Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
sluiten

Servé Hermans & Michel Sluysmans nieuwe cultureel intendanten bij De Domijnen

publicatiedatum:
woensdag 2 november

Artistiek leiders Toneelgroep Maastricht geven inhoud aan Paspoort niet nodig

Vanaf 1 januari a.s. zullen Servé Hermans en Michel Sluysmans, artistiek leiders van Toneelgroep Maastricht, als cultureel intendanten invulling geven aan het jaarthema van De Domijnen in 2017: Paspoort niet nodig. Zij volgen curator Joanna van der Zanden en beeldend kunstenares Jeanne van Heeswijk op en zullen zoveel mogelijk dwarsverbanden in de samenleving leggen om het thema. Het thema speelt niet alleen in op de actualiteit maar wil ook de grenzen slechten tussen de verschillende kunst- & cultuurdisciplines en de landsgrenzen. De Domijnen is erg blij met de komst van beide gelouterde theatermakers.

Een van de doelstellingen van cultuurorganisatie De Domijnen is om te verbinden, te verrassen en te verwonderen. Dat wordt mede gedaan door het bepalen van een jaarthema waarbinnen tal van activiteiten zich afspelen. Voor 2017 is dit: Paspoort niet nodig. Juist om de centrale ligging van de Westelijke Mijnstreek in de Euregio te benadrukken maar ook om allerhande connecties te maken tussen verschillende kunst- & cultuurdisciplines, waarbij het zowel amateurs als professionals betreft. Kunst en cultuur kennen en erkennen immers geen grenzen. Daarnaast is de link met de lokale bevolking een belangrijk onderdeel in de toepassing van het jaarthema.

Michel Sluymans en Serve Hermans
Hermans en Sluysmans leerden elkaar in 1996 kennen op de Maastrichtse jeugdtheaterschool Partoet. Sinds 1 januari 2015 vormen ze samen de artistieke leiding van Toneelgroep Maastricht. Hermans (Maastricht, 1981) studeerde aan de Toneelacademie Maastricht en werkte als acteur o.a. bij Het Zuidelijk Toneel en NTGent. Hij speelde in vele producties in binnen- en buitenland. Hij is als regisseur maatschappelijk geëngageerd en heeft een voorliefde voor grote tableaus met veel muzikaliteit en beeldende mise-en-scènes. Sluysmans (Heerlen, 1979) studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool. Hij leidde zeven jaar lang theatergezelschap Annette Speelt. Hij speelde o.a. bij Toneelgroep Amsterdam, het NNT, Toneelgroep Oostpool, Orkater en het Nationale Toneel. De voorstellingen die hij maakt zijn muzikaal en expressief, waarbij de acteurs ook vaak zingen en musiceren.

In de komende maanden zullen Hermans en Sluysmans nadrukkelijk contact zoeken met tal van kunst- en cultuurinstellingen in de Euregio. Activiteiten hoeven niet noodzakelijkerwijs gebaseerd te zijn op toneel en drama alhoewel daar natuurlijk de harten van beiden intendanten liggen.

eerdere berichten
aan het zoeken...