Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Week van de Amateurkunst 2019
sluiten

Week van de Amateurkunst 2019

17 t/m 26 mei 2019

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Diversen

Ben jij in je vrije tijd bezig met muziek, beeldende kunst, dans, toneel, cabaret, revue, fotografie of een andere vorm van kunst of cultuur? Dan is de Week van de Amateurkunst voor jou!

De Week van de Amateurkunst is een week boordevol activiteiten voor en door muzikanten, kunstenaars, dansers, toneelspelers, cabaretiers, revue-artiesten, fotografen en alle andere mensen in Sittard-Geleen die een muzikale, creatieve of culturele hobby beoefenen.

Van 17 t/m 26 mei vinden er diverse activiteiten plaats, zoals Kunst in de Supermarkt, de Dansdag Sittard-Geleen en het Jeugdorkestenfestival. Daarnaast kun je genieten van diverse concerten, openbare repetities en theatervoorstellingen van jong talent.

Bekijk hier het programmaboekje van de WAK.

Activiteiten

vr17mei 20:00u

Gelaens Verzetje

Een echt verzetje met een knipoog naar de Geleense geschiedenis

Kom genieten van twaalf muzikale verrassingen uit de jaren ‘60, ‘70 en ‘80. De nummers zijn voorzien van prachtige teksten, geschreven door zes schrijvers uit de wereldstad Geleen. Laat je meenemen naar de sfeer van vroeger in een jasje van nu. Dit alles wordt live gezongen door diverse Geleense artiesten en begeleid door de Geleense huisband 6Pack. De presentatie is in handen van Jean Dolhain en Emile Rutten.
LEES MEER>>

Concert
Huberthuis De Boew 12,50 (Normaal)
za18mei 10:00u

Kunst in de supermarkt

Van 18 t/m 26 mei vind je in diverse supermarkten in Sittard-Geleen de mooiste schilderijen, beeldhouwwerken en foto’s. Zomaar, tussen de koekjes, verse groenten en de chips. Op zaterdag 18 mei zijn er ook kunstdemonstraties en live optredens in de supermarkten.
LEES MEER>>

Diversen
Diverse supermarkten in Sittard-Geleen
zo19mei 13:00u

Dansdag Sittard-Geleen

Het Huis voor de Kunsten Limburg en de Domijnen nodigt dansers en dansgroepen uit Sittard-Geleen uit voor de Dansdag. Doe mee met workshops van gerenommeerde dansers én treedt met je eigen choreografie op in de grote zaal van Schouwburg De Domijnen voor een uitzinnig publiek!
LEES MEER >>

Dans
Schouwburg De Domijnen 6,50 (Normaal) kaartjes
zo19mei 14:30u

Concert toetsen

Op zondag 19 mei geven de leerlingen uit de toetsklassen van muziekschool Artamuse een optreden in Zorghuis Beek.
LEES MEER>>

Concert
Zorghuis Beek, Carmelstraat 23, Beek
zo19mei 15:00u

Lenteconcert

De Stichting Behoud Frans Klooster organiseert een middag genieten van koorzang en solozang met orgel- en pianobegeleiding. Het concert wordt verzorgd door het Gemengd Zangkoor van het Apostolisch Genootschap en mezzosopraan Ellen Zimmer. Jo Canten verzorgt de orgel- en pianobegeleiding.
LEES MEER>>

Concert
Kerk van het Apostolisch Genootschap, Kromstraat 8, Sittard
zo19mei 19:00u

Open Podium Dans Editie

Deze Open Podium Special Edition staat volledig in het teken van dans en maakt onderdeel uit van de Dansdag Sittard-Geleen. Tijdens het Open Podium tonen dansers en dansscholen wat zij in petto hebben. Diverse dansstijlen passeren de revue.
LEES MEER>>

Dans
Schouwburg De Domijnen kaartjes
di21mei 17:30u

Openbare repetities 'Darkside'

Zie de dansklas van Angelique Coenen, GIRL POWER – klassiek met een bite, live in actie tijdens een openbare repetitie (voor hun einduitvoering op 16 juni). Er wordt gedanst op Darkside, muziek van Allen Walker en Everything I need, een filmversie van Skylar Grey. Om 17:50u kun je ook genieten van de toetsenrepetitie van Darkside.
LEES MEER>>

Open repetitie
Concertzaal Hanenhof, Herenhof 8, Geleen
wo22mei 15:00u

Workshop Gekke Bekken Knappe Koppen

Door kunstenares Neeltje de Vries.
Leeftijd: 6-12 jaar
LEES MEER>>

Cursus/workshop
Mauritspark 1A, Geleen 12,50 (Normaal)
wo22mei 19:00u

Eerste live-optreden Seniorenorkest OUD OF THE BOX

Voor het eerst live en ‘oud there’, seniorenorkest OUD OF THE BOX. Daarna een muzikale ode aan het ouder worden door het 55+ orkest Tuesday. Van Santana tot Sinatra.
LEES MEER>>

