Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Opening Cultuurseizoen 2019/2020
sluiten
Opening kunst- en cultuurseizoen_Kom_bij_ons_op_de_bank_Campagnebeeld

Opening Cultuurseizoen 2019/2020

Binnenstad Sittard

14 september 2019

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

12.00 -16.00 Binnenstad Sittard en Ligne
Diversen, Professionals en (top)amateurs

Kom bij ons op de bank

KOM zaterdag 14 september (tussen 12.00 en 16.00 uur) BIJ ONS OP DE BANK genieten van voorproefjes van het nieuwe cultuurseizoen. De Domijnen en haar cultuurpartners verwennen je met voorstellingen, optredens, workshops, films, kunst en nog veel meer culturele snoepjes.
De grandioze afsluiting van de opening cultuurseizoen is om 20.30 uur op de markt met de Mega Sing Along met Brigitte Heitzer, pianist Rob Mennen, Superfanfare Mega Sing Along o.l.v. Hardy Mertens en dé Stem van Sittard. 

 

Programma

Kijk voor uitgebreide info bij het activiteitenoverzicht onderaan de pagina

Markt Podium

Op het podium op de Markt presenteert Bart Storcken previews van voorstellingen uit het nieuwe seizoen, zoals Jim van der Zee (winnaar The Voice 2018) en een groot concert van Hard2Get. Deze voorproefjes worden omlijst door optredens van zang-, dans- en muziekscholen uit Sittard-Geleen.
12.00    Artamuse Big Band
12.40    Opera Compact
13.00    Clara Lamar – Dance Studio On Fire – Danzaira
13.50    Jim van der Zee Winnaar The Voice 2018
14.15     Vocal School Nancy Deusings (Younique)
14.30    Dance Studio On Fire – Danzaira
15.00    Hard2Get
20.30    Mega Sing Along met Brigitte Heitzer, pianist Rob Mennen, Superfanfare Mega Sing Along o.l.v. Hardy Mertens en dé Stem van Sittard

We hebben twee mooie acties: 
* Koop op 14 september je boodschappen bij een marktkraam op de markt. Dan maak je kans op een prijs bij ons Rad van Fortuin.
* Koop deze middag je schouwburgtickets bij onze caravan op de markt. Bij een besteding van minimaal € 25 krijg je een proef-vriendenpas*) met voordelen cadeau.

Ligne plein

Op het Ligneplein zie je kunstenaars in actie:
Tineke Lemmens schetst jouw portret in 10 minuten en Marcel Boonen (Metal Artist) zie je aan het werk met plasmasnijden.
We geven je een beeld van onze creatieve cursussen met:
Annemiek Mommers – fotografie
Daniëlla Baars  – pyrografie
Lisette Wansink – prentenboeken illustreren
Danielle Posthumus – acryl gieten
Karin Grobbee/ Marisa Dewaide – keramiek
Annehilde Bruining – tekenen/schilderen

Ga Vreemde eendjes grijpen bij Het Laagland en kom alles te weten over hun nieuwe theaterproductie: Vreemde Eend

Ligne plein Open Podium

12.00    Vocal School Nancy Deusings (Younique)
12.30    Harpsfeer
13.10    Artamuse ensemble dwarsfluit/slagwerk o.l.v. Frank Habets
13.50    Aukje Hermanns zang
14.30    Niels Sievers zang
15.10    Artamuse duo en trio dwarsfluit o.l.v. Frank Habets

Rondom Ligne plein
Hal Ligne

In de hal van Ligne zie je Sasja Jans, een van de kunstenaars in actie, met bodypainting.
En een kunstmarkt met o.a. sieraden, lampen en keramiek, gemaakt door Silvia de Paauw, Irene Pfennings, Jenny Roost, Freya Vaes, Neeltje de Vries en Esther Lunter.

Filmhuis

14.00 Mijn bijzonder rare week met Tess
14.15 Casper & Emma op jacht naar de schat
16.00 Voorpremière Dolor y gloria
16.15 Kunstbende Limburg presenteert nieuw werk van Limburgs filmtalent

Bibliotheek

Photobooth (elk heel uur): laat je fotograferen op de kaft van je lievelingsboek. Word je zaterdag 14 september lid van Bibliotheek De Domijnen? Dan betaal je geen inschrijfkosten.

