Filmhuis – Praktisch

Over Filmhuis De Domijnen

Filmhuis De Domijnen is samen met ZUYD Hogeschool en het Museum voor Hedendaagse Kunst gevestigd in de Noordvleugel van Ligne. Het Filmhuis beschikt over twee filmzalen met een capaciteit van 55 en 89 stoelen en is uitgerust met de beste beeld- en geluidstechnologie (7.1) voor een perfecte filmervaring. Door de riante afstand tussen de rijen is er voldoende beenruimte. De films worden zonder pauze getoond muv kinderfilms en films die langer duren dan 2,5 uur.
De filmzalen liggen op de eerste verdieping en zijn met twee trappen en een lift makkelijk bereikbaar voor iedereen.

Bereikbaarheid en parkeren

Filmhuis De Domijnen, Ligne 3, 6131 MT Sittard. 088-5995533 / film@dedomijnen.nl Wil je het Filmhuis bezoeken? Klik hieronder voor alle info.

Lees meer

Eten en Drinken

Geniet in de foyer met professionele bar op de begane grond van diverse soorten koffie, bier, wijn, fris en versnaperingen, uitkijkend over de skyline van Sittard. Drinken mag mee de zaal in.

Garderobe

Filmhuis De Domijnen voorziet niet in een garderobe. Jassen en tassen kun je meenemen in de zaal.

Reguliere ticketprijs €9 Kinderen t/m 12 jaar €6,50 Film langer dan 2,5 u €11 Film korter dan 1 u €8 Buitencinema v.a. €10 Filmcolleges v.a. €12,50 Muziek & Cinema Specials v.a. €12,50

Tickets en Kortingen

Op Donderdagavond, Vrijdagmiddag en Zaterdagmiddag krijg je €2,50 korting op de reguliere ticketprijs. Dus niet op specials. Ben je Supporter/Vriend van De Domijnen, Student, of heb je een CJP pas of ben je lid van FSI? Dan krijg je altijd €2 korting op de reguliere ticketprijs, muv de specials.

Toegankelijkheid

De zalen zijn te bereiken met de lift in de centrale hal. Bovendien kan in beide zalen in een handomdraai plaats gemaakt worden voor mensen in een rolstoel. Mensen die niet meer alle frequenties even goed horen, kunnen gebruik maken van onze digitale ringleiding voorziening. Ideaal voor mensen die slechtziend zijn is de Earcatch app.

Lees meer

Reserveringen

Koop je kaartjes bij voorkeur via de website van De Domijnen als je zeker wilt zijn van een plek in de zaal. Telefonisch kaarten reserveren kan ook tijdens de openingstijden van de uitbalie (088-5995500), de kaarten moeten 30 minuten voor aanvang van de film opgehaald worden.

Betalen

Wij accepteren bij het filmhuis aan zowel de entree- als barkassa alleen PIN betalingen en/of contactloze betalingen met je smartphone of smartwatch. Betalen met contant geld is niet mogelijk. Wij doen dat om het voor jou en ons makkelijker en sneller te laten verlopen aan de kassa’s en het biedt meer veiligheid voor onze medewerkers.

Kijkwijzer

Volgens de wet krijgen kinderen die jonger zijn dan 16 jaar geen toegang tot een bioscoopfilm met de leeftijdgrens 16. Ook niet wanneer zij door een volwassene worden begeleid. Bij films met de overige leeftijdgrenzen worden kinderen onder de leeftijdsgrens alleen onder begeleiding van een volwassene toegelaten.

Lees meer

Camerabewaking

In Ligne is camerabewaking geïnstalleerd ten behoeve van de veiligheid van alle aanwezigen in het pand. In elke filmzaal hangt achter- en voorin een camera. Deze camera’s nemen het beeld niet op en zijn puur bedoeld voor monitoring door onze medewerkers aan de bar beneden van de filmprojectie en eventuele ontstane calamiteiten in de zaal.

Zaalhuur

Wil je met je bedrijf een presentatie, een lezing of een businessmeeting in een informele setting houden? Of wil je je medewerkers trakteren op een avondje film met de collega’s? Dat kan! Wij bieden de mogelijkheid om de zalen af te huren voor een bepaald bedrag.

Lees meer
aan het zoeken...