Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Week van de Amateurkunst 2018
sluiten

Week van de Amateurkunst 2018

9 t/m 17 juni 2018

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Diversen

Ben jij in je vrije tijd bezig met muziek, beeldende kunst, dans, toneel, cabaret, revue, fotografie of een andere vorm van kunst of cultuur? Dan is de Week van de Amateurkunst voor jou!

De Week van de Amateurkunst is een week boordevol activiteiten voor en door muzikanten, kunstenaars, dansers, toneelspelers, cabaretiers, revue-artiesten, fotografen en alle andere mensen in Sittard-Geleen die een muzikale, creatieve of culturele hobby beoefenen.

In de week van 9 t/m 17 juni vinden er grotere evenementen plaats, zoals Kunst in de Supermarkt, Coup Soleil en het Jeugdorkestenfestival en daarnaast zijn er nog een aantal andere initiatieven, zoals tuinconcerten en exposities.

Activiteiten

za09jun

Kunst in de Supermarkt

Van 9 t/m 17 juni vind je in diverse supermarkten in Sittard en Geleen de mooiste schilderijen, beeldhouwwerken en foto’s. Zomaar, tussen de koekjes, verse groenten en de chips.

Op zaterdag 9 juni klinken in diezelfde supermarkten, in plaats van de mainstream supermarktliedjes, de heerlijkste live-deuntjes: wat hoempapa, up-tempo popmuziek en vernieuwende geluiden. Met hier een daar een te gekke dance-move.
Lees meer

Diversen
Diverse supermarkten Sittard-Geleen
za09jun

IkToon

Van 9 t/m 30 juni haakt Quartier Geleen aan bij de WAK d.m.v. een expositie. Diverse beginnende kunstenaars, creatievelingen en handwerkers tonen hun creaties. Van piepkleine werkjes van naaldvilt, tot mega tuinkachels van roestige materialen en van digital art tot met de hand geschilderde en getekende kleine portretten.
Lees meer

Tentoonstelling
Quartier Geleen, Markt 97-98 Geleen
za09jun 12:00u

Blind date met een kunstenaar

Een blind date met een kunstenaar! Geen date die draait om de liefde tussen twee mensen, maar om de liefde voor kunst. Samen met een kunstenaar wordt op de date een kunstwerk gemaakt.
Lees meer

Diversen
Geleen
di12jun 20:00u

Coup Soleil

Op dinsdag 12 juni plegen hobbykunstenaars, -dichters en -muzikanten in Sittard-Geleen een coup. Samen claimen zij Poppodium VOLT als dé ruimte waar zij hun kunsten vertonen. In het kader van HIS 2018, 775 jaar stadsrechten voor Sittard en het jaarthema RECHT OP KUNST van De Domijnen zet Poppodium VOLT alle deuren open.
Lees meer

Diversen
Poppodium Volt
zo17jun 11:00u

Jeugdorkestenfestival

Kunst en cultuur is voor iedereen! Dus zeker ook voor kinderen en jongeren! Daarom staat het Kasteelpark in Born op 17 juni volledig in het teken van kidskunst en -muziek! Tussen 11.00 en 17.00 uur presenteren 8 regionale jeugdorkesten zich van hun muzikaalste kant.

Jong en liever creatief aan de slag met beeldende kunst? Dan zijn er op 17 juni in het Kasteelpark allerlei kidsworkshops onder de noemer ALPACART.
Lees meer

Diversen
Kasteelpark Born
zo17jun 12:00u

Geheime Tuinen Festival

Tijdens het Geheime Tuinen Festival staan de geheime tuinen van Sittard centraal. Dit zijn openbare, maar soms wat verborgen tuinen, die elk hun eigen verhaal vertellen. Tijdens het festival worden deze verhalen verteld en bieden de tuinen prachtige openluchtpodia voor muziek, poëzie, optredens en workshops. 
Lees meer

Diversen
Sittard Centrum
bekijk alle activiteiten (6)
aan het zoeken...