Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Ook ik spreek over de roos
sluiten
santa rosa

Ook ik spreek over de roos

25 maart 2017

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Johanneskerk, Mgr. Vranckenstraat 9, Sittard-Geleen
Theater, muzikale verhalen

Muzikaal gesprek over Santa Rosa

Graag nodigen wij u uit voor een theatraal concert met gesprek over de stadsheilige Santa Rosa en haar belangrijkste symbool, de roos. Met prachtige koormuziek, liederen, muziek, dans en poëzie uit o.a. Java, Andalusië, Latijns-Amerika, Iran en natuurlijk Sittard.

 

Operaregisseur Miranda Lakerveld verdiepte zich samen met inwoners van Sittard-Geleen in het belang van de viering van Santa Rosa van Lima (roos van Lima). Hoe kan deze traditie bewaard blijven voor de komende generaties? En, kan deze viering een rol spelen in het verbinden van culturen? De waaier aan antwoorden op deze vragen zijn vertaald in prachtige muziek en poëzie over de roos uit verschillende culturen die op deze avond te zien en te horen zullen zijn.

De theatrale stukken worden afgewisseld met historische beelden en verhalen over Santa Rosa. Stadsarchivaris drs. Peer Boselie deelt zijn kennis en is tevens uw ceremoniemeester en gespreksleider tijdens deze bijzondere bijeenkomst. De optredens worden verzorgd door Dansschool Danzaira, Vocaal Ensemble Resonanz, May Safer, Jenny Voncken, Ursula Maas, organist Vincent Snackers en tenor/klarinettist Reza Ranjazmay. Met dank aan Moedercentrum Mama Casa Lisi en deken Van Rens van Sittard.

Komt u luisteren? Meepraten mag ook! Wilt u deze bijzondere gratis avond bijwonen, stuur dan een mail naar: rozenverhalen@dedomijnen.nl. Let op: ook zonder aanmelden kunt u zaterdag 25 maart deze fantastische voorstelling bijwonen.

Klik op de PDF voor meer informatie.

aan het zoeken...