Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Update i.v.m corona virus

publicatiedatum:
dinsdag 24 maart

>>Lees hier ook onze meest recente nieuwsbrief, met daarin handige weetjes over o.a. de Bibliotheek en Leeswinkels. Wil je ook per nieuwsbrief op de hoogte worden gehouden? Meld je dan hier aan.

______________________________

Update: 24-3-2020 – 16.10 uur

Zoals je gisteren via de nationale media hebt vernomen heeft de regering op 23 maart 2020 aanvullende maatregelen genomen die de verspreiding van het Corona-virus tegen moeten gaan. Dit betekent in ieder geval dat de schouwburg, het poppodium en het filmhuis tot 1 juni 2020 gesloten blijven. Zoals eerder is besloten blijven de musea en de bibliotheekvestigingen gesloten tot en met 6 april 2020. Mocht er door de overheden in de komende weken een ander besluit worden genomen, zullen wij je vanzelfsprekend daarvan op de hoogte brengen.

Verplaatsten voorstellingen en concerten in de periode 6 april – 1 juni 2020
In het vorige bericht op onze website hebben wij gecommuniceerd dat een aantal voorstellingen verplaatst zou worden, ook naar een datum in de periode 6 april – 1 juni 2020. Je begrijpt dat deze verplaatste voorstellingen door de aanpaste maatregelen eveneens geen doorgang kunnen vinden. Op nationaal niveau is met de overkoepelende brancheverenigingen overeengekomen dat in de komende maanden wordt besproken hoe om te gaan met de voorstellingen. In datzelfde overleg wordt besproken hoe om te gaan met de seizoenspocket 2020 – 2021 en de start van het theaterseizoen. We houden je uiteraard via de website en onze nieuwsbrieven op de hoogte.

Tickets
De minister van OCW maakt op een later moment bekend op welke wijze zij de culturele sector gaat ondersteunen. Op nationaal niveau is de podiumsector in gesprek, met onder andere de minister, hoe om te gaan met de verkochte tickets en eventuele verplaatsingen en annuleringen van voorstellingen en concerten. Op dit moment is daar geen duidelijkheid over. Zodra hier een uitspraak over is, zullen wij onze bezoekers die een ticket hebben gekocht via een servicemail op de hoogte stellen. We hopen op je begrip en vragen je nog om geduld te hebben.

Cultuur in moeilijke tijden
De Domijnen doet haar best je alternatieven op het gebied van cultuuraanbod aan te bieden. Via onze bibliotheek vind je daar al voorbeelden van. Verder zullen wij gratis onlineactiviteiten voor je gaan organiseren. Wij houden je op de hoogte van deze activiteiten via onze nieuwsbrief en berichten op de website. Wij wensen je de komende tijd veel sterkte toe en blijf gezond!

______________________________

Update: 16-3-2020 – 19.20 uur

De regering heeft de periode waarin maatregelen tegen verdere verspreiding van het Corona-virus verlengd tot en met 6 april 2020. Vandaar dat De Domijnen de al genomen maatregelen ook heeft verlengd tot en met 6 april.

De Domijnen blijft bereikbaar voor uw vragen en opmerkingen via het email adres info@dedomijnen.nl en telefonisch op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur. Wij vragen je begrip dat in deze uitzonderlijke situatie de telefoonlijnen soms drukker bezet zijn dan gebruikelijk en het antwoord op je email wat langer op zich zal laten wachten.

Bibliotheek en Leeswinkels
De uitleentermijn van de geleende bibliotheekmaterialen wordt automatisch verlengd met 3 weken, waardoor er geen boetes zullen ontstaan. Wij verzoeken je om via onze website zoveel mogelijk je materialen te verlengen.

Educatie
Alle activiteiten van educatie zijn tot in ieder geval 6 april geannuleerd. Zodra we weer operationeel zijn informeren wij je via onze gebruikelijke kanalen. Een en ander is dan mede afhankelijk van de beschikbaarheid van onze partners.

