

Een onderhoudende vertoning gegarandeerd met genoeg stof voor een goed gesprek.

 

 • Bombshell wordt gedragen door een excellerende sterrencast.
  de Volkskrant
 • Dé ultieme speelfilm over #MeToo in Amerika. Het knappe van Bombshell is dat alle aspecten ter sprak komen: angstcultuur, naïviteit, ambities en verleiding.
  De Limburger
 • Anders dan je misschien zou verwachten, sturen de makers niet aan op een drama, maar op een vlotte komedie waarin de ene spitse oneliner na de andere wordt gedebiteerd.
  Trouw
 • De eerste grote speelfilm van het #metoo-tijdperk.
  NRC
aan het zoeken...