Mobiele ontmoetingsplek De Minstreel

Demo Adventure Clubs door Vechel Fantasy
12.30 + 14.30 Voorlezen

Gruizenkerkje

Kunstenaars in actie + expositie
Beeldhouwer Godfried Dols

Kortom, er valt genoeg te genieten tijdens deze opening van het cultuurseizoen.

*) Proef-vriendenpas is geldig tot en met december 2019. En dan geniet je van de volgende voordelen:

Activiteiten

za14sep 12:00u

Artamuse Big Band

Bruisende Big Band Swing
Op de bank blijven zitten is er ook dit jaar niet bij, want de Big Band van Artamuse verzorgt een swingende opening. Stil zitten is lastig bij het horen van de vrolijk tetterende trompetten, de sexy saxen, het optimistische ritmewerk, de brutale trombones en de bewogen contrabas. De Artamuse Big Band neemt ons mee terug naar de jaren ’30 en ’40, en wisselt het ‘back to better times gevoel’ af met een aantal actuele popnummers. Never a dull moment!

Concert
Podium Markt
za14sep 12:00u

Vocal School Nancy Deusings

Younique

De leerlingen van Vocal School Nancy Deusings zijn vaak te gast bij het Open Podium van De Domijnen. Het Open Podium is de mogelijkheid voor lokaal en regionaal talent om hun plek op het podium te pakken.

Concert
Podium Ligneplein
za14sep 12:00u

Het Laagland

Dansen met vreemde eend

Doe mee aan het Vreemde Eendjesspel van SALLY DANSGEZELSCHAP MAASTRICHT & Het Laagland! Grijp een paar badeendjes van het picknickkleed, kijk welk symbooltje erop staat en zie welke dans eruit ontstaat. Superleuk in je eendje, maar ook met z’n tweetjes of meer. Eng? Helemaal niet. Super leuk zelfs!

De nieuwe familievoorstelling Vreemde Eend (4+), een samenwerking van Het Laagland & SALLY Dansgezelschap Maastricht, is een actueel verhaal over openstaan voor het ‘vreemde’ en onbekende, verpakt in een speelse mix van dans en theater.
In Schouwburg De Domijnen is de première op zaterdag 21 september om 19.00 uur en op zondag 22 september is om 14.30 een voorstelling.

Diversen
Ligneplein
za14sep 12:00u

Kunstenaars in actie

Marcel Boonen

Marcel Boonen begon in 1999 zijn creatieve ondernemerschap met het ontwerpen en produceren van 3D-opblaasbare objecten ter decoratie van grote nationale en internationale evenementen. Vier jaar later richtte hij theater Vistazo op omdat hij ambieerde om een (straat)theaterproducent te worden. Tegenwoordig toert Theater Vistazo nog steeds door Europa met verschillende shows.

In 2006 begon vervolgens zijn experimentele reis als een metaalkunstenaar onder het pseudoniem “Kunstperkilo”. Dit pseudoniem werd in 2012 veranderd in “Steampunk-kunst”, vanwege de groeiende internationale belangstelling en vanwege de terugkerende en herkenbare stijl van Marcel die kan worden geclassificeerd als Steampunk.

Het recyclen van afval van onze industriële samenleving is de inspiratie van Marcels kunstwerken: zijn werk is volledig met de hand gemaakt van gerecycled schroot, waarbij allerlei technieken, zoals plasmasnijden, lassen en snijbranden, vakkundig worden gehanteerd.

