Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Eerbetoon aan de overleden straattroubadour Remco van der Vorst

publicatiedatum:
donderdag 3 maart
Remco van der Vorst - John Parren

Op 30 juli 2021 is de populaire Sittardse straattroubadour Remco van de Vorst, alias ‘de Bob Dylan van Zitterd’ op 56-jarige leeftijd overleden.

Remco was een bekend gezicht in de binnenstad van Sittard. Weer of geen weer. Met zijn gitaargeluid en zang zorgde Remco dat het winkelend publiek twee decennia lang, bijna dagelijks, werd vermaakt met covers uit vooral de zestiger- en zeventiger jaren.

Het overlijden van Remco van de Vorst heeft in Sittard heel wat reacties opgeroepen. De kaarsen, bloemen en voorwerpen die je nog steeds als eerbetoon aan deze straattroubadour in de Sittardse binnenstad aantreft, geven hier blijk van. De gemeente Sittard-Geleen heeft dan ook besloten om een permanent gedenkteken voor Remco te realiseren.

Op verzoek van de gemeente doen wij dan ook een oproep aan kunstenaars uit Sittard-Geleen e.o., om op een creatieve manier aandacht te vragen voor de straattroubadour Remco van de Vorst, middels een plaquette in het plaveisel. De plaquette zal worden geplaatst op een nog nader vast te stellen locatie in de binnenstad van Sittard.

De betreffende plaquette heeft als afmeting 60×60 cm en wordt vervaardigd uit duurzaam en weerbestendig materiaal.

De ontwerpen moeten voor 1 juni a.s. zijn ingediend bij De Domijnen, t.a.v. Irene Mentjens (irene.mentjens@dedomijnen.nl).

Een adviescommissie buigt zich vervolgens over de inzendingen en maakt de keuze voor het definitieve ontwerp. Voor het gekozen ontwerp wordt een ruime kostenvergoeding voor materialen en uren beschikbaar gesteld.

Zou je deze uitdaging aan willen gaan, dan zien we jouw ontwerp graag tegemoet!

Mocht je naar aanleiding van dit schrijven nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met Irene Mentjens, via eerdergenoemd email-adres.

Voor meer informatie over Remco van de Vorst raadpleeg de online publicaties, w.o.
https://www.limburger.nl/cnt/dmf20210730_96160761
https://limburg24.nl/groot-verdriet-om-overlijden-straatmuzikant-remco-van-der-vorst/

eerdere berichten
aan het zoeken...