Filmhuis: verwacht

Kijk hier voor de films die er aan gaan komen.

Vanaf 2 juni

Bigger than us + inleiding

De Nederlands-Indonesische Melati Wijsen (20) komt al jaren in actie tegen plasticvervuiling en met groot succes; op jonge leeftijd is ze erin geslaagd het eiland Bali vrij te maken van plastic tasjes. Bigger Than Us toont de intrigerende en ontroerende reis van Melati waarbij ze andere jonge changemakers ontmoet die hun leven wijden aan een betere toekomst. Met inleiding door Jennifer Slippens (voorzitter bestuur DWARS) en Amani Boukhrissi (steun fractie GroenLinks Sittard Geleen en bestuurslid van Veer Zeen Jòngk).

Verwacht

Ennio

Sergio Leone liet hem de muziek voor al zijn films componeren. Quentin Tarantino noemde hem zijn favoriete componist. Hans Zimmer, John Williams, maar ook vele rockgiganten waaronder Dire Straits en Metallica werden door hem geïnspireerd. Ennio Morricone is onbetwist een van de meest invloedrijke en legendarische componisten in de filmgeschiedenis. Dit is zijn verhaal.

Vanaf 27 mei

Downton Abbey: A New Era

De geliefde acteurs uit de eerste film keren terug en de nieuwe cast bestaat uit o.a.Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye en Dominic West. Het script is geschreven door Downton creator en Academy-Award® winnaar Julian Fellowes. Downton Abbey: A New Era wordt geregisseerd door Simon Curtis (My Week with Marilyn).

Vanaf 27 mei

Lunana, A Yak in the Classroom

De jonge leraar Ugyen uit Bhutan wordt voor zijn laatste opleidingsjaar naar het extreem afgelegen bergdorpje Lunana gestuurd. De grote hoogte en het gebrek aan voorzieningen van zijn primitieve nieuwe omgeving, zorgen ervoor dat hij meteen na aankomst wil vertrekken. Het warme welkom van de kinderen en de spirituele kracht van de dorpelingen, brengen hem echter tot inkeer en zullen zijn lot voorgoed veranderen.

Vanaf 9 juni

El Buen Patrón

In afwachting van een bezoek van een commissie die zijn bedrijf een onderscheiding zou kunnen toekennen, probeert een charismatische fabriekseigenaar koortsachtig alle problemen met zijn werknemers op te lossen waarmee hij onbewust een explosieve kettingreactie met grote gevolgen in gang zet.

Vanaf 3 juni

The Northman

The Northman, de nieuwe film van de visionaire regisseur Robert Eggers (The Lighthouse, The Witch), is een heroïsch actie-epos over een jonge Vikingprins en zijn missie om de moord op zijn vader te wreken. De sterrencast bestaat onder meer uit Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Claes Bang, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, Björk en Willem Dafoe.

wo 1 juni 20.00 uur zo 5 juni 19.15

Nature on Tour: ‘Sounds of the South’ & ‘Nederland onder water’

2 films met natuur als centraal thema, in één programma. Sounds of the South met muzikant en vogelaar Ruben Hein & Onderwater Nederland met voice-over van Gijs Scholten van Aschat.

Lees meer
wo 25 mei 20.00 zo 29 mei 19.15

A-ha The Movie – MUZIEK & CINEMA

Een film over goede muziek, grote ambities, gebroken vriendschappen en – heel misschien, zelfs vergiffenis. De documentaire herinnert ons aan de invloed van de iconische band en de eindeloze vrolijkheid die de nummers ons gebracht hebben en nog altijd weten te brengen.

Lees meer
aan het zoeken...