Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Billy Geweest
sluiten
Billy

Billy

Theo Maassen

Bruno Vanden Broecke, Ruben van der Meer, Ellen Parren

komedie Film
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

90 minuten (zonder pauze)
komedie
Nederlands

BILLY is het regiedebuut van Theo Maassen. Het is – hoe kan het ook anders – een komedie en gaat over de beroemde buikspreker Gerard de Groot en zijn immens populaire pop Billy. Het duo komt in een diepe relatiecrisis terecht wanneer Gerard verliefd wordt op de ene en Billy op een andere vrouw. Een film met een dikke Limburgse touch.

Buikspreker Gerard (Bruno vanden Broecke) vormt samen met zijn hondsbrutale pop Billy al twintig jaar een immens populair theaterduo. Ze spelen met groot gemak de grootste zalen vol en horen samen onbetwist tot de absolute top van het vaderlandse cabaret. Achter de schermen botert het echter heel wat minder tussen Gerard en Billy. Billy heeft Gerard in die jaren niet alleen op toneel totaal overvleugeld, maar ook buiten het theater heeft hij het inmiddels geheel voor het zeggen: Billy bepaalt Gerards leven. Billy heeft daar totaal geen problemen mee, maar het knaagt aan Gerard: hij is de lol in het optreden kwijtgeraakt en, als hij eerlijk is, ook de lol in het leven.

Maar Gerard heeft geen idee hoe het anders moet. Wanneer Gerard verliefd wordt op zijn zorgzame nieuwe buurvrouw, de verpleegkundige Merel, maar Billy op hetzelfde moment als een blok valt voor de supersexy voetbalvrouw Belinda, beseft Gerard dat het echt de hoogste tijd wordt dat hij zijn eigen leven weer in eigen hand neemt. Daar is Billy het echter totaal niet mee eens…

Theo Maassen kreeg van regisseur/producent Pieter Kuijpers uit Venlo (Van God Los, TBS, Riphagen) de kans om voor het eerst te regisseren. Afgelopen zomer vonden de opnames plaats in o.a. Heerlen en in de studios van Johhny Hoes in Weert. Bij L1 vertelde Theo hoe blij hij is met het resultaat: ‘Ben zelf, tot op het gênante af, erg enthousiast‘.

aan het zoeken...