Zijn Steampunk kunstwerken bestaan uit lampen, klokken en decoratieve objecten die sterk tot de verbeelding spreken

Diversen
Ligneplein
za14sep 12:00u

Kunstenaars in actie

Tineke Lemmens

Tineke Lemmens is opgeleid als fotograaf en grafisch vormgever. Tegenwoordig maakt ze illustraties en vlotte portretten in aquarel, schrijft verhalen en muziek, organiseert creatieve workshops en werkt als (snel-)tekenend verslaggeefster bij evenementen, concerten en feestjes. Tijdens Kom bij ons op de Bank kun je je door Tineke laten portretteren. Binnen tien minuten schetst Tineke jouw portret! Kijk voor voorbeelden van haar werk op www.tinekelemmens.nl

Diversen
Ligneplein
za14sep 12:00u

Demonstratie Creatieve Cursussen

Annemiek Mommers - Fotografie

Fotografie als beeldtaal
Fotograaf Annemiek Mommers is afgestudeerd aan de Academie voor beeldende kunsten in Den Haag en werkt als freelance fotojournaliste voor verschillende kranten, bladen en bedrijven, waaronder De Limburger. “Fotograferen vergt moed en geduld. Het is een avontuur, te komen op plekken waar je nog nooit bent geweest, mensen te ontmoeten die je nooit hebt gezien. Ieder moment opnieuw kiezen. Kijken in beelden. Een indringend portret, een actueel verhaal, een stukje van de werkelijkheid.”

De fotografiecursus gaat over kijken en zien. Tijdens 6 bijeenkomsten leer je over de kracht van beeld. Je wordt uitgedaagd beter te kijken en na te denken over je eigen fotografie, een goed beeldverhaal te maken met je eigen thema. We gaan samen op pad met gerichte opdrachten en bespreken deze in de groep. De nadruk zal liggen op inhoud, sfeer, interactie en emotie van mensen in hun omgeving. Deze cursus gaat niet over fotografische techniek en camera’s, wel over keuzes maken, wat een foto tot een goede foto maakt en hoe je je boodschap in beeld kunt vertalen. Wat is je verhaal? Goed kijken is zien!

Diversen
Ligneplein
za14sep 12:00u

Demonstratie Creatieve Cursussen

Daniëlla Baars - Pyrografie

Pyrografie Inspiratie Drijfhout
Pyrografie handlettering
Pyrografie herinneringendoosje
Pyrografie Ibiza-interieurhanger
Daniëlla Baars (*1973) werkt als kunstenares onder de naam ZABAARZ. Bevlogen en gepassioneerd brandt Daniëlla in haar atelier in Maastricht op oud hout, vintage leer en alles wat brandbaar is en creëert er assemblages mee.
Na een opleiding productvormgeving en een liefde voor tekenen kwam ze in contact met pyrografie en vond daar haar passie mee. Houtbranden is een heerlijke rustgevende techniek waarbij gewerkt wordt met de elementen. Hout als ondergrond en vuur om te tekenen. Ze brandt onder andere afbeeldingen van vissen in de stijl van de oude etsen en realistische portretten.
Haar passie voor tekenen met vuur geeft ze door in haar workshops pyrografie die ze geeft in haar workshopatelier in Margraten of op locatie. Neem gerust contact op voor informatie www.zabaarz.com

Diversen
Ligneplein
za14sep 12:00u

Demonstratie Creatieve Cursussen

Lisette Wansink - Prentenboeken illustreren

Prentenboeken illustreren
In deze cursus maak je in 8 lessen stapsgewijs kennis met verschillende technieken zoals: acryl, gouache, aquarel, krijt en collage.
Wie is Wansinki ?
Wansinki, staat voor Lisette Wansink, Sprookjes bouwer, afgestudeerd aan de Maastricht Academy of Fine Arts and Design.
Mijn sprookjes bouw ik met illustraties, muziekdozen, poppen en mixed media schilderijen. Het resultaat is kleurrijk, vrolijk met een humoristische twist. In de uitlopers van de Ardennen de Voerstreek woon ik met Kees, een vriendelijke Spaanse hond. Tijdens onze wandelingen in dit wollige heuvelland maken wij graag een praatje met passerende bosbewoners.
Ik houd van liggen in het hoge gras, kijken naar vallende sterren, meezingen met de radio en een goede steak friet.

