Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
After the Storm Geweest
sluiten
After the Storm

After the Storm

Hirokazu Kore-Eda

Hiroshi Abe, Yoko Maki, Satomi Kobayashi

Drama Film
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

118 minuten (zonder pauze)
Drama

Meervoudig award-winnaar Hirokazu Kore-eda (NOBODY KNOWS, OUR LITTLE SISTER en LIKE FATHER, LIKE SON) keert met AFTER THE STORM (Umi yori mo mada fukaku) terug met een gevoelig en krachtig verhaal over familiebanden.

“Ben je geworden wie je wilde zijn?”, vraagt zijn zoontje aan Ryota (Abe Hiroshi). Ryota was ooit een succesvol romanschrijver, maar werkt nu als privédetective om de maandelijkse alimentatie bij elkaar te sprokkelen. Hij kampt met het verlies van zijn vader en raakt steeds meer vervreemd van zijn beeldschone ex-vrouw, zoontje en moeder. Ryota leeft in het verleden en in de toekomst. Hij refereert aan zijn goede huwelijk en de carrière die hij had met de hit-roman die hij schreef en droomt al van de volgende hit. Die is aanstaande, alleen nog even schrijven. Het heden is niet goed voor hem en dus negeert hij dat, maar in dat heden heeft hij wel de zorg over zijn zoontje.

Als er tijdens een zomernacht een typhoon uitbreekt, moet Ryota noodgedwongen die nacht met zijn zoontje doorbrengen bij zijn moeder. Het biedt Ryota de kans om niet alleen de regie over zijn eigen leven te hernemen, maar ook de band met zijn zoontje te versterken door hem te vertellen van een voorval met zijn eigen vader, waarbij ze op elkaar waren aangewezen. De volgende ochtend, na de storm, gaat iedereen zijn eigen weg.

Kore-eda schreef zelf het script dat hij baseerde op zijn eigen ervaringen met zijn alleenstaande moeder, die na de dood van haar man in een appartement ging wonen. Zoals in zijn vorige films is hij niet geïnteresseerd in grote plotwendingen, maar in de menselijke emoties, waardoor hij driedimensionale karakters weet te creëren waarmee we ons kunnen identificeren. In AFTER THE STORM leert hij ons om weer te genieten van het moment van nu. Nogal een clichématige tegeltjeswijsheid, maar in de handen van Kore-eda levert het een krachtige, menselijke, confronterende karakterstudie op.

Als geen ander vat regisseur Hirokazu Kore-eda het Japanse familieleven van nu op film. Hij is waarschijnlijk de belangrijkste erfgenaam van meesterfilmer Yasujiro Ozu, en weet met bijna dezelfde precisie het dagelijks leven tot epische proporties uit te vergroten. Stukje bij beetje worden karakters uitgediept en menselijker gemaakt. Als kijker word je erin gezogen. AFTER THE STORM is op het Filmfestival van Cannes vertoond in de Un Certain Regard competitie.

 • Alweer een fijn familiedrama van grootmeester Kore-eda.
  VPRO Cinema
 • After the Storm is zo’n kalme, fatalistische meditatie van Kore-eda, de Japanse erfgenaam van Yasujiro Ozu.
  NRC
 • After the Storm-regisseur houdt onvoorwaardelijk van zijn personages.
  de Volkskrant
 • Kore-eda lijkt met elke opvolgende film dieper tot de emotionele kern van zijn oeuvre te komen en After the Storm is wellicht zijn creatieve en emotionele hoogtepunt.
  De Filmkrant - 4,5 ster
aan het zoeken...