Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
A White, White Day
sluiten

A White, White Day

Hlynur Palmason

Ingvar Sigurdsson, Sara Dögg Ásgeirdóttir

Drama
109 minuten (zonder pauze)
Drama

Lees voordat je tickets koopt onze corona-regels en veelgestelde vragen via de link hieronder.

In een afgelegen IJslands dorpje probeert de voormalige politieagent Ingimundur de dood van zijn vrouw te verwerken, die twee jaar eerder overleed. De bouw van een nieuw huis en het gezelschap van zijn kleindochter geven hem de nodige afleiding, maar geplaagd door onderhuidse woede en onrust zoekt hij een zondebok voor zijn verlies.

Lees voordat je tickets koop onze corona-regels en veelgestelde vragen.

Door: John Bouten

Ingimundur krijgt steeds vake last van woede-aanvallen die alsmaar heviger worden. Die bezorgen hem dan achteraf weer de nodige schuldgevoelens. Het wordt er allemaal niet beter op als hij bij het opruimen van spullen van zijn vrouw ook nog het vermoeden krijgt dat zij er een buitenechtelijke relatie op na hield. Dan slaan de knoppen pas echt door bij Ingimunder waardoor hij bij een onbezonnen actie uiteindelijk zelfs zijn zo geliefde Salka in gevaar brengt.

Acteur Ingvar Eggert Sigurösson vult het scherm zowat de hele film lang en laat onder een laag van woede, paranoia en agressiviteit zijn personage steeds meer evolueren. Regisseur Pálmason, die in 2017 al het bekroonde Winter Brothers afleverde, schreef de rol speciaal voor Sigurösson die voor zijn bijzondere vertolking in Cannes in de prijzen viel.

Pálmason blijkt ook een uitgesproken visuele verteller met veel aandacht voor sprekende details, gefilmd in fraaie close-ups die best een tijdje mogen duren. Zijn eerdere Winter Brothers was twee jaar geleden ook bij ons te zien in de Previously Unreleased reeks.

 • Intelligente en spannende karakterstudie.
  VPRO Cinema
 • IJslands drama neemt diepe duik in het irrationele.
  de Volkskrant
aan het zoeken...