Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

De Domijnen Dichtbij

publicatiedatum:
donderdag 16 april
De Domijnen Dichtbij

Cultuur digitaal dichtbij voor jou 

Met De Domijnen Dichtbij proberen we de afstand tussen jou en ons zo klein mogelijk te maken. Zie hieronder onze culturele menukaart. Wij wensen je veel plezier.

↓ Scroll naar beneden voor de leukste digitale ontwikkelingen bij De Domijnen ↓

De Domijnen Dichtbij

Archief

We hebben een goed gevulde online databank. Wist je dat er duizenden foto’s, affiches, filmpjes, perkamenten, zegels en dergelijke online te bewonderen zijn? Zeker de moeite waard om eens op onderzoek uit te gaan. Het Archief is weer geopend en te bezoeken op afspraak.

Bibliotheek

We zijn verheugd dat we onze dienstverlening met ingang van dinsdag 2 juni weer een stap verder uit kunnen breiden. Vanaf die datum kunnen klanten weer boeken komen uitzoeken in de locaties, tijdens aangepaste openingstijden. Dan geldt dus niet meer dat alleen reserveringen opgehaald kunnen worden, maar kun je zelf tussen de rekken snuffelen. Lees hier meer over je bibliotheek bezoek.

Neem ook eens een kijkje in onze Online Bibliotheek!

Educatie

Ondanks de situatie willen we graag continuïteit bieden m.b.t. ons aanbod aan onze bezoekers middels laagdrempelige alternatieven. Er zijn online oefenprogramma’s en filmpjes ontwikkeld die beschikbaar zijn gemaakt voor iedereen. Zo kun je nu digitaal deelnemen aan Klik en Tik, Digisterker, Wegwijs naar Werk, Digitaal Solliciteren, Belastingspreekuren en Koffie met Taal. Bekijk hier hoe het werkt.

Ken je iemand of ben je iemand die hier baat bij heeft? Aanmeldingen verlopen telefonisch via 088-5995600 en via e-mail educatie@dedomijnen.nl. Wij zijn tussen 9:00 – 13:00 uur beschikbaar voor jouw vragen.

Filmhuis

Vanaf 3 juni is het Filmhuis weer geopend, lees hier alle informatie over je bezoek.

Kijk je liever films vanuit thuis? Dan is dit overzicht een aanrader. Onze filmprogrammeur Freek Huijs geeft hierin een paar tips om de filmhonger enigszins te stillen. Velen van de onderstaande suggesties zijn er al jaren, maar kennen nu een explosieve groei in aandacht.

Museum Hedendaagse Kunst + Historie en Archeologie

Vanaf 1 juni zijn Museum Hedendaagse Kunst en Historie & Archeologie (Erfgoedcentrum) weer geopend. Vooraf reserveren is gewenst. Lees hier alles over de heropening.

Bekijk hier de digitale rondleiding door de permanente collectie van museum Historie & Archeologie in Erfgoedcentrum De Domijnen. Curator Kitty Jansen en stadsarchivaris Peer Boselie vertellen je meer over de geschiedenis en herkomst van een aantal bijzondere topstukken. Lees hier meer over onze 24 topstukken. In Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen kun je de expositie Museum De Domijnen Presenteert II: Mens en dier bekijken.

Leuk voor de kleintjes is de Scherven Safari, in de binnenstad van Sittard.

Podium

Is een Open Podium fysiek niet mogelijk? Dan gaan wij gewoon digitaal! Wil jij weten welke lokale talenten komend seizoen op het echte podium te zien zijn? Bekijk dan de uitzendingen. Het zijn er inmiddels al drie.

Bekijk hier de eerste aflevering, hier de tweede aflevering en de derde aflevering vind je hier.

Poppodium Volt

Home Grown: Limburgse artiesten maken thuis nieuwe muziek
Samenwerkingsproject tussen zes Limburgse poppodia. De Limburgse poppodia vroegen gezamenlijk aan een aantal Limburgse artiesten om in ‘splendid isolation’ een nieuw liedje te maken en op te nemen. Het gaat om Poppodium Grenswerk in Venlo, Muziekgieterij in Maastricht, Nieuwe Nor in Heerlen, ECI cultuurfabriek in Roermond, Volt in Sittard en Muziekcentrum de Bosuil in Weert. De liedjes worden komende weken uitgebracht via de social media van de podia. Na afloop van de crisis worden alle liedjes gebundeld tot een album. Dit project is een initiatief van Poppodium Grenswerk en wordt mede mogelijk gemaakt door Pop in Limburg en Provincie Limburg. Lees hier meer over dit mooie initiatief.

Coronatunes!
Deze hele maand gaan we jullie (hopelijk) blij maken met onze favoriete muziek! Want als je thuis zit wil je wel iets te luisteren hebben. In de Volt Coronatunes Playlist op Spotify hoor je de muzieksmaak van onze vrijwilligers en medewerkers. Het vliegt dus alle kanten op maar we nemen je op (meer dan) 1.5 meter afstand aan de hand mee hoor! Elke dag een mooie poster voor je kiezen, kun je alvast wennen aan onze nieuwe lay-out voor komend seizoen.

 


💡
TIP: Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en ons groeiende digitale aanbod? Meld je dan aan voor De Domijnen nieuwsbrief.
eerdere berichten
aan het zoeken...