Filmblik Festival

In de herfstvakantie verwelkomt Filmhuis De Domijnen jonge filmfans met het spetterende Filmblik Festival. Bekijk de mooiste films voor jong én oud samen op ‘t grote doek of ga zelf aan de slag met het meest magische medium wat er is: film!

do 28 okt 11.00 Film + Workshop

3+ programma: korte films + schimmenspel

Bij een filmblik festival hoort natuurlijk ook een programma voor de allerkleinsten. Kijk eerst samen een aantal (+/- 30 minuten) grappige, lieve, mooie, creatieve en heel af en toe een héél klein beetje spannende films. Na het filmprogramma ga je zelf aan de slag met licht en projectie in de schimmenspel workshop.

Lees meer
do 28 okt 11.00 vr 29 okt 11.00 Workshop

Stop Motion Animatie 8+

Maak jouw eigen animatiefilm en ga aan de slag met materialen als klei, karton of getekende animaties. Laat je zelf bedachte poppetjes tot leven komen! Jouw eigen film krijg je na afloop van de workshop toegezonden per mail. Duur: 2 uur

Lees meer
do 28 okt 12.15 Workshop

Verhalenfabriek 10 t/m 12 jaar

Iedereen heeft een verhalenfabriek op zak; wat zit er in die van jou? Leer met vijf beeldtrucjes een beeldverhaal vertellen (en verfilmen!). Herschrijf en film een kort verhaal. Verander het plot, het genre en het einde en kijk wat er gebeurt! In samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid Duur: 2 uur

Lees meer
do 28 okt 12.30 vr 29 okt 11.00 Film

Berend Botje

Berend Botje is een stoer meisje met een levendige fantasie. Zij is de jongste telg uit de mysterieuze kapiteinsfamilie Botje die verder bestaat uit vader Berend en opa Berend. De avonturen van de Botjes zijn zó bijzonder, dat niemand gelooft dat ze echt zijn gebeurd. Maar Berend weet wel beter.

Lees meer
do 28 okt 13.40 vr 29 okt 13.30 Film

Charlie Chaplin The Kid

Ooit al een film van Charlie Chaplin (in de bioscoop) gezien? THE KID was de eerste lange speelfilm van Charlie Chaplin en was in 1921 wereldwijd een enorme kassakraker. De tijdloze film is nog altijd zeer geliefd bij jong en oud.

Lees meer
vr 29 okt 13.45 Workshop

Stop Motion Animatie DeLuxe 10+

Maak jouw eigen animatiefilm, alleen of met een team en ga aan de slag met materialen als klei, karton of getekende animaties. Verander het plot, het genre en/of het einde! Laat je verhaal tot leven komen!

Lees meer
do 28 okt 14.30 vr 29 okt 11.30 Film

Mijn vader is een saucisse

Een feelgood komedie over dromen najagen en de moed die daarvoor nodig is. Zoë (12) is beste maatjes met haar vader. Wanneer hij in een bevlieging zijn baan van bankier opgeeft en besluit professioneel acteur te worden, komt het tot een ruzie tussen haar ouders. Zoë heeft als enige vertrouwen in het plan van haar vader en wil hem dan ook helpen zijn doel te bereiken

Lees meer
29 okt 13.00 Workshop

Green Screen

Wordt onderdeel van je eigen fantasie of van een van de films van het festival! Film is magie. Maar hoe maak je die magie nu? Met een Green Screen kun je iemand zo in een andere wereld ‘toveren’. Doe mee aan de workshop en teken je eigen wereld of ga mee in de wereld van Charlie Chaplin of Berend Botje.

Lees meer
aan het zoeken...