
Die Wannsee Konferenz + inleiding en nagesprek
In de ochtend van 20 januari 1942 vindt een conferentie plaats met vooraanstaande leden van het naziregime om te praten over de “Endlösung”, de definitieve oplossing voor het Jodenvraagstuk. Met inleiding en nagesprek door Herman van Rens van het Holocaust Informatie Centrum Limburg.
Lees meer
Babi Yar. Context
Een reconstructie van de historische massa-executie van 33.771 Joden door de nazi’s in het Babi Yar ravijn in Oekraïne aan de hand van nooit eerder vertoond archiefmateriaal.
Lees meer
Waar is Anne Frank?
In de animatiefilm Waar is Anne Frank laat Israelische filmmaker Ari Folman (Waltz with Bashir) zien hoe Anne Frank voortleeft in Amsterdam en vraagt hij zich af of we wat van haar geleerd hebben.
Lees meer
Grosse Freiheit
Grosse Freiheit is een verpletterend gevangenisdrama over de betekenis van vrijheid, identiteit en menselijke verbondenheid. De film van Sebastian Meise maakte na de internationale première in Cannes, waar Grosse Freiheit werd bekroond met de Juryprijs (Un Certain Regard), een zegetocht langs vele internationale festivals.

Housewitz met op 10 mei: inleiding + nagesprek
In Housewitz onderzoekt dochter en filmmaakster Oeke Hoogendijk waarom haar moeder Lous al tientallen jaren weigert haar huis uit te gaan. Met op 10 mei een inleiding + nagesprek door Carolyn Veldman, Psychotherapeut bij Zuyderland en gespecialiseerd in PTSS.
Lees meer
Love it was not
De uitzonderlijke geschiedenis van de Joodse Helena Citron uit Slowakije die in 1942 tot de eerste groep vrouwen behoorde die in concentratiekamp Auschwitz belandde en de Oostenrijkse SS-officier Franz Wunsch die smoorverliefd op haar werd.
Lees meer
Hitler heeft mijn roze konijn gestolen
De negenjarige, Joodse Anna groeit op in Duitsland in de jaren 30. Wanneer haar vader plotseling verdwijnt, moet ze Berlijn ontvluchten. Terwijl ze op een nieuwe plek een nieuwe taal leert en nieuwe vrienden maakt, beseft Anna dat het leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Ze gaat vanaf nu door het leven als een vluchteling.
Lees meer
Requiem voor Auschwitz
13 jaar geleden maakte regisseur Bob Entrop de film Een stukje blauw in de lucht, de eerste film in Nederland die de moord op bijna 1 miljoen Sinti en Roma tijdens de 2e wereldoorlog in beeld bracht. Op wat er in de oorlog is gebeurd rust een taboe, daar praat je met niemand over en zeker niet voor een camera.
Lees meer