Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
40 jaar NFF: Buladó Geweest
sluiten

40 jaar NFF: Buladó

Eché Janga

Everon Jackson Hooi, Tiara Richards, Felix de Rooij

Drama
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

86 minuten (zonder pauze)
Drama
Nederlands

Lees voordat je tickets koopt onze corona-regels en veelgestelde vragen via de link hieronder.

Het Nederlands Film Festival komt dit jaar vanuit Utrecht naar je toe! Het NFF presenteert dit jaar namelijk landelijk een unieke selectie festivalpremières in filmtheaters en bioscopen, die gelijktijdig met de première op het festival plaatsvinden. Buladó is dit jaar de openingsfilm van het festival.

Lees voordat je tickets koopt onze corona-regels en veelgestelde vragen.

De elfjarige Kenza (Tiara Richards) woont samen met haar vader Ouira (Everon Jackson Hooi) en opa Weljo (Felix de Rooy) op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao. De twee mannen zijn elkaars tegenpolen: Ouira is een kordate, rationele politieagent, terwijl Weljo zich identificeert met de oorspronkelijke bewoners en de spiritualiteit van het eiland. Wanneer de relatie tussen Ouira en Weljo steeds verder op de spits gedreven wordt, zoekt de eigenzinnige Kenza vastberaden naar haar eigen weg tussen de twee uitersten. De nuchtere mentaliteit van Ouira biedt haar niet altijd meer wat ze nodig heeft en geleidelijk stelt ze zich steeds meer open voor de mystieke en geruststellende tradities van haar opa.

Buladó is geregisseerd door Eché Janga die samen met Esther Duysker ook het script heeft geschreven. Het verhaal speelt zich af in Band’abou Curaçao en is deels gebaseerd op een lokale slavensaga. Door dit verhaal naar het grote doek te brengen wordt deze oude verteltraditie voortgezet.

De prijs
De entreeprijs voor deze film bedraagt 11 euro. Dat is meer dan je van ons gewend bent. Maar dit is de prijs die landelijk in alle theaters en bioscopen wordt aangehouden en die is afgesproken tussen de exploitanten, de distributeurs en het NFF. Het is een steuntje in de rug voor het Nederlandse filmlandschap in de brede zin van het woord. Dus naast exploitanten, de distributeurs en het NFF ook voor de makers uiteraard (want zonder hun geen films), en voor iedereen die op enige manier is betrokken bij de Nederlandse film.

Reguliere kortingen gelden overigens gewoon. Dus ben je student of Vriend van De Domijnen dan krijg je de gebruikelijke twee euro korting. FSI-korting is niet geldig op deze films in de NFF 2020 reeks.

 • Regisseur Janga weet opnieuw een shot mysterie en spiritualiteit in de doorgaans zo nuchtere Nederlandse cinema te injecteren. Fris, eigenzinnig en verrijkend.
  de Volkskrant
 • Knap zoals regisseur Eché Janga de rollen subtiel omdraait.
  Trouw
 • Prachtige, persoonlijke vertelling van regisseur Janga, die steeds de juiste toon weet te treffen en in de jonge Richards een fenomenale hoofdrolspeler heeft.
  VPRO Cinema
 • Op een weergaloos in beeld gebracht Curaçao staan twee wereldbeelden op gespannen voet met elkaar in Buladó. Met dat tweeledige perspectief jaagt de film een frisse wind door de vaderlandse cinema.
  De Filmkrant
aan het zoeken...