Filmprogramma Musica Sacra

Hier vind je alle informatie over het filmprogramma tijdens Musica Sacra.

vr 16 sept 11.00 - 21.00 za 17 sept 11.00 - 21.00 zo 18 sept 11.00 - 21.00

Children of the Labyrinth

Philip Brink, filmmaker en Marieke van der Velden, fotograaf. Gevluchte ouders schrijven brieven aan hun kinderen. Ze vertellen verhalen over het leven in hun thuisland en de reden(en) voor hun vlucht. Over hun moeilijke reis naar Europa, het leven in een kamp, over de liefde voor hun kind en de dromen voor haar of zijn toekomst. De ouders schreven deze brieven op verzoek van de filmmakers. Ze dragen hun brief voor en tegelijkertijd worden er videoportretten van hun kinderen getoond. Van 15 t/m 18 september is een bijbehorende expositie te zien in de foyer van Filmhuis De Domijnen.

Lees meer
vr 16 sept 16.05

Human Flow

De wereldwijde vluchtelingencrisis gezien door de ogen van Ai Weiwei, die met 25 camera-teams in meer dan twintig landen filmde. Het levert soms surrealistische taferelen op: tentenkampen tussen de rails waar Griekse treinen toeterend doorheen rijden; vanaf grote hoogte gefilmde, perfect symmetrische rijen tenten waartussen stipjes als mieren bewegen en groepen volledig in het wit geklede Afrika-nen in Italië, die eerder weggelopen lijken uit een kunstproject dan uit een oorlogsgebied.

Lees meer
vr 16 sept 20.20

Sabaya & voorfilm Children of the Labyrinth

In regie van Hogir Hirori. Met alleen een mobiele telefoon en een geweer zetten Mahmud, Ziyad en hun groep hun leven ophet spel om Yezidi-vrouwen en -meisjes te redden die door ISIS worden vastgehouden als Sabaya (seksslaaf ) in het gevaarlijkste vluchtelingenkamp van het Midden-Oosten, Al-Hol in Syrië.

Lees meer
za 17 sept 20.20

Quo Vadis, Aida? & voorfilm Children of the Labyrinth

Quo Vadis, Aida? is een Bosnische speelfilm van Jasmila Žbanić (Grbavica, winnaar Gouden Beer) waarin zij een fictieve weergave geeft van de genocide in Srebrenica. Met onder anderen Raymond Thiry (Penoza) en Johan Heldenbergh (The Broken Circle Breakdown) als Dutch-batters. Aida (Jasna Đuričić) werkt in Srebrenica op de Nederlandse VN-basis als tolk in dienst van de Verenigde Naties. Samen met haar gezin en 20.000 andere Bosnische moslims zoekt zij een veilig onderkomen vanwege het oprukkende Bosnisch-Servische leger. De film toont de uren voorafgaand aan de dramatische evacuatie van de vluchtelingen.

Lees meer
zo 18 sept 14.30

Latcho Drom

In deze hypnotiserende documentaire wordt de reis van de Roma verteld door muzikanten en dansers verspreid over de hele wereld. Tony Gatlif, een Algerijns-Franse regisseur van Roma-afkomst, neemt de kijker mee op een muzikale reis die begint in Noordwest India en eindigt in Spanje. Zonder dialoog, maar met prachtige muziek en adembenemende beelden wordt het leven verteld van de nomadische Roma die van Egypte en Turkije naar Europa zijn getrokken.

Lees meer
aan het zoeken...