Filmhuis De Domijnen

Welkom bij filmhuis De Domijnen in Sittard. Hier vind je ons wekelijks filmaanbod en onze specials.

Volledige agenda van Filmhuis de Domijnen

Bekijk de hele agenda van het filmhuis

Lees meer

Tweewekelijks programma

2 weken in 1 handig overzicht

Lees meer

Verwacht

Kijk hier welke films je kunt verwachten in Filmhuis De Domijnen

Lees meer
Is wegens slecht weer verplaatst naar 2 juni!

Buitencinema Mens & Maas

Maak je op voor een bijzondere filmavond langs de levensader van Limburg. Het Nieuwe Domein en Filmhuis ZICHT (Filmhuis De Domijnen) organiseren in het kader van de expositie Mens & Maas een filmavond in Obbicht met de film Levende Rivier. En Ruben Smit, regisseur van Levende Rivier (o.a. De Nieuwe Wildernis – Gouden Kalf), is er op vrijdag bij!

Lees meer
9 juni 19.30 uur

Koolhovens Keuze • Booze & Dope

Regisseur Martin Koolhoven (Brimstone, Oorlogswinter) neemt je mee op reis door de filmgeschiedenis aan de hand van een door hem gekozen filmheld(in) of thema. Op 9 juni is de hoofdfilm: Dazed & Confused van Richard Linklater (regisseur van o.a. Boyhood). Martin: “Booze & Dope. Mij kun je d’r voor wakker maken. Alle gekheid op een stokje; er zijn heel wat interessante films die over de geestverruimende en -bedwelmende middelen gaan en dat levert natuurlijk een tof uur aan scènes en duiding op.

Lees meer
vanaf 23 mei

Little Richard • Muziek & Cinema

Little Richard: I Am Everything van regisseur Lisa Cortés exposeert het witwassen van de canon van de Amerikaanse popmuziek. De documentaire verheldert de zwarte, queer herkomst van rock ‘n roll, en stelt de eigenlijke schepper van het genre vast: Richard Wayne Penniman, ofwel Little Richard.

Lees meer
exclusief 25 mei

Roger Waters, This is not a Drill • Muziek & Cinema

Deze filmische extravaganza is een verbluffende aanklacht tegen de zakelijke dystopie waarin we allemaal worstelen om te overleven en zal 20 klassieke nummers van Pink Floyd en Roger Waters bevatten, waaronder: “Us & Them”, “Comfortably Numb”, “Wish You Were Here”, en “Is This The Life We Really Want?”. Waters zal ook zijn nieuwe nummer “The Bar” presenteren.

Lees meer

Aanraders op Picl

Kijk je liever thuis vanaf de bank een mooie film? Dan is onze online filmzaal bij Picl echt iets voor jou. Bekijk het aanbod, zoek een film uit waar je zin in hebt en voor je het weet bevind je je in een andere wereld.

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, filmtips, specials en meer!

Lees meer

Ons Filmhuis

Ben je op zoek naar de beste filmhuisfilms of nieuwe films voor kinderen? Kijk dan eens naar het aanbod van Filmhuis De Domijnen in Sittard. Filmhuis De Domijnen biedt naast Nederlandse films en speelfilms die ook in de bioscoop draaien bewust ook ander aanbod dan een bioscoop. Zo vind je hier bijvoorbeeld documentaires, art house films en bijzonde

Lees meer
Filmhuis De Domijnen, Ligne 3 6131 MT Sittard 088-5995533 film@dedomijnen.nl

Praktische informatie

De reguliere entreeprijs is €9, met €2 korting voor studenten, CJP, vrienden en supporters van De Domijnen en via FSI. Donderdagavond, Vrijdag- en Zaterdagmiddag reguliere ticketprijs €6,50. Kinderen t/m 12 jaar €6,50. Kijk hier voor alles wat je wilt weten over parkeren, toegankelijkheid etc.

Meer praktische info

Fan van het filmhuis?

Meld je dan aan als Vriend van De Domijnen en profiteer van €2 korting op je filmticket en een heleboel meer leuks.

Lees meer

Filmgekken gezocht

Filmhuis De Domijnen is op zoek naar jou! Organiseer samen met andere jongeren filmavonden voor Filmhuis De Domijnen.

Lees meer

Vrijwilliger worden?

Heb jij een warm hart voor cinema? Word dan vrijwilliger bij Filmhuis De Domijnen. Je ontvangt onze gasten, schenkt een drankje of start de film. Zo zorgen we samen voor een mooi filmmoment voor onze gasten.

Lees meer
aan het zoeken...