Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
3 Days in Quiberon Geweest
sluiten
3 Days in Quiberon

3 Days in Quiberon

Emily Atef

Marie Bäumer, Birgit Minichmayr

Drama
Geweest

De datum voor deze voorstelling is verstreken. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

115 minuten (zonder pauze)
Drama

Een bijzonder portret van de Duitse actrice Romy Schneider over de spanningen tussen haar privéleven en haar openbare bestaan. Gebaseerd op echte gebeurtenissen.

1981, Quiberon, een plaatsje aan de Bretonse kust. Hilde Fritsch komt haar oude vriendin bezoeken die zich heeft teruggetrokken in een kuurhotel. Deze vriendin is de wereldberoemde actrice Romy Schneider (weergaloos vertolkt door Marie Bäumer, die verbluffend veel op Romy lijkt), maar samen zien ze eruit als twee gewone vrouwen die blij zijn elkaar weer te zien. Maar al snel wordt duidelijk dat de actrice Hilde’s steun nodig heeft bij het kunnen bevechten van haar demonen.

Kort daarna arriveren de jonge journalist Michael Jürgs en Romy’s oude vriend, de fotograaf Robert Lebeck, om haar te interviewen voor het Duitse magazine STERN. Direct begint het kat-en-muisspel tussen de fragiele diva en de ambitieuze journalist. Terwijl de twee de meest innerlijke gevoelens van deze fascinerende vrouw in tekst en beeld voor hun lezers proberen te vangen, probeert Hilde haar vriendin te beschermen.

Er volgen drie dagen en nachten vol wederzijdse manipulatie, tederheid en emotie’s. Romy is nog nooit zo kwetsbaar geweest. Heeft ze hierna de kracht gevonden om opnieuw te beginnen? Iets waar ze wanhopig naar verlangt…

Op 29 mei 1982 werd Romy Schneider dood in haar woning in Parijs gevonden. Ze werd 43 jaar.

Romy Schneider brak in 1955 als actrice door met de vertolking van Elisabeth van Oostenrijk in de filmcyclus SISSI. Het suikerzoete imago als gevolg hiervan, kon ze van zich af schudden door te acteren in films van o.a. Luchino Visconti (Boccaccio ’70; Ludwig), Orson Welles (Le Procès), Jacques Deray (La Piscine), Andrzej Zulawski (L’important c’est d’Aimer) en van vele andere cineasten.

 • Toont de actrice in al haar kwetsbaarheid. Het is de verdienste van hoofdrolspeelster Marie Bäumer dat haar tragiek bijna tastbaar wordt.
  NRC
 • De vrouw met grote ups en downs die controle over haar eigen leven wil terugkrijgen... tevergeefs, zo laat het in schitterend zwart-wit gefilmde 3 Days in Quiberon op aangrijpende wijze zien.
  AD / Dagblad de Limburger
 • IJzersterke rolbezetting. Atef weet haarfijn de sfeer van die tijd weer te geven.
  Cinemagazine
 • Een gelaagd, sfeervol portret van Schneider, zonder dat haar sterrenstatus en daarbij behorende complicaties uit het oog worden verloren.
  Filmtotaal.nl
aan het zoeken...