Diversen
Ligneplein
za14sep 12:00u

Demonstratie Creatieve Cursussen

Daniëlle Posthumus - Acrylgieten

De wondere wereld van het acrylgieten
In deze cursus leer je hoe je kunt gieten met acrylverf en additieven. Door het mengen ontstaat een mengsel dat bijzondere effecten creëert. Er zijn verschillende gietmogelijkheden, de flip cuptechniek, gieten- of de swipe techniek.
Daniëlle Posthumus van Atelier Daan zegt:
“Het is zo leuk om de mensen die bij mij in een workshop of cursus komen, te laten experimenteren, twijfelen en vervolgens zichzelf te verwonderen en overtreffen. En uiteindelijk met een mooi en vooral eigen werk naar huis te laten gaan. Niet alleen het eindresultaat is belangrijk maar ook de weg ernaartoe”.
Zij verwelkomt en begeleidt je dan ook graag in één van de creatieve workshops of cursussen van Atelier Daan.

Diversen
Ligneplein
za14sep 12:00u

Demonstratie Creatieve Cursussen

Karin Grobbee / Marisa Dewaide - Keramiek

Werken met keramiek
Een tweedelige workshop ‘Keramieke tuinprikker’ maken. Een gezellige, creatieve workshop waarbij je heerlijk kunt ontspannen tijdens het werken met klei. Je maakt een eigen kunststuk voor in de tuin of op het balkon.
Karin en Marisa zijn 2 enthousiaste vriendinnen die samen KeramieKado en Zo runnen. Zij maken en verkopen hun eigen handgevormde keramiek en geven cursussen en workshops.

Diversen
Ligneplein
za14sep 12:00u

Demonstratie Creatieve Cursussen

Annehilde Bruining - Tekenen/schilderen

Tekenen en schilderen beginners en gevorderden
Deze langlopende cursus is geschikt voor diegene die zich wil verdiepen en bekwamen in het tekenen en schilderen. In deze cursus wordt aandacht besteed aan een uitgebreide selectie onderwerpen, technieken en materialen. Instroom mogelijk, prijs naar ratio.
Annehilde bruining is beeldend kunstenaar en docent kunstvakken/kunstgeschiedenis

Diversen
Ligneplein
za14sep 12:00u

Kunstenaars in actie

Sasja Jans - Bodypainting

Sasja Jans: Al ruim 25 jaar liefde voor het vak!
Na het volgen van diverse opleidingen in binnen- en buitenland in grimeren en visagie, vestigde Sasja Jans zich in 1991 in Sittard. In haar atelier voor grime en visagie kan iedereen op afspraak terecht voor een metamorfose voor bijvoorbeeld Carnaval of een mooie make-up.
Naast het werk in eigen atelier, werkt Sasja ook op locatie voor theater en opera, televisie, fotoshoots en films. Zij haalde hiervoor het certificaat allround grimeur en visagiste.
Haar bekendheid in Sittard heeft zij voornamelijk te danken aan haar werk als hoofd kap/grime van de Historische Stoet (Sittard 750 jaar stad in 1993) en hoofd afdeling grimeren van de Zittesje Revuu vanaf 1990 tot nu.
Sasja heeft zich gespecialiseerd in de driedimensionale grime, in het bijzonder het maken van maskers, gezichtsdelen en latex pruiken.
Naast grime en visagie doet Sasja ook bodypainten voor reclamefotografie en kunst.
Met haar bevoegdheid als grime- en visagiedocente is ze tevens vaak gastdocente bij opleidingen waar deze vakken onmisbaar zijn. Ook bij De Domijnen gaf ze een workshop Theatergrime.

Diversen
Hal Ligne
za14sep 12:00u

Kunstenaars in actie + expositie

Godfried Dols - Beeldhouwen

Godfried maakt figuratief werk in brons, Italiaans marmer en albast. Regelmatig komen mythische elementen in zijn werk naar voren. Inspiratie haalt hij uit ‘het leven zelf’, uit de Griekse mythologie en vanzelfsprekend uit de schoonheid van het vrouwelijk lichaam. Zijn werk kenmerkt zich als een dynamisch spel van beweging, balans en zwaartekracht. Het gehele proces van klei of boetseerwas tot brons voert hij in zijn eigen atelier uit. Alleen het bronsgietwerk wordt uitbesteed, afhankelijk van zijn wensen bij diverse bronsgieterijen in Nederland en Italië.

