Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Arts in Cinema: Water Lilies of Monet Geweest
sluiten

Arts in Cinema: Water Lilies of Monet

Giovanni Troilo

Elisa Lasowski, Ross King

Documentaire
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

94 minuten (zonder pauze)
Documentaire

Een betoverende documentaire over de beroemde Franse schilder Claude Monet, zijn meesterwerken, obsessies en passies. De film is geïnspireerd op de internationale bestseller Mad Enchantment: Claude Monet and the painting of the Water Lilies (2016), geschreven door Ross King, die ook te zien is in de film.

De documentaire laat het verhaal zien van Claude Monet, de schilder die geobsedeerd was door water en licht en dit omzette tot magische meesterwerken die tot op de dag van vandaag duizenden mensen bekoren. Aan de hand van zijn schilderijen vertellen experts over de radicale elementen in zijn werk, die een revolutie teweegbrachten in de moderne kunst. De film neemt de kijker mee langs mee langs de Seine, van Le Havre naar Parijs, en volgt Monet in zijn eeuwige zoektocht naar water en licht in Poissy, Argenteuil, Vétheuil en Giverny. De zoektocht eindigt in de tuin van Monet zelf waar hij in zijn laatste jaren de bekende waterlelies schilderde.

Het genie van het impressionisme overwon een depressie die hem bijna het schilderen deed opgeven. Hij zette zich met hart en ziel in om zijn meest kolossale werk tot stand te brengen: Les Grandes Décorations. Gigantische panelen die zijn waterlelievijver uitbeelden en die de kijker een gevoel geeft zich te verliezen in een atmosfeer van sereniteit en vrede. Het werk was Monets laatste erfenis voor Frankrijk: een symbool van hoop en vrede in een door oorlog verscheurde wereld.

aan het zoeken...