Filmhuis: Weekprogramma

Heb je zin om deze week van een film te genieten? Op deze pagina zie je welke films draaien in de periode 23 november t/m 28 november

Programma van 28 november t/m 17 december

Lieve gasten, door de aangescherpte coronamaatregelen van de overheid kunnen wij na 17.00 uur geen films meer vertonen. Hierdoor hebben wij ook te weinig tijd om door de week films overdag te vertonen.

Er komt wel een weekendprogrammering, details hierover volgens zsm. Dan wordt ook het weekprogramma op deze pagina aangepast. We gaan dan overigens terug naar een 1/3 zaalcapaciteit dus genoeg ruimte om je heen.
Tip: Je kunt wel nog steeds de mooiste films bekijken via PICL.

Films op Picl
vr 26 nov 16.05 zo 28 nov 14.00

CINEMA SELECT • Charlie Chaplin • Monsieur Verdoux

Een sluwe maar cynische man onderhoudt zijn familie door rijke vrouwen te trouwen en daarna te vermoorden voor hun fortuin. Het werk heeft echter zijn beroepsrisico’s. Het was Orson Welles’ idee om een waargebeurd verhaal over de Franse moordenaar Henri-Désiré Landru met Chaplin in de hoofdrol te verfilmen. Maar Chaplin maakte de film liever zelf. Monsieur Verdoux werd zijn meest controversiële film.

Lees meer
vr 26 nov 16.15 za 27 nov 19.00 zo 28 nov 14.15

Un Monde

Een meeslepende film van de sociaal geëngageerde Belgische regisseur Laura Wandel over het niet zo onschuldige leven op het schoolplein. Nora wil niets liever dan vrienden maken op haar nieuwe basisschool. Maar op het schoolplein ziet ze dat haar grote broer Abel wordt lastiggevallen. Als ze hem wil helpen gaat het van kwaad tot erger.

Lees meer
vr 26 nov 19.00 za 27 nov 20.50

The Rescue

Deze film van de makers van Free Solo gaat over de redding van de Thaise voetbalploeg die vast kwam te zitten in een kilometers diepe grot. In 2018 is de wereld twee weken lang in de ban van dit verhaal. Het toegesnelde leger, de Navy Seals en de ingevlogen Amerikaans Special Forces staan machteloos.

Lees meer
vr 26 nov 19.10 za 27 nov 19.10

(R)evolutie

De eerste lange speelfilm van Toneelgroep Maastricht en Servé Hermans. Dystopische komedie over de nabije toekomst waarin kunstmatige intelligentie vanzelfsprekend is en toeval niet meer bestaat. Zijn eerste lange speelfilm werd ook genomineerd voor een Gouden Kalf.

Lees meer
vr 26 nov 20.00

Anne+

Na het succes van de serie Anne+ is Anne terug in haar eigen film. Net voordat Anne gaat emigreren naar haar grote liefde Sara in Montréal, keurt haar uitgever het manuscript dat ze heeft ingediend voor haar eerste boek af. Wat heeft Anne nou eigenlijk te vertellen? En hééft ze überhaupt wel iets te vertellen?

Lees meer
vr 26 nov 21.10 za 27 nov 20.50

Pig

Zonderling Rob (Nicolas Cage) woont in de wildernis van Oregon met zijn geliefde varken, dat hem helpt bij de truffeljacht. Als het varken op een dag ontvoerd wordt, keert Rob terug naar de bewoonde wereld en zet hij alles op alles om met haar herenigd te worden. Maar dan zal hij ook zijn verleden onder ogen moeten komen…

Lees meer
di 30 nov 19.30

Filmcollege Jan Salden: It's gonna be a bumpy ride : De regisseur is een vrouw!

Vanaf 2 november geeft Jan Salden 6 weken lang een college op de dinsdagavond. Hij gaat hierbij in op hoe noodzakelijk het is dat vrouwen films maken, dat er een eigen stemgeluid is dat gehoord en gezien dient te worden. Ook los te boeken.

Lees meer

Picl: online films kijken

Ken je onze online filmzaal Picl al? Hier vind je op elk moment van de dag een selectie van ons uitgebreide filmaanbod. Eenvoudig te streamen op je televisie, tablet of telefoon. Zo hoef je nooit meer een film te missen. Van Nederlandse arthousefilms tot prijswinnende documentaires: stuk voor stuk met liefde en zorg geselecteerd.

Bekijk ons aanbod
aan het zoeken...