Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Toon je Kunst – Nicole Seldenthuis (publiekswinnaar)

publicatiedatum:
dinsdag 22 juni

Nicole Seldenthuis - Toon je Kunst

Do we have to lose ourselves To find ourselves?

Nicole is in eerste instantie de figuratie trouw. En in tweede instantie, en dat heeft nog meer prioriteit, is de boodschap van belang. Dus hier geen kunst om alleen maar mooi te zijn, geen „l’art pour l’art”, maar om een boodschap over te brengen: een schilderij is voor haar „communicatie”.

Deze gedachtenuitwisseling vindt vooral plaats via tekens. De Jonge Italianen, de groep kunstenaars die zich rond de eeuwwisseling daarvan bedienden, noemden het „chiffren”: het gebruik van lichte tekens en symbolen, zoals tekstfragmenten, kleur, schilderwijze, een vlag en figuren. In het hoofd van de toeschouwer geven ze de gelegenheid om de eigen fantasie te gebruiken en het schilderij van Nicole haar verhaal te laten vertellen.

‘Die boodschap is niet eenduidig. Het is kunst en geen documentaire. Je laat het schilderij op je inwerken, een beetje mijmerend, zonder veel te denken, en gaandeweg ontdek je de kleuren: rood-wit-blauw, geen toeval! Dan ga je zoeken en vindt meer, twee personen, man en vrouw naast elkaar, maar mysterieus, geabstraheerd… Je ziet tekst die misschien een beetje leesbaar is? Je kunt wel wat woorden ontcijferen, als je wat moeite doet: „wanna”, „you”, „me”, „fly”. En dan zijn er natuurlijk de sprankelende, misschien wel Fauvistische (felle, nauwelijks gemengde) kleuren en de ruige manier van schilderen die naast hun eigen symboliek, het beeldend schilderij een professioneel en hartelijk uiterlijk geven.’

Kom in contact met Nicole:
nicole.seldenthuis@gmail.com

 

eerdere berichten
aan het zoeken...