Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

De Domijnen Dichtbij

publicatiedatum:
donderdag 16 april
De Domijnen Dichtbij

Cultuur digitaal dichtbij voor jou 

Met De Domijnen Dichtbij proberen we de afstand tussen jou en ons zo klein mogelijk te maken. Zie hieronder onze culturele menukaart. Wij wensen je veel plezier.

↓ Scroll naar beneden voor de leukste digitale ontwikkelingen bij De Domijnen ↓

De Domijnen Dichtbij

Archief

We hebben een goed gevulde online databank. Wist je dat er duizenden foto’s, affiches, filmpjes, perkamenten, zegels en dergelijke online te bewonderen zijn? Zeker de moeite waard om eens op onderzoek uit te gaan. Ook is het archief te bezoeken op afspraak.

Sinds 10 oktober 2020 is de website aezel.eu online. Aezel staat voor: Archief voor Erfgoed van Zuid-Nederlandse Eigendommen en Leefgemeenschappen. Het is van Sittards initiatief uitgegroeid tot een provincie-breed project. Na 10 jaar kun je nu het resultaat van het invoeren van vele miljoenen kadastrale en genealogische gegevens zien.

Bibliotheek

Online Bibliotheek
Ben je lid van Bibliotheek De Domijnen of heb je een digitaal lidmaatschap? Dan vind je de mooiste verhalen in de Online Bibliotheek. Sinds 8 september is er een nieuwe online Bibliotheek-app. Nieuw is dat je in één app zowel e-books als luisterboeken kunt lenen. En je kunt bijvoorbeeld een favorietenlijstje maken, previews van boeken bekijken en beluisteren én boeken eenvoudig verlengen als de leentermijn bijna afloopt.

Online Adventure Clubs
Tijdens de Adventure Clubs gaan groepen kinderen samen op avontuur in een bordspel: Dungeons and Dragons. De variant van dit rollenspel die we bij De Domijnen spelen is gemaakt door Rick Vechel van Vechel Fantasy. De verhalen en avonturen zijn gebaseerd op spannende en leuke kinderboeken. Er zijn ook online sessies waarvoor je je kunt aanmelden.

Laat je lekker voorlezen
In 2020 schreef Kees van Kooten het verhaal voor De Nationale Voorleeslunch. Twee bekende Limburgers lezen het verhaal zodat je er ontspannen naar kunt luisteren.
Laat je voorlezen door Gé Reinders >
Laat je voorlezen door Martijn van Helvert >
Nog meer luisteren: bezoek dan eens Loestere.nl. Dat is een website boordevol Sittardse luisterfragmenten.

Educatie

Ondanks de situatie willen we graag continuïteit bieden m.b.t. ons aanbod aan onze bezoekers middels laagdrempelige alternatieven. Er zijn online oefenprogramma’s en filmpjes ontwikkeld die beschikbaar zijn gemaakt voor iedereen. Zo kun je nu digitaal deelnemen aan Klik en Tik, Digisterker, Wegwijs naar Werk, Digitaal Solliciteren, Belastingspreekuren en Koffie met Taal. Bekijk hier hoe het werkt.

Ken je iemand of ben je iemand die hier baat bij heeft? Aanmeldingen verlopen telefonisch via 088-5995600 en via e-mail educatie@dedomijnen.nl. Wij zijn tussen 9:00 – 13:00 uur beschikbaar voor jouw vragen.

Filmhuis

Vanaf 3 juni is het Filmhuis weer geopend, lees hier alle informatie over je bezoek.

Kijk je liever films vanuit thuis? Dan is dit overzicht een aanrader. Onze filmprogrammeur Freek Huijs geeft hierin een paar tips om de filmhonger enigszins te stillen. Velen van de onderstaande suggesties zijn er al jaren, maar kennen nu een explosieve groei in aandacht.

Museum Hedendaagse Kunst + Historie en Archeologie

Museum Hedendaagse Kunst en Historie & Archeologie (Erfgoedcentrum) zijn weer geopend. Vooraf reserveren is verplicht. Bekijk hier ons actuele programma.

Bekijk hier de digitale rondleiding door de permanente collectie van museum Historie & Archeologie in Erfgoedcentrum De Domijnen. Curator Kitty Jansen en stadsarchivaris Peer Boselie vertellen je meer over de geschiedenis en herkomst van een aantal bijzondere topstukken. Lees hier meer over onze 24 topstukken.

Podium

Open Podium ON TV De Domijnen met Rob Mennen

Open Podium ON TV
Dankzij het succes van Open Podium Online is er een nieuw initatief ontstaan: Open Podium ON TV.
In samenwerking met Bie Os – mijn streekomroep maken we een serie tv-uitzendingen van het Open Podium. Dus ben jij een singer-songwriter, danser, muzikant, goochelaar, rapper, toneelspeler, cabaretier, presentator, poetry slammer of entertainer? Maak dan een mooi filmpje en meld je aan via: openpodium@dedomijnen.nl. De eerste uitzending is al op 30 oktober. Hiervoor kun je aanmelden tot 18 oktober. Bekijk hieronder het filmpje:

Uit alle ingezonden filmpjes worden de beste inzendingen geselecteerd voor de live Open Podium Special Edition op 4 juli 2021 in de grote zaal van Schouwburg De Domijnen. De winnaar mag een professionele videoclip opnemen in de studio van Bie Os die vervolgens wordt uitgezonden op tv.

Uitzendingen Open Podium Online
De uitzendingen van Open Podium Online zijn ook nog steeds te bekijken:
Aflevering 1 >
Aflevering 2 >
Aflevering 3 >

Het Laagland: ZUJERLEECH | Speciale online versie
Een ontroerende familievoorstelling (10+) over hoe grote gebeurtenissen je niet klein krijgen. De ontploffing van de Naftakraker II, bekend als de DSM-ramp, wierp in 1975 een schaduw over Zuid-Limburg. Zujerleech bekijkt deze ingrijpende gebeurtenis vanuit de beleving van vier kinderen.
Door de recente coronamaatregelen wordt Zujerleech uitgevoerd in een – live gespeelde – online versie. Hierbij bekijk je de voorstelling gratis vanuit thuis. Kaartkopers ontvangen deze week persoonlijk bericht.
Reserveer hier voor de online versie! >

Poppodium Volt

Home Grown: Limburgse artiesten maken thuis nieuwe muziek
Samenwerkingsproject tussen zes Limburgse poppodia. De Limburgse poppodia vroegen gezamenlijk aan een aantal Limburgse artiesten om in ‘splendid isolation’ een nieuw liedje te maken en op te nemen. Het gaat om Poppodium Grenswerk in Venlo, Muziekgieterij in Maastricht, Nieuwe Nor in Heerlen, ECI cultuurfabriek in Roermond, Volt in Sittard en Muziekcentrum de Bosuil in Weert. De liedjes zijn uitgebracht via de social media van de podia. Na afloop van de crisis worden alle liedjes gebundeld tot een album. Dit project is een initiatief van Poppodium Grenswerk en wordt mede mogelijk gemaakt door Pop in Limburg en Provincie Limburg. Lees hier meer over dit mooie initiatief.


💡
TIP: Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en ons groeiende digitale aanbod? Meld je dan aan voor De Domijnen nieuwsbrief.
eerdere berichten
aan het zoeken...