Diversen
Gruizenkerkje
za14sep 12:00u

Kunstmarkt

Silvia de Paauw - Mozaiek

Silvia de Paauw mozaïekt sinds 2007. Na een bezoek aan een vriendin in Israël, die een mozaïekatelier heeft, heeft ze zichzelf verder ontwikkeld. Haar werk is zeer divers, omdat ze met glassteentjes, oud aardewerk, tegels en glas werkt. De afgelopen jaren heeft ze cursussen in België gevolgd om haar mozaïekvaardigheden verder uit te breiden.
Naast het mozaïeken is ze gaan schilderen. Dit doet ze sinds 2 jaar.

Diversen
Hal Ligne
za14sep 12:00u

Kunstmarkt

Irene Pfennings - Sieraden

Irene: “In onze maatschappij wordt waanzinnig veel weggegooid en dat is voor mij juist een stimulans om van afgeschreven materialen nog iets bruikbaars te maken. Ik laat mij leiden door het materiaal en de techniek, mijn meest verwerkte materiaal is gebruikte binnenband van een fiets. Het is een karaktervol materiaal om o.a. sieraden mee te maken, tasjes, riemen, en nog veel meer. Ik verwerk in mijn creaties ook andere materialen die gedoemd zijn weggegooid te worden of die ik op straat vind. Sierene is de naam waaronder ik mijn producten maak”.

Diversen
Hal Ligne
za14sep 12:00u

Kunstmarkt

Jenny Roost - Sieraden

Jenny Roost is beeldend kunstenaar. Ruimtelijke en speelse vormgeving typeert de sieraden van Jenny. Nieuwe eigentijdse ontwerpen. Vooral in het nieuwe moderne composietmateriaal komt dit naar voren.
Kernwoorden zijn: OER-BASIC-RUIGHEID.
In de 17 jaar dat Jenny haar creaties al vervaardigt, heeft ze vele opdrachten mogen ontwerpen.
Naast deze composiet lijn heeft Jenny werk in zilver en goud.
Bijzondere, maar toch draagbare sieraden. Dat vindt Jenny uitermate belangrijk.

Diversen
Hal Ligne
za14sep 12:00u

Kunstmarkt

Freya Vaes - Tassen, Lampen

Freya Vaes (*1967)
Ambachtelijk leerbewerken en vilten is Freya’s vak. Zij ontwerpt en maakt tassen van leer met vilt en maakt lampen van zijde, leer en vilt. In opdracht stoffeert zij meubels met zelf gevilte stoffen. Freya werkt als ZZP’er in haar eigen atelier en daarnaast bij een stichting als creatief activiteitenbegeleider. Nu, met dit diploma, wil zij ook gaan lesgeven in tassen maken.
HBO-opleidingen: Academie voor Beeldende Kunsten en Lesbevoegdheid 2e graads Pedagogiek.
Daarna nog diverse opleidingen: o.a. keramiek, meubelstofferen en dus haute-couture tassentechnieken.
“Kunstzinnige Creaties Maken is MIJN LUST EN MIJN LEVEN!”

Diversen
Hal Ligne
za14sep 12:00u

Kunstmarkt

Neeltje de Vries - Keramiek

Neeltje de Vries
“Al 40 jaar ben ik werkzaam als beeldend kunstenaar, een vak dat ik met liefde en passie beoefen. Er zijn altijd vrij grote beelden uit mijn handen gekomen (keramische objecten) soms gecombineerd met andere materialen. Inspiratie haal ik voornamelijk uit fossielen, oerelementen, thema’s uit de prehistorie en natuurlijke objecten. De prachtige perfectie van de natuur, in vernieuwing, wasdom, ouderdom en verval fascineren me enorm. Met mijn werk wil ik het publiek in staat stellen om zich weer bewust te worden van de schoonheid van basiselementen uit de natuur in al zijn facetten. Rond, hoekig en organisch hebben hun aandeel in mijn ontwerpen . Momenteel maak ik ook serviesgoed en zet ik mijn eerste schreden op het pad van porselein”.

