Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
Sidi El Karchi: het gezicht van Sittard-Geleen
sluiten
Sidi El Karchi: het gezicht van Sittard-Geleen

Sidi El Karchi: het gezicht van Sittard-Geleen

7 juli t/m 26 augustus 2018

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

divers
Diversen, Collectief kunstwerk

Kunstenaar Sidi El Karchi en Recht op Kunst

In het kader van 775 stadsrechten zijn de cultureel intendanten van Sittard-Geleen en De Domijnen aan de slag gegaan met Recht op Kunst. Immers, iedere burger heeft ook recht op kunst. In het kader hiervan is er een gezamenlijk cultuurproject van en voor alle inwoners van deze regio.

 

Het gezicht van Sittard. Niet letterlijk maar figuurlijk. Een mozaïek van een van de schilderijen van een van Sittards internationaal bekendste kunstenaars: Sidi El Karchi.

Sidi El Karchi is één van de meest prominente hedendaagse Limburgse kunstenaars. Hij voelt nog steeds een sterke verbinding met zijn geboortestad: de plek waar haast zijn gehele werk tot stand kwam. Tot vorig jaar had hij zelfs een atelier in Sittard waar hij bijna dagelijks te vinden was. Hij grijpt dan ook graag de kans aan om een portret te maken samen met de bewoners van de regio die hem zo inspireert. Een opdracht die hem op het lijf geschreven is – als schilder van eigentijdse portretten die meer dan slechts een afspiegeling van de geportretteerde zijn. Ze kunnen worden opgevat als een verbeelding van universele emoties en ervaringen die bij een breed publiek herkenning oproepen. Met deze opdracht willen wij Sittard een modern stadsgezicht geven; gemaakt door een hier gevormde kunstenaar samen met de bewoners van de stad. Een portret van én voor de stad.

Het schilderij van Sidi El Karchi is omgezet in een potloodtekening op een aantal houten panelen. Iedere inwoner wordt uitgenodigd om mozaïek steentjes te komen plakken en zo het schilderij in te vullen. Het eindresultaat komt te hangen in de tuin van het nieuwe Erfgoedcentrum aan de Kapittelstraat te Sittard.

We nodigen je van harte uit om mozaïek steentjes te komen plakken op de volgende locaties:
– 7 juli: Food Truck Festival – Sittard – 14.00 tot 19.00 uur
– 8 juli: Glana Mundo – Geleen – 13.00 tot 20.00 uur
– 8 augustus: weekmarkt – Born – 09.00 tot 12.00 uur
– 11 augustus: weekmarkt – Sittard – 12.00 tot 17.00 uur
– 18 augustus: weekmarkt – Geleen – 12.00 tot 17.00 uur
– 26 augustus: Sint Rosa festival – Sittard – 12.00 tot 17.00 uur

Klik hier voor meer informatie over Sidi El Karchi.

aan het zoeken...