Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Blind Ambition & wijnproeverij Geweest
sluiten

Blind Ambition & wijnproeverij

Robert Coe, Warwick Ross

Documentaire
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

96 minuten (zonder pauze)
Documentaire

in samenwerking met Wijngaard Fort Sandebout

Het ongelooflijke verhaal van vier mannen die de internationale wijnwereld op zijn kop zetten door als eerste team van Zimbabwe deel te nemen aan de World Blind Wine Tasting Championships, de Olympische Spelen van de wijnwereld.

 

Wijnproeverij

Aansluitend aan de vertoning van Blind Ambition is er een exclusieve wijnproeverij door Wijngaard Fort Sandebout. ‘Zittesje wien van onger de wal’

 

Film: 20:00

Proeverij: 21:45

 

Wijngaard Fort Sanderbout.

De wijngaard is gelegen aan de historische stadswal van Sittard met een perceel van 200 struiken die in 2012 aangeplant zijn, en een zelfde perceel aangeplant in 2020. De druivenstruiken die er staan zijn van traditionele rassen en hebben een reducerende onderstam waardoor de kwantiteit lager is maar kwaliteit hoger.

 

Tevens proberen ze zo biologisch mogelijk te werken om het karakter van de grond vast te houden.

 

Het vinificatie proces wordt in Fort Sanderbout gedaan waar ze wijn maken van echte Sittardse bodem. Aansluitend aan de film wordt u getrakteerd op een blindproeverij waar 2 wijnen tegenover elkaar worden gezet om U zo te prikkelen de uitdagingen uit Blind Ambition mee te maken.

.

Van vluchtelingen tot top-sommeliers. De documentaire Blind Ambition vertelt het ongelooflijke verhaal van vier mannen die de internationale wijnwereld op zijn kop zetten door als eerste team van Zimbabwe deel te nemen aan de World Blind Wine Tasting Championships, de Olympische Spelen van de wijnwereld. Winnaar van de Publieksprijs van het Tribeca Filmfestival.

 

 

 

  • Als kijker wíl je gewoon dat ze nummer 1 worden, de Zimbabwaanse wijnproevers in ‘Blind Ambition’
    Volkskrant
aan het zoeken...