Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Kunst in de Supermarkt: Marjolène Van Cleef

publicatiedatum:
dinsdag 25 mei
Kunst in de Supermarkt - Marjolène Van Cleef

Schilderen is voor mij een uitlaatklep, dé ultieme manier om volledig te kunnen ontspannen. Inspiratie haal ik vooral uit observatie van mens en natuur. Overal waar ik ben. Ik schilder graag bloemen, dieren en landschap. Maar het allerliefst schilder ik portretten. Mensen en hun gezichtsuitdrukkingen hebben mij van jongs af aan gefascineerd. Wat voor gedachten schuilen achter dat gezicht? Soms is het een masker, nauwelijks een uitdrukking en soms kun je iemands gedachten haast aflezen van de gezichtsuitdrukking. En verwonderlijk ook dat gezichten zo verschillend kunnen zijn. Wat zorgt voor de karakteristiek van iemands gezicht? Wat geeft dat typische trekje waaraan je iemand herkent. Als tiener begon ik het met tekenen van portret in potlood of houtskool.

Met schilderen ben ik pas een jaar of acht geleden begonnen en ik volg momenteel les op de Kunstacademie om me zodoende te kunnen verdiepen in de verschillende vormen van kunst en om de diversiteit in materiaal en techniek te onderzoeken. Ik schilder meestal realistisch en/of figuratief.

De grotere werken op doek zoals portret of landschap schilder ik voornamelijk met acryl of olieverf. Maar voor kleinere werken zoals bloemen, insecten of vogels gebruik ik ook graag aquarelverf of pastelkrijt. 1 Voor mij is een werk geslaagd als het boeiend is om ernaar te kijken en het een prettig gevoel geeft.

Kom in contact met Marjolène:
Facebook: @vancleefmarjolene
Instagram: vancleefmarjolene

eerdere berichten
aan het zoeken...