Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

De Domijnen Dichtbij

publicatiedatum:
dinsdag 26 januari
De Domijnen Dichtbij

Maak thuis je eigen dosis cultuur!

Bekijk ons initiatief De Domijnen Dichtbij en ga thuis meteen aan de slag met tips, video’s en inspiratie.

Meer online activiteiten

Hieronder vind je een menukaart met allerlei andere online activiteiten. Zo brengen we cultuur digitaal dichtbij voor jou. We wensen je veel plezier. 

Archief

We hebben een goed gevulde online databank. Wist je dat er duizenden foto’s, affiches, filmpjes, perkamenten, zegels en dergelijke online te bewonderen zijn? Zeker de moeite waard om eens op onderzoek uit te gaan.

Sinds 10 oktober 2020 is de website aezel.eu online. Aezel staat voor: Archief voor Erfgoed van Zuid-Nederlandse Eigendommen en Leefgemeenschappen. Het is van Sittards initiatief uitgegroeid tot een provincie-breed project. Na 10 jaar kun je nu het resultaat van het invoeren van vele miljoenen kadastrale en genealogische gegevens zien.

Bibliotheek

Online Bibliotheek
Ben je lid van Bibliotheek De Domijnen of heb je een digitaal lidmaatschap? Dan vind je de mooiste verhalen in de Online Bibliotheek. Sinds 8 september is er een nieuwe online Bibliotheek-app. Nieuw is dat je in één app zowel e-books als luisterboeken kunt lenen. En je kunt bijvoorbeeld een favorietenlijstje maken, previews van boeken bekijken en beluisteren én boeken eenvoudig verlengen als de leentermijn bijna afloopt.
Via de online bibliotheek kun je vanaf 1 februari 2021 ook gratis cursussen volgen als je lid bent van de bibliotheek. Denk aan cursussen over persoonlijke effectiviteit, communicatie, gezondheid, positieve psychologie, talen, digitale vaardigheden en social media. Neem snel een kijkje op de online bibliotheek voor het aanbod.

Online Adventure Clubs
Tijdens de Adventure Clubs gaan groepen kinderen samen op avontuur in een bordspel: Dungeons and Dragons. De variant van dit rollenspel die we bij De Domijnen spelen is gemaakt door Rick Vechel van Vechel Fantasy. De verhalen en avonturen zijn gebaseerd op spannende en leuke kinderboeken. Er zijn ook online sessies waarvoor je je kunt aanmelden.

Laat je lekker voorlezen
In 2020 schreef Kees van Kooten het verhaal voor De Nationale Voorleeslunch. Twee bekende Limburgers lezen het verhaal zodat je er ontspannen naar kunt luisteren.
Laat je voorlezen door Gé Reinders >
Laat je voorlezen door Martijn van Helvert >
Nog meer luisteren: bezoek dan eens Loestere.nl. Dat is een website boordevol Sittardse luisterfragmenten.
Beluister gratis meer dan honderd Radioboeken, luisterverhalen van ongeveer 30 minuten, die speciaal voor deBuren (Vlaams-Nederlands Huis voor cultuur en debat) geschreven en ingelezen werden door Vlaamse en Nederlandse auteurs.

Radioboeken
Beluister gratis meer dan honderd Radioboeken: luisterverhalen van ongeveer 30 minuten, die speciaal voor deBuren geschreven en ingesproken werden door Vlaamse en Nederlandse auteurs.

Leestips
Heb je zin om te lezen maar weet je niet wat je moet kiezen uit al het aanbod? Laat je dan inspireren door de leestips van onze medewerkers. Dompel je onder in spanning, magie en romantiek.

Educatie

Rivivere, gedichten in het museum (thuiseditie).
Zoek je inspiratie om iets leuks maar toch leerzaams te doen met je (klein)kinderen thuis? Dan is de opdracht ‘Rivivere, gedichten in het museum de thuiseditie’ iets voor jou! Dichter Simon van der Geest vertelt je hoe hij gedichten maakt maar ook hoe je dit thuis zelf kunt leren. Klik op de foto om het filmpje te bekijken. Alle bijpassende opdrachten vind je hier.

