Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
40 jaar NFF: I.M. Geweest
sluiten

40 jaar NFF: I.M.

Michiel van Erp

Wende Snijders, Ramsey Nasr

Drama
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

200 minuten
Drama
Nederlands

Lees voordat je tickets koopt onze corona-regels en veelgestelde vragen via de link hieronder.

Het Nederlands Film Festival komt dit jaar vanuit Utrecht naar je toe! Het NFF presenteert dit jaar namelijk landelijk een unieke selectie festivalpremières in filmtheaters en bioscopen, die gelijktijdig met de première op het festival plaatsvinden. Deze middag exclusief eenmalig in de bioscoop: integrale vertoning van de vierdelige tv-serie van Michiel van Erp (Ramses) op basis van het boek dat Connie Palmen schreef na de dood van Ischa Meijer.

Lees voordat je tickets koop onze corona-regels en veelgestelde vragen.

In I.M. wordt de bleue, vroegwijze, provinciale, stoere jonge schrijfster Connie Palmen (36) voor het eerst echt verliefd. Op de gekneusde maar briljante en grappige, beroemde intellectuele verslaggever Ischa Meijer (47) die zichzelf volledig overgeeft aan deze liefde. Een heftige, romantische, weerbarstige en publieke liefdesrelatie. Een relatie ook waarin Connie probeert Ischa’s onpeilbare karakter te doorgronden. En dan gaat Ischa plotseling dood… De serie speelt zich af in Nederland en Amerika in de periode 1991 – 1995.

De serie I.M. is gebaseerd op de beroemde en geliefde gelijknamige roman van Connie Palmen. Met in de hoofdrol Wende Snijders als Connie Palmen en Ramsey Nasr als Ischa Meijer.

Na de eerdere succesvolle dramaserie Ramses, verfilmt regisseur Michiel van Erp wederom een verhaal gebaseerd op bestaande publieke figuren. Van Erp: ‘Voor mij gaat de serie over identiteit. Hoe ben je gevormd? Wie en wat heeft je gemaakt tot wie je bent. En is dat ook wie je wilt zijn? Ischa had veel geheimen, de gevolgen van een liefdeloze opvoeding. Met veel bravoure presenteerde hij zichzelf aan de wereld en beukte hij zich een weg in de grachtengordel. Maar daaronder lagen open wonden. Connie bedacht al jong hoe haar leven en carrière zou moeten verlopen. En zo is het ook gegaan. Ze had alleen niet in kunnen schatten dat ‘de grote liefde in haar leven’ zo snel en plots zou sterven’.

Connie Palmen: “Ik hou van het werk van Michiel van Erp. I.M. Is bij hem in goede handen, daar vertrouw ik op.”

Ramsey Nasr en Michiel van Erp waren deze week te gast in Op1. Kijk het fragment hier terug.

De prijs
De entreeprijs voor deze film bedraagt 11 euro. Dat is meer dan je van ons gewend bent. Maar dit is de prijs die landelijk in alle theaters en bioscopen wordt aangehouden en die is afgesproken tussen de exploitanten, de distributeurs en het NFF. Het is een steuntje in de rug voor het Nederlandse filmlandschap in de brede zin van het woord. Dus naast exploitanten, de distributeurs en het NFF ook voor de makers uiteraard (want zonder hun geen films), en voor iedereen die op enige manier is betrokken bij de Nederlandse film.

Reguliere kortingen gelden overigens gewoon. Dus ben je student of Vriend van De Domijnen dan krijg je de gebruikelijke twee euro korting. FSI-korting is niet geldig op deze films in de NFF 2020 reeks.

aan het zoeken...