Podium
Alle filmvoorstellingen worden tot en met 6 april 2020 geannuleerd. Hieronder vind je de lijst met voorstellingen en concerten van de schouwburg en poppodium gedurende de periode dat De Domijnen gesloten is. Wij pogen om zoveel mogelijk voorstellingen te verplaatsen. Wij zullen je zo goed mogelijk daarvan op de hoogte houden.

Oorspronkelijke datumVoorstellingLocatieNieuwe datum
12 maartScapino Ballet – PearlSchouwburg De DomijnenNog niet bekend
13 maartZjear Bataille – MaraSchouwburg De DomijnenNog niet bekend
14 maartThe OversleptPoppodium VoltVerplaatst naar 9 oktober
14 maartTisjeboy Jay – Van het Net naar het DoekSchouwburg De DomijnenVerplaatst naar 28 mei
14 maartZjear Bataille – MaraSchouwburg De DomijnenNog niet bekend
15 maartBrugklas de MusicalSchouwburg De DomijnenVerplaatst naar 19 april
15 maartZjear Bataille – MaraSchouwburg De DomijnenNog niet bekend
15 maartOpen PodiumSchouwburg De DomijnenVerplaatst naar 19 april
17 maartVia Zuid – Sneak PeakSchouwburg De DomijnenNog niet bekend
20 maartRewindPoppodium VoltVerplaatst naar 4 september
20 maartOG3NE – Sweet Harmony TourSchouwburg De DomijnenNog niet bekend
20 maartKees van Amstel – Een bang jongetje dat hele enge dingen doetSchouwburg De DomijnenNog niet bekend
21 maartTim Knol – Lost & Found 2Schouwburg De DomijnenNog niet bekend
21 maartNonaPoppodium VoltVerplaatst naar 22 mei
21 maartHuub Stapel – Het HuwelijkSchouwburg De DomijnenNog niet bekend
22 maartBrandweer Sam Live – Het Grote KampeeravontuurSchouwburg De DomijnenNog niet bekend
24 maartHans en Steven Kazàn – Alive and kickingSchouwburg De DomijnenNog niet bekend
25 maartJim van der Zee – Starting The EngineSchouwburg De DomijnenNog niet bekend
27 maartDebby Petter – De liefde voorbijSchouwburg De DomijnenNog niet bekend
27 maartDisco TropicanaPoppodium VoltNog niet bekend
28 maartFleddy MelculyPoppodium VoltNog niet bekend
29 maartMuseumconcert – Nienke Nasserian NillesenMuseum Hedendaagse Kunst, LigneNog niet bekend
31 maartClub Lam – Die AlreadySchouwburg De DomijnenNog niet bekend
1 aprilRundfunk – TodesangstschreiSchouwburg De DomijnenNog niet bekend
2 aprilEllen Dikker, Dianne Liesker en Hanneke Drenth – Tis Hier Geen HotelSchouwburg De DomijnenNog niet bekend
3 aprilRowwen Hèze – Alleen de liedjesSchouwburg De DomijnenNog niet bekend
3 aprilDe CabaretpoelSchouwburg De DomijnenNog niet bekend
4 aprilHadewych Minis & Het Matangi Kwartet – Hadewych Doet De DamesSchouwburg De DomijnenNog niet bekend
5 aprilErnst, Bobbie en de rest – Geklungel in de jungleSchouwburg De DomijnenNog niet bekend

 

Gezien de uitzonderlijke situatie van dit moment kunnen wij kaartkopers en andere bezoekers pas in een later stadium informeren over de financiële afwikkeling. Wij kijken allereerst naar de mogelijkheden om het concert, de voorstelling, film of het evenement naar een latere datum te verplaatsen. Het al gekochte ticket blijft daarvoor dan geldig. Wij informeren alle kaartkopers per e-mail over de verdere afwikkeling.