Diversen
HalLigne
za14sep 12:00u

Kunstmarkt

Esther Lunter - Keramiek

Esther R.M. Lunter (* Bolsward, 1966)
Zij doorliep de Kunstacademie Minerva in Groningen en specialiseerde zich in Delft tot keramisch kunstenaar. Haar beeldend werk is autobiografisch. Esthers handbeschilderde keramische sculpturen komen voort uit de drang om grip te krijgen op haar bestaan.
De beelden spelen een rol in haar eigen levensverhaal. Esther: “Mijn beelden verbeelden ingrijpende gebeurtenissen uit mijn leven opnieuw. Die kan ik zo herbeleven en zo ook de gebeurtenis een andere wending geven.”
Lunter’s sculpturen kunnen open en dicht en zijn gemaakt om dingen in te bewaren. Bijvoorbeeld een kleinood, een sieraad, versjes of waardevolle denkwijzen geschreven op een stukje papier.
De beelden zijn bedoeld om kracht uit te halen, te troosten en een glimlach rond je lippen te toveren.

Diversen
za14sep 12:00u

Photobooth

Green screen

Ben jij fan van Pluk van de Petteflet of van Matilda? Vind je het leuk om jezelf te laten vereeuwigen op de kaft van een kinderboek? Kom dan op naar het speciale Green screen – hoekje in Bibliotheek Ligne en laat je (gratis) fotograferen voor het groene doek. Het is alsof je ineens een duik neemt in een boek: via een speciaal programma ga je deel uitmaken van de kaft van een kinderboek. Je kunt je laten fotograferen om 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur.

Diversen
Bibliotheek Ligne
za14sep 12:00u

Vechel Fantasy

Demo adventure clubs

Ben jij een avonturier? Vind je spelletjes spelen leuk?
Let op: vanaf 20 september gaan in de leeswinkels Echt, Born, Geleen, Stein, Beek en in bibliotheek Ligne de “Adventure Clubs” weer van start. Tijdens de bijeenkomsten van de Adventure Clubs worden avonturen uit jeugdboeken nagespeeld. Het spel is een variant op het verhalenspel Dugeons en Dragons. Spelleider bij deze bijeenkomsten is Rick Vechel of één van zijn collega’s van Vechel Fantasy.
Bij deze opening van het cultuurseizoen geeft Vechel Fantasy, vanuit de mobiele ontmoetingsplek ‘De Minstreel’ demosessies van het spel. Je kunt je dan ook direct aanmelden voor één van de Adventure Clubs bij jou in de buurt. ‘De Minstreel’ staat naast de beek bij het Ligneplein.

Diversen
De Minstreel (naast de beek bij het Ligneplein)
za14sep 12:30u

Harpsfeer

Leerlingen van Harpschool Harpsfeer zorgen weer voor een mooi concert.

Concert
Podium Ligneplein
za14sep 12:30u

Voorlezen

Om 12.30 uur en 14.30 uur wordt er aan de jongste kinderen voorgelezen bij de mobiele ontmoetingsplek ‘De Minstreel’. ‘De Minstreel’ is de plek waar verhalen gedeeld worden.

Diversen
De Minstreel (naast de beek bij het Ligneplein)
za14sep 12:40u

Opera Compact

Mozart - Don Giovanni

Een voorproefje van Mozarts Don Giovanni door Opera Compact. Opera Compact is hét nieuwe operagezelschap van het zuiden dat zich engageert om in, met en vanuit de regio een nieuwe impuls aan het genre opera te geven.
Deze voorstelling is op zaterdag 2 mei 2020 in Schouwburg De Domijnen te zien.
En ben je Vriend van De Domijnen, dan kun je deze voorstelling gratis bijwonen.

Concert
Podium Markt
za14sep 13:00u

Dansscholen

Clara Lamar - Dance Studio On Fire - Danzaira

De leerlingen van dansscholen Clara Lamar, Dance Studio On Fire, en Danzaira zorgen met hun optredens voor een vrolijk sfeertje.

