Filmhuis De Domijnen

Welkom bij filmhuis De Domijnen in Sittard. Hier vind je ons wekelijks filmaanbod en onze specials.

Volledige agenda van Filmhuis de Domijnen

Bekijk de hele agenda van het filmhuis

Lees meer

Programmaboekje

Het hele weekprogramma in 1 handig overzicht

Lees meer

Verwacht

Kijk hier welke films je kunt verwachten in Filmhuis De Domijnen

Lees meer
Vanaf 12 okt

Oh là là: Le Cinéma Français

Een sprong in de cinema van Frankrijk. Jan Salden neemt je, vanaf 12 oktober in zes filmcolleges mee naar de cinema uit Frankrijk. Vive le Cinéma! Frankrijk kent een bloeiende en boeiende filmgeschiedenis die filmhuis De Domijnen het komende najaar nader tegen het licht gaat houden in een zesdelige cursus. Na deze bijeenkomsten zal de belangrijkste conclusie zijn dat de Franse film nooit verveelt.

Lees meer
7 dec

Koolhovens Keuze

Regisseur Martin Koolhoven (Brimstone, Oorlogswinter) neemt je mee op reis door de filmgeschiedenis aan de hand van een door hem gekozen filmheld(in) of thema. (Foto: Studio Plakband)

Lees meer
Vanaf 10 nov

The Son

Na het zeer succesvolle The Father brengt Florian Zeller nu The Son. Een aantal jaar na de scheiding van zijn ouders voelt de sombere 17-jarige Nicholas zich niet langer thuis bij zijn moeder Kate (Laura Dern). Zijn vader Peter (Hugh Jackman) en diens nieuwe partner Beth (Vanessa Kirby) besluiten om Nicholas in huis te nemen in een poging zijn leven weer op de rit te krijgen.

Lees meer
Vanaf 3 nov

Close

Leo en Remi, 13, zijn vrienden zo lang ze zich kunnen herinneren. De vriendschap is vrolijk, intens en bovenal onafscheidelijk. Toch lijkt een ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis genoeg om hen uit elkaar te drijven. Lukas Dhont maakt met Close een tedere en aangrijpende film over vriendschap en verantwoordelijkheid. Met zijn tweede film won regisseur Lukas Dhont (Girl) de prestigieuze Grand Prix van het Film Festival Cannes 2022.

Lees meer
25 nov 16.15 uur 27 nov 16.45 uur

Kunst&Cinema - Tutankhamun: The Last Exhibition

Deze documentaire biedt een buitengewone kans om de farao te ontmoeten en 150 van zijn schatten te bewonderen, deel van de grootste internationale tentoonstelling ooit gewijd aan de Golden Boy in Los Angeles (2019). Met hoge resolutie foto’s van Sandro Vannini, close-up beelden vanuit het Egyptisch Museum in Caïro, voorzien van deskundig commentaar van internationale kenners. Verteld door Iggy Pop.

Lees meer

Aanraders op Picl

Kijk je liever thuis vanaf de bank een mooie film? Dan is onze online filmzaal bij Picl echt iets voor jou. Bekijk het aanbod, zoek een film uit waar je zin in hebt en voor je het weet bevind je je in een andere wereld.

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, filmtips, specials en meer!

Meld je nu aan

Fan van het filmhuis?

Meld je dan aan als Vriend van De Domijnen en profiteer van €2 korting op je filmticket. Maar kijk ook eens naar de andere voordelen.

Lees meer

Filmgekken gezocht

Filmhuis De Domijnen is op zoek naar jou! Organiseer samen met andere jongeren filmavonden voor Filmhuis De Domijnen.

Lees meer

Vrijwilliger worden?

Heb jij een warm hart voor cinema? Word dan vrijwilliger bij Filmhuis De Domijnen. Je ontvangt onze gasten, schenkt een drankje of start de film. Zo zorgen we samen voor een mooi filmmoment voor onze gasten.

Lees meer
Filmhuis De Domijnen, Ligne 3 6131 MT Sittard 088-5995533 film@dedomijnen.nl

Praktische informatie

De reguliere entreeprijs is €9, met €2 korting voor studenten, CJP, vrienden en supporters van De Domijnen en via FSI. Donderdagavond, Vrijdag- en Zaterdagmiddag reguliere ticketprijs €6,50. Kinderen t/m 12 jaar €6,50. Kijk hier voor alles wat je wilt weten over parkeren, toegankelijkheid etc.

Meer praktische info

Ons Filmhuis in Sittard

Ben je op zoek naar de beste filmhuisfilms of nieuwe films voor kinderen? Kijk dan eens naar het aanbod van Filmhuis De Domijnen in Sittard. Filmhuis De Domijnen biedt naast Nederlandse films en speelfilms die ook in de bioscoop draaien bewust ook ander aanbod dan een bioscoop. Zo vind je hier bijvoorbeeld documentaires, art house films en bijzondere animatie. Naast filmvoorstellingen kun je bij Filmhuis De Domijnen ook terecht voor speciale activiteiten zoals lezingen, Q&A’s of een film met hapjes en drankjes.

aan het zoeken...