Met vriendelijke groet,

Tom de Rooij
Directeur/bestuurder

______________________________

Update: 13-3-2020 – 17:21 uur

Alle locaties van De Domijnen zijn vanaf zaterdag 14 maart 2020 tot 1 april 2020 gesloten. Dit doen we omdat we de gezondheid van jou als bezoeker en van onze medewerkers zeer serieus nemen. Hieronder vind je een update wat dit betekent voor de verschillende locaties. De Domijnen blijft telefonisch bereikbaar en we zullen je via onze website op de hoogte blijven houden van de ontwikkelingen.

Schouwburg De Domijnen, Filmhuis De Domijnen en Poppodium Volt

Met ingang van heden worden alle voorstellingen, concerten, filmvertoningen en evenementen geannuleerd dan wel verplaatst.

Gezien de uitzonderlijke situatie van dit moment kunnen wij kaartkopers en andere bezoekers pas in een later stadium informeren over de financiële afwikkeling. Wij kijken allereerst naar de mogelijkheden om het concert, de voorstelling, film of het evenement naar een latere datum te verplaatsen. Het al gekochte ticket blijft daarvoor dan geldig.

Wij informeren alle kaartkopers per e-mail over de verdere afwikkeling. Vanwege omvang van de maatregelen, verwachten wij per telefoon slecht bereikbaar zijn. Wij vragen begrip voor deze situatie.

De Uitbalie is vanaf morgen tevens gesloten. Wij blijven tijdens de reguliere openingstijden telefonisch bereikbaar.

Museum Hedendaagse Kunst

De opening van de expositie Family tree wordt uitgesteld. Een nieuwe datum wordt via onze reguliere communicatiekanalen zoals website, nieuwsbrieven en social media bekend gemaakt. Tot die tijd is het museum gesloten.

Erfgoedcentrum

Het Erfgoedcentrum sluit de duren voor alle bezoekers, inclusief de studiezaal van het archief. Tijdens de reguliere openingstijden van de studiezaal zijn wij telefonisch bereikbaar.

Bibliotheken en Leeswinkels in Sittard-Geleen, Stein, Echt-Susteren, Amstenrade (Beekdaelen) en Beek

Alle vestigingen zijn vanaf morgen gesloten. Wij verzoeken je om je geleende materialen via onze website te verlengen. De uitleentermijn van de materialen wordt met twee weken verlengd zonder dat er boete ontstaat.

Cursussen en activiteiten

Alle cursussen en activiteiten worden geannuleerd of verplaatst. Wij informeren alle deelnemers die deelnemen aan cursussen per e-mail over de verdere afwikkeling. Vanwege omvang van de maatregelen, verwachten wij per telefoon slecht bereikbaar zijn. Wij vragen begrip voor deze situatie.

Met vriendelijke groet

Tom de Rooij
directeur-bestuurder
De Domijnen

______________________________

Update: 12-3-2020 – 19:25 uur

Schouwburg/Poppodium Volt
Alle voorstellingen en concerten in de locaties schouwburg en het poppodium Volt worden geannuleerd tot en met 31 maart 2020. Indien mogelijk verplaatsen we de voorstellingen en concerten.
Je wordt per voorstelling via een servicemail op de hoogte gesteld.
We verwachten na het weekend meer informatie te kunnen geven over de financiële afwikkeling van de gekochte kaarten.

Filmhuis
Alle filmvoorstellingen gaan door

Bibliotheek
Bibliotheken en Leeswinkels blijven open
Alle cursussen, workshops en de belastingspreekuren gaan door

Museum Hedendaagse Kunst en Erfgoedcentrum
De musea blijven geopend

Archief
De leeszaal blijft open

Educatie
Alle cursussen, workshops en de belasting spreekuren gaan door

Algemeen
We blijven nauwlettend volgen wat de aanwijzingen van het RIVM en GGD zijn

______________________________

12-3-2020 – 15:57 uur
De Domijnen heeft de persconferentie van de minister president gevolgd. Op dit moment brengen wij de consequenties voor al onze activiteiten in kaart. Wij houden je via deze webpagina op de hoogte.

[Deze pagina zal worden aangevuld met de laatste relevante informatie zodra beschikbaar]

eerdere berichten
aan het zoeken...