Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

‘Onderzoeker zoekt steenbeschouwers’ start op 6 nov 2016

publicatiedatum:
maandag 31 oktober
onderzoeker-zoekt-steenbeschouwers

Als de stenen konden spreken, door Arne Hendriks 

Deze workshop is een onderdeel van het programma Cultuur maak(t) je. Onderzoeker zoekt Steenbeschermers heeft het karakter van een avondvullend programma waarin stenen de hoofdrol spelen. Arne Hendriks en een gezelschap van mensen die speciale interesse hebben in stenen komen twee of drie keer samen. Deze ‘programmaraad’ wordt samengesteld uit werknemers van De Domijnen en mensen die zich hebben opgegeven voor de workshop. Zowel de avond als de ontmoetingen van tevoren zijn onderdeel van de workshop. De centrale vraag die we samen zullen proberen te beantwoorden is hoe wij de stenen kunnen laten spreken. Kunstenaar Arne Hendriks zal daarbij voorbeelden uit eigen praktijk geven over hoe een stille substantie tot leven te wekken.

Het uiteindelijke doel van de workshop is om vanuit een gedeelde interesse in stenen tot een interessant middagvullend programma te komen waarin we een mooie diversiteit aan verhalen rondom stenen kunnen vertellen en laten zien. We gaan in dialoog met de stenen en functioneren even als diens spreekbuis. Van animisme tot suiseki, van metselkunst tot geologie: de steen heeft een grote diversiteit aan culturen teweeg gebracht.

Locatie: alle bijeenkomsten vinden plaats in Museum De Domijnen, Hedendaagse Kunst (in het speciaal daarvoor ingerichte ‘onderzoekskantoortje’), Ligne 5, 6131 MT Sittard.

Data: eerste bijeenkomst is op zondag 6 november van 13:00 – 15:00 uur. Het eindsymposium zal op zaterdag 25 november plaatsvinden. Tussentijdse bijeenkomsten worden in onderling overleg met de groep bepaald.

Aanmelden en meer informatie: steenbeschouwers@dedomijnen.nl of bel met 088-599 56 95

aan het zoeken...