Filmhuis: verwacht

Kijk hier voor de films die er aan gaan komen.

Vanaf wo 1 dec

Captain Nova

Gevechtspiloot Nova reist terug in de tijd om een desastreuze milieuramp te voorkomen. Er is alleen een klein probleempje: de tijdreis verjongt haar. En wie luistert er nu naar een meisje van twaalf?!

Vanaf do 2 dec

The French Dispatch

De Nieuwe Wes Anderson met een topcast o.a.: Tilda Swinton, Mathieu Amalric, Léa Seydoux, Frances McDormand, Bill Murray, Timothée Chalamet, Benicio del Toro, Jeffrey Wright, Owen Wilson, Saoirse Ronan, Adrien Brody, Henry Winkler, Willem Dafoe, Bob Balaban, Kate Winslet

Lees meer
Vanaf zo 12 dec

The United States vs. Billie Holiday

De legendarische Billie Holiday, één van de grootste jazzmuzikanten aller tijden, werd (en wordt nog steeds) aanbeden over heel de wereld. Door haar nummer Strange Fruit, waarin ze een aanklacht doet tegen rassenongelijkheid en racistisch geweld, werd ze jarenlang het doelwit van de Federal Department of Narcotics. De zwarte undercover-agent Jimmy Fletcher, met wie ze een tumultueuze relatie kreeg, werd op haar afgestuurd om haar te betrappen op het bezit van drugs. In The United States vs. Billie Holiday zien we haar eindeloze strijd met verslaving, roem en een hartverscheurende liefde.

Vanaf vr 3 dec

Annette

Als de beroemde operazangeres Ann na een voorstelling de omstreden cabaretier Henry ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Al snel worden ze omgedoopt tot het perfecte glamourkoppel. De paparazzi volgt ze op de voet, de wereld adoreert ze. De geboorte van hun bijzondere dochter Annette zal hun leven echter voorgoed veranderen.

Lees meer
Vanaf zo 5 dec

Eiffel

Een romantisch en waargebeurd verhaal over de liefde tussen twee mensen die de skyline van Parijs voor altijd heeft veranderd. Na het succesvol afronden van de bouw aan het Vrijheidsbeeld ligt de wereld aan de voeten van ingenieur Gustave Eiffel.

Lees meer
Vanaf zo 5 dec

The Power of The Dog

De broers Phil (Benedict Cumberbatch) en George Burbank (Jesse Plemons) zijn elkaars grootste tegenpolen. Phil is charismatisch maar intens wreed. George is rigide, kieskeurig en zachtaardig. Samen zijn ze welgestelde landeigenaren van de grootste ranch in de Montana vallei: een plek waar mannen de dienst uitmaken, en de gemoderniseerde wereld op afstand wordt gehouden.

Lees meer
di 14 dec

MUZIEK & CINEMA: Gorillaz: Song Machine Live from Kong

Met Song Machine Live from Kong beleef je alleen op 14 december in bioscopen in het hele land een spectaculair optreden van de grootste virtuele band in de wereld. Opgenomen in het hoofdkwartier van de band, de Kong Studios in Londen.

Lees meer
Vanaf wo 15 dec

Bigger than us

De Nederlands-Indonesische Melati Wijsen (20) komt al jaren in actie tegen plasticvervuiling en met groot succes; op jonge leeftijd is ze erin geslaagd het eiland Bali vrij te maken van plastic tasjes. Bigger Than Us toont de intrigerende en ontroerende reis van Melati waarbij ze andere jonge changemakers ontmoet die hun leven wijden aan een betere toekomst. Met inleiding door Jennifer Slippens (voorzitter bestuur DWARS) en Amani Boukhrissi (steun fractie GroenLinks Sittard Geleen en bestuurslid van Veer Zeen Jòngk).

Lees meer
Vanaf do 16 dec

Madres Paralelas

Met Madres Paralelas komt de Spaanse meester Pedro Almodóvar opnieuw met een fascinerende blik op moeders en moederschap. Na het grote succes van het autobiografische Dolor y Gloria maakt Almodóvar vrouwen weer het middelpunt van zijn werk met prachtige rollen van Penélope Cruz en Milena Smit.

Vanaf do 16 dec

De Son Vivant

Een uit het leven gegrepen verhaal over een bevlogen oncoloog die zijn uitbehandelde patiënten op hartverwarmende wijze probeert te verzoenen met het onvermijdelijke.

aan het zoeken...