Filmhuis De Domijnen

Welkom bij filmhuis De Domijnen in Sittard. Hier vind je ons wekelijks filmaanbod en onze specials.

Volledige agenda van Filmhuis de Domijnen

Bekijk de hele agenda van het filmhuis

Lees meer

Tweewekelijks programma

2 weken in 1 handig overzicht

Lees meer

Verwacht

Kijk hier welke films je kunt verwachten in Filmhuis De Domijnen

Lees meer
Vanaf 2 feb

Mascotte

Mascotte is de tweede auteursfilm van Remy van Heugten die hoge ogen gooide met Gluckauf (vier Gouden Kalveren, waaronder Beste Regie en Beste Film). In Mascotte vertelt hij een indringend verhaal over de beklemmende relatie tussen een zoon en moeder in een disfunctioneel gezin, afgezet tegen een maatschappij waarin - aangejaagd door sociale media - krachten als geweld, pornografie en mannelijke dominantie de mensen in een ijzige greep houden.

Lees meer

Trois Couleurs - Kieslowski

Kieślowski refereert in zijn Trois couleurs-trilogie - bestaande uit de delen Blanc, Bleu en Rouge - naar de drie idealen van de Franse revolutionaire periode: vrijheid, gelijkheid en broederschap.

Lees meer
Vanaf 16 feb

The Whale

The Whale is een aangrijpend drama met een fenomenale comeback van acteur Brendan Fraser (The Mummy Trilogy, Crash) als vader, die probeert opnieuw contact te maken met zijn vervreemde tienerdochter, gespeeld door rising star Sadie Sink (Stranger Things). Oscargenomineerde regisseur Darren Aronofsky (Black Swan, Requiem for a Dream) schetst een ontroerend portret van een man die zijn leven opnieuw betekenis wil geven.

Lees meer
26 feb

LIVE muziek Songs of Cohen + film Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song

Deze documentaire laat de ontwikkeling van Cohens carrière zien en focust zich op de ontstaansgeschiedenis van zijn meest bekende en meest gecoverde song. Met ontroerende getuigenissen van grote artiesten voor wie het lied een persoonlijke toetssteen is geworden en een schat aan nooit eerder vertoond archiefmateriaal van de Cohen Trust. Beschrijving lang

Lees meer
5 maart

Best of IDFA on Tour

Drie prijswinnende films die door de jury’s van IDFA 2022 zijn bekroond om hun uitmuntendheid, omdat ze urgente verhalen vertellen of omdat ze je op een bijzondere manier raken. Apolonia, Apolonia: Portret van de kunstenaar als jonge vrouw. Journey Through Our World: Het eerste coronajaar door de ogen van documentaire-veteranen Petra en Peter Lataster. Paradise: Een hittegolf in Siberië leidt tot enorme bosbranden.

Lees meer

De Acht Bergen

De Acht Bergen vertelt het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno; een jongen uit de bergen. In hun levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro de wereld over terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg. Ondanks hun totaal verschillende levens, blijft de vriendschap uit hun kinderjaren ogenschijnlijk onverwoestbaar.

Lees meer
10 mrt

Koolhovens Keuze

Regisseur Martin Koolhoven (Brimstone, Oorlogswinter) neemt je mee op reis door de filmgeschiedenis aan de hand van een door hem gekozen filmheld(in) of thema. Tickets binnenkort beschikbaar!

Aanraders op Picl

Kijk je liever thuis vanaf de bank een mooie film? Dan is onze online filmzaal bij Picl echt iets voor jou. Bekijk het aanbod, zoek een film uit waar je zin in hebt en voor je het weet bevind je je in een andere wereld.

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, filmtips, specials en meer!

Lees meer

Ons Filmhuis

Ben je op zoek naar de beste filmhuisfilms of nieuwe films voor kinderen? Kijk dan eens naar het aanbod van Filmhuis De Domijnen in Sittard. Filmhuis De Domijnen biedt naast Nederlandse films en speelfilms die ook in de bioscoop draaien bewust ook ander aanbod dan een bioscoop. Zo vind je hier bijvoorbeeld documentaires, art house films en bijzonde

Lees meer
Filmhuis De Domijnen, Ligne 3 6131 MT Sittard 088-5995533 film@dedomijnen.nl

Praktische informatie

De reguliere entreeprijs is €9, met €2 korting voor studenten, CJP, vrienden en supporters van De Domijnen en via FSI. Donderdagavond, Vrijdag- en Zaterdagmiddag reguliere ticketprijs €6,50. Kinderen t/m 12 jaar €6,50. Kijk hier voor alles wat je wilt weten over parkeren, toegankelijkheid etc.

Meer praktische info

Fan van het filmhuis?

Meld je dan aan als Vriend van De Domijnen en profiteer van €2 korting op je filmticket en een heleboel meer leuks.

Lees meer

Filmgekken gezocht

Filmhuis De Domijnen is op zoek naar jou! Organiseer samen met andere jongeren filmavonden voor Filmhuis De Domijnen.

Lees meer

Vrijwilliger worden?

Heb jij een warm hart voor cinema? Word dan vrijwilliger bij Filmhuis De Domijnen. Je ontvangt onze gasten, schenkt een drankje of start de film. Zo zorgen we samen voor een mooi filmmoment voor onze gasten.

Lees meer
aan het zoeken...