Concert
Artamuse Beek, Dr. Stassenstraat 88, Beek
wo22mei 20:00u

Open koorrepetitie Synoidos

Heb je zin om eens een repetitie bij te wonen van Synoidos, zing dan woensdag 22 mei vanaf 20:00 uur met hen mee. Wie weet word je zo enthousiast, dat je je bij het koor wilt aansluiten!
LEES MEER>>

Open repetitie
De Johanneskerk, Mgr Vranckenstraat 9, Sittard
do23mei 18:30u

Openbare repetitie SAVIA

Een openbare repetitie van het gelegenheidsorkest van Artamuse o.l.v. Frank Habets. De compositie Savia (Spaans voor levenskracht) vormt een hoogtepunt van het slotconcert van Artamuse op 16 juni in het Astatheater in Beek.
LEES MEER>>

Open repetitie
Concertzaal Artamuse, Broeksittarderweg 1, Sittard
vr24mei 19:00u

Pleziertjes

Uniek experiment! Drie (leeftijds)groepen van Jeugd- en Jongerentheater LEF verzinnen en maken samen met drie regisseurs: Linda Savelkouls, Joan-Ditte Steffers en Mayke Roels een theatervoorstelling.
LEES MEER>>

Theater
Concertzaal Hanenhof, Herenhof 8, Geleen 5,00 (Normaal)
za25mei 14:00u

Zaterdag Hoogwaterdag

Op Zaterdag Hoogwaterdag is het moment daar. Het licht gaat aan. Het spreekwoordelijke ‘water’ stijgt steeds meer. Ruim 50 Jong Laaglanders (8 t/m 20 jaar) staan te popelen om het toneel op te gaan en voor publiek te spelen. In verschillende korte presentaties
laten zij zien wat ze in één jaar aan theaterdisciplines hebben opgestoken.
Theatermakers/regisseurs: Ananda Puijk, Aimee Charlier, Dönci Banki, Hanneke Som & Mayke Roels.
LEES MEER>>

Theater
Schouwburg De Domijnen 4,99 (Normaal) kaartjes
za25mei 19:00u

Swingen in het pluche

Lekker swingen in het pluche bij Theater Karroessel. Daar treden diverse jazz bands op van de ArtRocks afdeling van Artamuse, waaronder JazzImpro o.l.v. Ruud Smeets.
LEES MEER>>

Concert
Theater Karroessel, Jupiterstraat 35, Geleen
zo26mei 11:00u

Jeugdorkestenfestival

Op zondag 26 mei klinkt er muziek uit Kasteelpark Born! Tussen 11.00 en 17.00u presenteren 7 regionale jeugdorkesten zich van hun muzikaalste kant en kinderen (va. 9 jaar) kunnen deelnemen aan diverse muziekworkshops.
LEES MEER >>

Diversen
Kasteelpark Born kaartjes
zo26mei 16:00u

Mijn leven onder water

‘Mijn leven onder water’ is een voorstelling die gespeeld wordt door 5 meisjes van 11 en 12 jaar, over de tijd die je niet kunt vangen en over de zoete pijn van barsten uit je cocon. Over meisjes die huilen om in slaap te vallen, over meisjes die liegen over hun eerste zoen en meisjes die twijfelen of ze wel echt bestaan.
Regie: Luca Meisters (Maastricht, 1996) studeert in 2019 af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht en maakt zowel theater als film.
Spel: Ella van Gennip, Norah van den Hoven, Vida Scheers, Wieke van der Vleugel en Alba van der Vleugel
Coaching: Inez Derksen
LEES MEER>>

Theater
Schouwburg De Domijnen kaartjes
zo26mei 16:30u

Oriental Party

met Elli & Bruno Assenmacher

Een gezellige namiddag met live muziek door het MediterrAsian Percussion Duo en dansoptredens door leerlingen en gastperformances.
LEES MEER>>

Diversen
Landweringstraat 112, Sittard 5,00 (Normaal)

InBeeldPrijs

Ontdek de expositie van de InBeeldPrijs 2019 in Ligne. InBeeld is dé prijs voor de beeldende amateurkunst in Nederlands- en Belgisch- Limburg. Dit jaar hebben kunstenaars die in hun vrije tijd beeldende kunst beoefenen een kunstwerk ingezonden rondom het thema ‘Sporen’.
LEES MEER>>

Tentoonstelling
Hal Ligne

Young@Art

Young@Art is een educatief kunstproject voor basisschoolleerlingen uit de Westelijke Mijnstreek. Onder leiding van een kunstprofessional van De Domijnen hebben de leerlingen een eigen kunstwerk gemaakt. De allerbeste kunstwerken zijn geëxposeerd in Bibliotheek Ligne.
LEES MEER>>

Tentoonstelling
Bibliotheek Ligne Sittard
bekijk alle activiteiten (19)
aan het zoeken...