Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Over De Domijnen

De Domijnen. Grondstof voor culturele vernieuwing

De Domijnen is dé culturele instelling in Sittard-Geleen die professionals, cultuurliefhebbers en vrijwilligers verbindt. Zij produceert en programmeert activiteiten voor iedereen in de regio. Samen met alle cultuurinstellingen in de regio wil De Domijnen kunst en cultuur stimuleren en nog aantrekkelijker maken.

De Domijnen is de voortzetting van Museum Het Domein, BiblioNova, Stadsschouwburg Sittard-Geleen en het Euregionaal Historisch Centrum. In 2016 sloot Filmhuis Het Domein hierbij aan en per 1 februari 2018 volgde Poppodium Volt.

De Domijnen kent de volgende onderdelen: Collecties & Informatie, Educatie, Exposities, Podium en Extra! (waarin de stedelijke programmering is ondergebracht) en wordt daarbij ondersteund door de afdelingen Bedrijfsvoering, Projecten en Marketing & Communicatie. Bij de Domijnen werken circa 100 medewerkers verdeeld over ruim 60 fte. De jaarlijkse omzet bedraagt circa 13 miljoen euro. Voor de organisatie heeft De Domijnen een zelfstandige cao die passend is in de culturele sector. Alle functies zijn gewaardeerd conform de cao.

Onze visie is:

Cultuur is onlosmakelijk verbonden met ons dagelijks leven. Wij geven die verbinding handen en voeten via een divers en toegankelijk kwaliteitsaanbod. Cultuurconfrontaties, talentontwikkeling en cultuurbelevenissen zijn onze gereedschappen om het contact tussen publiek en cultuur te intensiveren. Zo maken we het culturele profiel van de stad en de regio zichtbaar, voelbaar en tastbaar.

Daarom is onze missie:

Wij inspireren, prikkelen en dagen uit tot voortdurend beleven, leren en verwonderen. Wij bieden mensen nieuwe ervaringen en inzichten over hun herkomst en toekomst en plaatsen zo cultuur in het hart van de samenleving.

Maar wat betekent dat in de praktijk:

Vernieuwen, verwonderen, verfrissen en prikkelen. Cultuur is van iedereen en in ons dagelijks leven altijd om ons heen. Het amuseert en verrijkt ons, het laadt ons letterlijk op. Deze kracht bindt ons. Daarom willen we: bevlogen, inventief, ondernemend en verbindend zijn. Trends en ontwikkelingen volgen we op de voet. We zoeken jou en onze partners op en ontwikkelen voor hen en met hen nieuwe producten en producties. In onze gebouwen maar ook daarbuiten. We bundelen krachten en investeren in onszelf maar ook in de samenleving. Met maar één doel: De Domijnen, culturele partner van de maatschappij.

Contactinformatie Stichting De Domijnen

Postbus 65, 6130 AB Sittard-Geleen
Ligne 2, 6131 MT Sittard
info@dedomijnen.nl
046-4513460
KVK nummer: 598.341.61

aan het zoeken...