Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Battle of the Sexes Geweest
sluiten
Battle of the Sexes

Battle of the Sexes

Jonathan Dayton, Valerie Faris

Emma Stone, Steve Carell, Elisabeth Shue

Komedie, drama Film
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

121 minuten (zonder pauze)
Komedie, drama
Engels (NL ondertiteld)

De zinderende tenniswedstrijd in 1973 tussen de nummer één van de wereld Billie Jean King (Emma Stone) en ex-kampioen en notoire ritselaar Bobby Riggs (Steve Carell) werd bestempeld als de ‘Battle of the Sexes’. Het werd het meest bekeken sportevenement aller tijden. Stone en Carell zijn beide genomineerd voor een Golden Globe voor hun rol in deze film.

De wedstrijd wist de tijdgeest te vangen en bracht een wereldwijde conversatie op gang over gendergelijkheid. Het bracht tevens de feministische beweging in een stroomversnelling. King en Riggs, gevangen in alle media-aandacht, stonden lijnrecht tegenover elkaar in de discussie. Maar buiten de tennisbaan vochten ze allebei een nog veel persoonlijkere en complexere strijd. Met een ondersteunende man die haar aanmoedigde in haar strijd voor een gelijke beloning, moest de op haar privacy gestelde King ook nog in het reine komen met haar eigen seksualiteit. En Riggs zette zijn nalatenschap en reputatie op het spel om zo nog één keer het succes uit het verleden te kunnen herbeleven.

Samen zorgden ze voor een cultureel spektakel dat veel verder reikte dan de tennisbaan, het was voer voor discussie tussen mannen en vrouwen in slaapkamers en vergaderruimtes over de hele wereld. Dat gendergelijkheid ook in Hollywood nog steeds een hot issue is bleek wel tijdens de salarisonderhandelingen voor deze film: Steve Carell moest instemmen met het ontvangen van minder salaris, zodat het op dezelfde hoogte kwam als dat van Emma Stone.

De regie is in handen van Jonathan Dayton en Valerie Faris (LITTLE MISS SUNSHINE). Naast Oscar®winnares Emma Stone (LA LA LAND) en Oscar® genomineerde Steve Carell (FOXCATCHER) maken Oscar® genomineerde Elisabeth Shue (LEAVING LAS VEGAS), Sarah Silverman (SCHOOL OF ROCK), Alan Cumming (THE GOOD WIFE) en Andrea Riseborough (BIRDMAN) deel uit van de cast.

 • Zeer sympathiek en (nog steeds) actueel.
  VPRO Cinema
 • Onderhoudende en scherpzinnige film.
  NRC
 • Brengt ernstig en actueel onderwerp met humor.
  Het Parool
aan het zoeken...