Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

‘Bloemschikkers zoeken Timmerlui’ start op 23 nov 2016

publicatiedatum:
maandag 31 oktober
bloemschikkers-zoeken-timmerlui

Maak je eigen bloemetjesbehang, door Raw Color

Bloemschikkers zullen samenwerken met timmermannen om een behangmachine te realiseren. Deze machine stelt hun in staat om eigen behang patronen te ontwikkelen en deze vervolgens te drukken.

STAPPEN EN RESULTAAT

1) Verzamelen en drogen Vertrekpunt zijn de bloemschikkers. Deze zullen mooie planten en bloemen verzamelen. De timmermannen gaan hiervoor simpele houten planken met schroeven maken om hierin de verzamelde bloemen tussen te kunnen klemmen om deze te drogen. Denk bij de planten aan eenvoudige grafische vormen.

2) Compositie en productie Na het drogen worden de planten als stempels gebruikt om de lege behang rollen te bedrukken. De gedroogde planten worden op een tafel met inkt ingerold. Deze tafel is onderdeel van een installatie die door de timmermannen gebouwd wordt. Daarnaast zal deze installatie onbedrukt papier op rol via kunststof rollen transporteren. De stempel planten worden in diverse composities en kleuren op het papier gelegd en via gewicht op het papier gedrukt. Vervolgens is in de installatie ruimte om de net gedrukte behang even te drogen.

3) Behangen en presentatie De produceerde meters behang worden op een of meerdere wanden geïnstalleerd voor de eindpresentatie. Dit zal gezamenlijk gebeuren door de timmermannen en de bloemschikkers. De type bloemen en planten die gebruikt zijn voor de stempels zullen eenvoudig getoond worden op sokkels voor de verschillende behangen.

Locatie (onder voorbehoud): werkplaats Hout en Zo (werkplaats voor mensen met een beperking van Zuyderland), Millenerweg 8 te Sittard.

Data (onder voorbehoud): donderdag 23 november: van 10.00 – 17.00 uur. Aan het einde van de dag is er een eindpresentatie.

Aanmelden en meer informatie: behangmakers@dedomijnen.nl of bel met 088-599 56 95.

img_3212

img_3232

img_3222

aan het zoeken...