Dans
Podium Markt
za14sep 13:00u

Photobooth

Green screen

Ben jij fan van Pluk van de Petteflet of van Matilda? Vind je het leuk om jezelf te laten vereeuwigen op de kaft van een kinderboek? Kom dan op naar het speciale Green screen – hoekje in Bibliotheek Ligne en laat je (gratis) fotograferen voor het groene doek. Het is alsof je ineens een duik neemt in een boek: via een speciaal programma ga je deel uitmaken van de kaft van een kinderboek. Je kunt je laten fotograferen om 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur.

Diversen
Bibliotheek Ligne
za14sep 13:10u

Artamuse

Ensemble dwarsfluit/slagwerk o.l.v. Frank Habets

‘Talent is wat je bent’ is het motto van Artamuse. Tijdens de culturele seizoenopening 2019 zullen verschillende leerlingen van hét centrum voor muziek, dans en cultuureducatie in de Westelijke Mijnstreek dat laten horen ook. Met de Pippi Langkous spirit nog vers in het geheugen wordt het publiek getrakteerd op drie korte, krachtige optredens van een half uur op het Ligneplein en de Markt.

De eerste performance is rebels en speels, de tweede vriendelijk en vrij, de derde act komt muzikaal in opstand. Dat belooft wat!

Concert
Podium Ligneplein
za14sep 13:50u

Jim van der Zee

Starting The Engine

Na een succesvolle eerste theatertour laat Jim van der Zee, winnaar van The Voice 2018, opnieuw van zich horen met de show Starting The Engine. In Schouwburg de Domijnen te zien op woensdag 25 maart 2020.
Bij deze opening van het cultuurseizoen speelt hij enkele stukken uit deze show.

Concert
Podium Markt
za14sep 13:50u

Aukje Hermanns

Aukje Hermanns (15) begon tien jaar geleden met gitaarles en al gauw werd dit haar passie, samen met zingen.

Twee jaar geleden is zij begonnen als singer-songwriter. Ze schrijft nummers over dingen die haar aan het hart gaan of waar ze als tiener tegenaan loopt. Deze nummers wisselt ze af met covers van huidige songs maar ook met nummers uit onder andere de jaren zeventig. Ze zingt met een warm stemgeluid begeleidt door haar gitaar en hoopt zo pure muziek over te brengen naar de harten van de luisteraars.

Concert
Podium Ligneplein
za14sep 14:00u

Photobooth

Green screen

Ben jij fan van Pluk van de Petteflet of van Matilda? Vind je het leuk om jezelf te laten vereeuwigen op de kaft van een kinderboek? Kom dan op naar het speciale Green screen – hoekje in Bibliotheek Ligne en laat je (gratis) fotograferen voor het groene doek. Het is alsof je ineens een duik neemt in een boek: via een speciaal programma ga je deel uitmaken van de kaft van een kinderboek. Je kunt je laten fotograferen om 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur.

Diversen
Bibliotheek Ligne
za14sep 14:00u

Mijn bijzonder rare week met Tess

Bang om als jongste van het gezin alleen over te blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen ‘alleenheidstraining’. Door de ontmoeting met Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren. Sam neemt een drastisch besluit waardoor zijn bijzondere vriendschap met Tess op het spel komt te staan en Tess haar leven voorgoed zal veranderen.

Film
Filmhuis 5,00 (Normaal)
za14sep 14:15u

Younique

De vier zangeressen van zanggroep Younique van Vocal School Nancy Deusings laten hun publiek weer genieten.

Concert
Podium Markt
za14sep 14:15u

Casper en Emma op jacht naar de schat

Casper en Emma brengen samen de vakantie door in het strandhuis van opa. De twee gaan zwemmen, visjes vangen en zandkastelen bouwen. Wat een plezier! Maar dan vinden ze op het strand een oud kistje met daarin een mysterieuze rebus. Het kistje blijkt van de opa van Emma te zijn, hij heeft het lang geleden samen met zijn beste vriend Alfred begraven. De vondst van de rebus is het begin van een grote schattenjacht en natuurlijk gaan Mevrouw Konijn en Welpje gezellig mee!