Basiseducatie
Ondanks de situatie willen we graag continuïteit bieden m.b.t. ons aanbod aan onze bezoekers middels laagdrempelige alternatieven. Er zijn online oefenprogramma’s en filmpjes ontwikkeld die beschikbaar zijn gemaakt voor iedereen. Bekijk hier hoe het werkt.

Ken je iemand of ben je iemand die hier baat bij heeft? Aanmeldingen verlopen telefonisch via 088-5995600 en via e-mail educatie@dedomijnen.nl.

Filmhuis

Kijk je liever films vanuit thuis? Dan is dit overzicht een aanrader. Onze filmprogrammeur Freek Huijs geeft hierin een paar tips om de filmhonger enigszins te stillen. Velen van de onderstaande suggesties zijn er al jaren, maar kennen nu een explosieve groei in aandacht.

Museum Hedendaagse Kunst + Historie en Archeologie

Bekijk hier de digitale rondleiding door de permanente collectie van museum Historie & Archeologie in Erfgoedcentrum De Domijnen. Curator Kitty Jansen en stadsarchivaris Peer Boselie vertellen je meer over de geschiedenis en herkomst van een aantal bijzondere topstukken. Lees hier meer over onze 24 topstukken.

Podium

Cabaret vanuit huis!
Natuurlijk is het niet zo gezellig als een bezoekje aan het theater, maar nu dit momenteel niet mogelijk is tippen wij de beste cabaretshows die online te zien zijn. Van betaalde streaming platforms tot gratis aanbod, je vind het allemaal hier. Ps. een aantal shows stonden vorig jaar bij ons in de Schouwburg!

Podiumkids Thuis: een ideaal thuisuitje

Dat is hét nieuwe online platform waar alle mooie, spannende, ontroerende, avontuurlijke, muzikale en te gekke familievoorstellingen te zien zijn, zoals van Het Laagland. Gewoon thuis, vanaf je eigen bank! Lekker met het hele gezin een online registratie bekijken van een bijzondere voorstelling. Helemaal coronaproof, maar vooral supergezellig.
En met de verlengde lockdown is het een ideale manier om verantwoorde schermtijd in te bouwen tijdens het thuisonderwijs. Lekker leren met een smakelijk stukje kunst. Na aankoop van een voorstelling voor €2,99 kun je deze binnen 48 uur zo vaak bekijken als je wilt. En er komt regelmatig vers theatervoer bij.
Bekijk al het aanbod op de website van Podiumkids Thuis >

Open Podium ON TV De Domijnen met Rob Mennen

Open Podium ON TV
Dankzij het succes van Open Podium Online is er een nieuw initiatief ontstaan: Open Podium ON TV. In samenwerking met Bie Os – mijn streekomroep maken we een serie tv-uitzendingen van het Open Podium.

Bekijk de eerste uitzending hieronder:

Bekijk de tweede uitzending hieronder:

Volgende nieuwe uitzending: 22 januari 2021

Uitzendingen Open Podium Online
De uitzendingen van Open Podium Online zijn ook nog steeds te bekijken:
Aflevering 1 >
Aflevering 2 >
Aflevering 3 >

 

Poppodium Volt

Home Grown: Limburgse artiesten maken thuis nieuwe muziek
Samenwerkingsproject tussen zes Limburgse poppodia. De Limburgse poppodia vroegen gezamenlijk aan een aantal Limburgse artiesten om in ‘splendid isolation’ een nieuw liedje te maken en op te nemen. Het gaat om Poppodium Grenswerk in Venlo, Muziekgieterij in Maastricht, Nieuwe Nor in Heerlen, ECI cultuurfabriek in Roermond, Volt in Sittard en Muziekcentrum de Bosuil in Weert. De liedjes zijn uitgebracht via de social media van de podia. Na afloop van de crisis worden alle liedjes gebundeld tot een album. Dit project is een initiatief van Poppodium Grenswerk en wordt mede mogelijk gemaakt door Pop in Limburg en Provincie Limburg. Lees hier meer over dit mooie initiatief.


💡
TIP: Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en ons groeiende digitale aanbod? Meld je dan aan voor De Domijnen nieuwsbrief.
eerdere berichten
aan het zoeken...