Filmhuis: verwacht

Kijk hier voor de films die er aan gaan komen.

Vanaf 23 maart

The Blue Caftan

In The Blue Caftan toont regisseur Maryam Touzani (Adam) dat liefde verschillende vormen kan aannemen. De fenomenale acteerprestaties van Saleh Bakri en de Belgische Lubna Azabal (Incendies, Adam)) zorgen samen met de prachtige cinematografie voor een aangrijpende, warme en universele film.

Lees meer
Vanaf 23 maart

Saint Omer

De jonge schrijver Rama reist naar Saint Omer om het proces te volgen van Laurence Coly, een Senegalese immigrantenmoeder die terechtstaat voor de moord op haar baby. Rama is zelf zwanger en ontdekt veel parallellen tussen haar en Laurence. Saint Omer is een onthutsende en aangrijpende film over de twijfels die met het moederschap gepaard gaan en over het aanhoudende racisme in Frankrijk.

Lees meer
Vanaf 30 maart

Tár

Van schrijver-producent-regisseur Todd Field komt Tár, met in de hoofdrol Cate Blanchett als Lydia Tár, de grensverleggende dirigent van een groot Duits orkest. We ontmoeten Tár op het hoogtepunt van haar carrière, terwijl ze zowel een boekpresentatie als de langverwachte live uitvoering van Mahlers Vijfde Symfonie voorbereidt.

Lees meer
2 apr

Kunst & Cinema: Drinkbare Maas

Met inleiding en nagesprek met Li an Phao. De film, die zij realiseerde in samenwerking met regisseur Wouter Verheul, gaat over hoe de rivier een spiegel is van onze samenleving, en wat ze ons kan leren over hoe we met de Maas omgaan. Dit programma is in samenwerking met het Erfgoedcentrum in verband met de expositie Mens en Maas.

Lees meer
10 apr

Première De Man Uit Rome + nagesprek met regisseur Jaap van Heusden

Als de sceptische onderzoekspriester Filippo vanuit het Vaticaan naar een Limburgs grensdorp komt om een huilend Mariabeeld te onderzoeken, botst hij hard met de getraumatiseerde dorpsgemeenschap, die zich vastklampt aan hun wonder. Aansluitend aan de film gaan we in gesprek met regisseur Jaap van Heusden! Dit wordt een bijzondere 2e paasdag. Enkele van de opnames werden vorig jaar op nog geen steenworp afstand van het Filmhuis gemaakt en vandaag kun je na de film vragen stellen aan de regisseur.

Lees meer
11 apr

Supernova

I.s.m. Netwerk Palliatieve Zorg Westelijke Mijnstreek. de inleiding wordt verzorgd door mw. Inge Jochem, ketenregisseur Hulp bij Dementie Westelijke Mijnstreek. In de film Supernova zien we Sam en Tusker, die samen hun weg moeten vinden in een leven dat langzaam uit hun handen glijdt. Regisseur en schrijver Harry Macqueen weet perfect de juiste toon te treffen in dit ingetogen drama waarin liefde en verlies samen komen.

Lees meer
13 apr

Een Ogenblik Met • Inez Derken

In deze Een Ogenblik Met gaat Richard Dols in gesprek met Inez Derksen, artistiek leider & regisseur theatergezelschap Het Laagland. Voor Inez als theatermaker is filmbezoek haar ultieme manier om zich met onbevangen ogen over te geven en onder te laten dompelen in nieuwe werelden. Grote emoties en sensaties beleven en dan een beetje ontheemd weer naar buiten komen. Aansluitend vertonen we als hoofdfilm de keuze van Inez.

Lees meer
13 apr

Metallica: 72 Seasons - Global Premiere

Sluit je aan bij Metallica fans op donderdag 13 april voor een wereldwijde listening party. Ervaar als eerste het nieuwe album van de band, 72 Seasons, de dag voor de release. 72 Seasons is Metallica's langverwachte 12e studioalbum. Metallica: 72 Seasons - Global Premiere bevat exclusieve interviews met Metallica waarbij de volledige band zich verdiept in de oorsprong en verhalen achter de nummers met begeleidende muziekvideo's voor elk nummer op het album.

Lees meer
Vanaf 14 april

Sick of Myself

Met Sick of Myself zet de Noorse regisseur Kristoffer Borgli een anti-romantische komedie neer die met duistere humor de grenzen opzoekt van de moderne maatschappij, waarin het toch voor veel mensen gaat om de likes. Een film die soms oncomfortabel herkenbaar is en je als kijker elke stap met een lach en steeds meer afschuw volgt.

Vanaf 14 april

Joyland

Joyland is het oudste pretpark van Lahore, de hoofdstad van de Pakistaanse provincie Punjab. Het is een plek waar mensen zoals Haider en zijn zwangere echtgenote Mumtaz graag even al hun zorgen vergeten. Zij leeft dagelijks met de druk die de patriarchale samenleving van Pakistan haar oplegt – ze moet een zoon ter wereld brengen – en hij loopt rond met een groot geheim.

Vanaf 14 april

The Quiet Girl

The Quiet Girl (An Cailín Ciúin) is het ingetogen en betoverende debuut van de Ierse regisseur Colm Bairéad. De film vertelt een universeel verhaal over het vinden van je eigen plek, gezien door de ogen van de jonge Cáit. Zowel de Ierse taal als het prachtige landschap kleuren haar wereld.

20 apr

Limburgse Première Met Zonder Ballen + inleiding en nagesprek

Openhartig portret van een trans zoon en zijn moeder over zijn zoektocht naar gender en identiteit en haar reactie daarop als ouder. Een ontroerende en hilarisch eerlijke film, gebaseerd op de gelijknamige succesvolle theatervoorstelling.

Lees meer
9 juni

Koolhovens Keuze

Regisseur Martin Koolhoven (Brimstone, Oorlogswinter) neemt je mee op reis door de filmgeschiedenis aan de hand van een door hem gekozen filmheld(in) of thema. Op 9 juni is het thema: Dazed & Confused.

Lees meer
Verwacht

Blind Willow, Sleeping Woman

Betoverende film gebaseerd op de magisch-realistische verhalen van Haruki Murakami. Een jonge vrouw mag een wens doen. Een praatgrage kikker wil samen met een verlegen accountant Tokyo redden. En een melancholieke man moet plots op reis om een mysterieuze doos te bezorgen. Zijn vrouw heeft hem net verlaten en zijn kat is kwijt. Dromen sijpelen de realiteit binnen. Murakami is een van de meest geliefde schrijvers van de hedendaagse wereldliteratuur.

aan het zoeken...