Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Geleen on Stage

Geleen on Stage - digitale editie 2021

Betoverend spel op verrassende locaties

Met veel blijdschap presenteren we de derde editie van locatietheaterfestival Geleen on Stage. Deze keer nét iets anders dan de vorige jaren, omdat het onze eerste digitale editie wordt. We nemen je virtueel mee naar ongewone, originele locaties waar compacte en mooie toneelvoorstellingen plaatsvinden.
Bestel je gratis festival tickets nu!

Met Geleen on Stage willen we de jonge theatermaker de kans bieden een eigen voorstelling te maken op een ongebruikelijke theaterlocatie en daarmee het publiek verassen met bijzondere toneelvoorstellingen. De theatermakers worden tijdens het maakproces van de voorstellingen ondersteund door professionals.

De locaties worden dit jaar gevormd door: de St. Janskluis, het Graaf Huyn College en een onbekende ‘thuis’ locatie in Geleen Zuid. De theatermakers zijn: Fee Maassen, Maya de Weerdt, Mayke Roels (i.s.m. Het Laagland) en DAT Künstschule uit Böblingen.

De voorstellingen
Beschrijf mij – Fee Maassen
Locatie: St. Janskluis
In Beschrijf mij ontmoeten twee jonge mensen elkaar. Ze proberen antwoord te geven op de vraag: waarom hebben we elkaar ontmoet? Tijdens hun zoektocht reflecteren ze op hun eigen leven en gaande weg beginnen steeds meer puzzelstukjes in elkaar te vallen…

Nablijven – Maya de Weerdt
Locatie: Graaf Huijn College
De 18-jarige Bo bevindt zich voor de zoveelste keer in het nablijflokaal, in het weekend. Maar ze had nergens anders haar weekend willen doorbrengen. Gedurende het nablijven realiseert Bo zich dat ze niet voor altijd klein kan blijven en door moet gaan met haar leven en afscheid moet nemen met het nablijflokaal.

Thuis thuis – Mayke Roels
Locatie: in een woning in Geleen Zuid
In Thuis thuis krijg je een uniek kijkje in een woonkamer in Geleen Zuid en ontdek je wat thuis voor jou betekent, want het is voor niemand hetzelfde…

Gradwanderung (klimaatverandering) – DAT Künstschule uit Böblingen – Julia Lauter & Tobias Ballnus
Locatie: eigen locatie
Gradwandering geeft een interessant en verbazingwekkend metafoor over klimaatverandering: hoe is het om een kreeft te zijn en levend te worden gekookt?

Ook dit jaar weer een bijdrage vanuit de Zuid Duitse stad Böblingen (vroegere partnerstad van de voormalige gemeente Geleen). Een bijdrage die speciaal voor Geleen on Stage is geproduceerd. De voorstelling wordt Nederlands ondertiteld. Alle andere voorstellingen zijn in het Nederlands.

Praktische informatie
Alle voorstellingen worden om 20:00 uur op 25, 26 + 27 juni uitgezonden via Vimeo en zijn op tv te zien bij Bie Ós mijn streekomroep. Bestel nu je gratis festival tickets. Je krijgt per e-mail de link naar de livestream een uur voor aanvang van de voorstelling.

Festival planning
Vrijdag 25/6 
Vimeo & Bie Os: 20:00 – 20:30 uur
20:00 – 20:15 uur Beschrijf mij – Fee Maassen
20:15- 20:30 uur Thuis Thuis – Mayke Roels i.s.m. Het Laagland

Zaterdag 26/6
Vimeo: 20:00 – 20:30 uur, Bie Os 17:00 – 17:30 uur
20:00 – 20:15 uur Nablijven – Maya de Weerdt
20:15 – 20:30 uur Gradwanderung/ Klimaatverandering – DAT Kunstschule Böblingen (NL ondertiteld)

Zondag 27/6
Vimeo & Bie Os: 20:00 – 21:00 uur
20:00 – 20:15 uur Nablijven – Maya de Weerdt
20:15 – 20:30 uur Gradwanderung/ Klimaatverandering – DAT Kunstschule Böblingen (NL ondertiteld)
20:30 – 20:45 uur Thuis Thuis – Mayke Roels i.s.m. Het Laagland
20:45 – 21:00 uur Beschrijf mij – Fee Maassen

We zien jullie graag digitaal op 25, 26 en/of 27 juni 2021!

aan het zoeken...