Film
Filmhuis 5,00 (Normaal)
za14sep 14:30u

Dansscholen

Dance Studio On Fire - Danzaira

Het tweede optreden van leerlingen van dansscholen Dance Studio On Fire en Danzaira.

Dans
Podium Markt
za14sep 14:30u

Niels Sievers

Niels is een 15-jarige zanger die zichzelf begeleidt op gitaar. Als 7-jarige had hij zijn eerste optreden voor publiek en inmiddels heeft hij al héél wat meer podiumervaring. Hij heeft al op behoorlijk wat festivals mogen spelen. Maar de mooiste dromen die uitkwamen waren toch wel zijn optreden (met Nielson) op het eindfeest van Serious Request in Heerlen, zijn deelname aan de Voice Kids en dat hij support-act van Kenny B mocht zijn.

Concert
Podium Ligneplein
za14sep 14:30u

Voorlezen

Om 12.30 uur en 14.30 uur wordt er aan de jongste kinderen voorgelezen bij de mobiele ontmoetingsplek ‘De Minstreel’. ‘De Minstreel’ is de plek waar verhalen gedeeld worden.

Diversen
De Minstreel (naast de beek bij het Ligneplein)
za14sep 15:00u

Hard2get

Zij zijn weer terug: na een uitverkochte show in Poppodium Volt komen ze op vrijdag 13 december weer de boel op zijn kop zetten.
Vandaag bij Kom Bij Ons Op De Bank alvast een extra lang voorproefje. Je zult beslist niet lang op de bank blijven zitten.

Concert
Podium Markt
za14sep 15:00u

Photobooth

Green screen

Ben jij fan van Pluk van de Petteflet of van Matilda? Vind je het leuk om jezelf te laten vereeuwigen op de kaft van een kinderboek? Kom dan op naar het speciale Green screen – hoekje in Bibliotheek Ligne en laat je (gratis) fotograferen voor het groene doek. Het is alsof je ineens een duik neemt in een boek: via een speciaal programma ga je deel uitmaken van de kaft van een kinderboek. Je kunt je laten fotograferen om 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur.

Diversen
Bibliotheek Ligne
za14sep 15:10u

Artamuse

Duo en trio dwarsfluit o.l.v. Frank Habets en Celtic Strings o.l.v. Reinder Eggen

‘Talent is wat je bent’ is het motto van Artamuse. Tijdens de culturele seizoenopening 2019 zullen verschillende leerlingen van hét centrum voor muziek, dans en cultuureducatie in de Westelijke Mijnstreek dat laten horen ook. Met de Pippi Langkous spirit nog vers in het geheugen wordt het publiek getrakteerd op drie korte, krachtige optredens van een half uur op het Ligneplein en de Markt.

De eerste performance is rebels en speels, de tweede vriendelijk en vrij, de derde act komt muzikaal in opstand. Dat belooft wat!

Concert
Podium Ligneplein
za14sep 16:00u

Voorpremière: Dolor y gloria

Voorpremière van Dolor y gloria, de nieuwe film van Pedro Almodóvar met Penélope Cruz en Antonio Banderas in de hoofdrollen. Banderas speelt een regisseur die tijdens de opnames van zijn nieuwe film nadenkt over de keuzes die hij in zijn leven heeft gemaakt. Hij moet het heden en het verleden onder ogen zien. Het autobiografische Dolor y gloria (pijn en glorie) ging dit jaar in wereldpremière op het filmfestival van Cannes en werd daar lovend ontvangen. Banderas werd uitgeroepen tot beste acteur.

Film
Filmhuis 8,50 (Normaal)
za14sep 16:15u

Kunstbende talenten presenteren werk

Zeggen dat er is Limburg veel filmtalent rondloopt is net zo’n logische uitspraak als zeggen dat de straat nat wordt als het regent. Dûh. Het barst er van. En dat talent moet ergens beginnen. Zoals de Kunstbende. De Oscarwinnende Mike van Diems van de toekomst tonen deze middag hun werk aan het geïnteresseerd publiek dat zich mag vergapen aan hun creatieve filmische uitspattingen.

Film
Filmhuis
bekijk alle activiteiten (41)
aan het zoeken...