Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Filmhuis Toegankelijkheid

Fysieke beperking?

Ook dan hoef je geen film te missen. De zalen zijn te bereiken met de lift in de centrale hal. Bovendien kan in beide zalen in een handomdraai plaats gemaakt worden voor mensen in een rolstoel. Een invalidentoilet is aanwezig op de begane grond nabij de foyer en op de eerste verdieping nabij de lift. Het filmhuis beschikt ook over een rolstoel die kan worden gebruikt voor personen die slecht ter been zijn en dus moeite hebben met trappenlopen of met de afstand naar de lift en de zalen.

Ben je afhankelijk van een rolstoel en weet je al wanneer je een bepaalde filmvertoning wilt bijwonen? Stuur ons even tijdig een mailtje op film@dedomijnen.nl of bel van tevoren tijdens openingstijden met 088 599 55 33. Dan kunnen we onze vrijwilligers op de hoogte brengen en je de beste service bieden.

Slechthorenden/slechtzienden

Mensen die niet meer alle frequenties even goed horen, kunnen gebruik maken van onze digitale ringleiding voorziening. Door het downloaden van een speciale app op je smartphone kun je de film toch goed volgen. Vergeet dan niet je hoofdtelefoon/earbuds van thuis mee te nemen. Heb je geen smartphone? Geen probleem, dan krijg je van ons een apparaat, zodat je toch alles kunt volgen, inclusief hoofdtelefoon/earbuds.

Earcatch
Voor vele Nederlandse films kun je ook de Earcatch app downloaden. Deze voorziet in audiodescriptie bij Nederlandstalige films. Ideaal voor mensen die slechtziend zijn, maar wel graag een keer naar de film gaan. De app is te downloaden in de App Store van Apple en de Google Play Store. De app is ook beschikbaar voor sommige tablets. Ook voor het juiste gebruik van deze app geldt: denk aan je hoofdtelefoon/earbuds.

Sennheiser Mobile Connect
Speciaal in ons Filmhuis is het Mobile Connect systeem van Sennheiser. Ook dit gaat via een app op je smartphone of tablet (beschikbaar in de Apple App Store en Google Play Store). Door een lokaal wifi netwerk in de filmzaal wordt de audio van de film naar je mobile device gestuurd. Dit is niet hetzelfde als de audiodescriptie. Hier geen stem die vertelt wat er gebeurt, maar alleen het directe filmgeluid op een door jezelf te regelen volume en in te stellen klank. Deze app werkt bij alle films die wij in onze beide zalen projecteren via de filmprojector en cinema-audiosystemen.

Subcatch
Een slimme app met ondertiteling voor slechthorenden en doven. Subcatch bevat speciale ondertiteling voor Nederlandstalige bioscoopfilms en documentaires, waardoor ook slechthorende en dove mensen deze kunnen volgen. Zowel de app als de ondertiteling is gratis beschikbaar. Door te luisteren naar het geluid van de film is Subcatch in staat te synchroniseren, waardoor de ondertiteling automatisch met de film meeloopt op je smartdevice.

 

 

aan het zoeken...