Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Mega Sing Along 2019
sluiten

Mega Sing Along 2019

Heerlijk meezingen - met licht klassiek, musical en evergreens

14 september 2019

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Vanaf 20:30 uur - Markt Sittard
Diversen, Samen Zingen

Zing mee met Brigitte Heitzer

Voor de derde keer op rij sluiten we de opening van het cultuurseizoen weer groots af met een Mega Sing Along op de Markt in Sittard. Op het podium nemen musicalster Brigitte Heitzer met pianist/begeleider Rob Mennen en de Mega Sing Along Superfanfare o.l.v. Hardy Mertens je mee tijdens een heerlijke avond vol meezingers. Frits Kessels draagt zorg voor de meeste arrangementen. Licht klassiek, musical-songs en evergreens, je zingt het allemaal mee. De liedteksten hoef je niet van buiten te kennen, want die verschijnen op een scherm.

De Stem van Sittard

Ook bij deze derde editie zijn we weer op zoek geweest naar De Stem van Sittard. Tijdens de workshop op 26 mei heeft Brigitte Heitzer drie talenten uitgekozen om samen met Brigitte, pianist/begeleider Rob Mennen en de Mega Sing Along Superfanfare o.l.v. Hardy Mertens op het podium te zingen. Dit jaar kun je genieten van de optredens van Estelle Strouken, Joëlla Weiss en Youngky Eurlings. Dat wordt weer prachtig.

Brigitte Heitzer

Brigitte Heitzer (Noorbeek, 1979) is een veelzijdige actrice en zangeres. In 2007 won ze bij de AVRO de finale van de televisie zoektocht Op Zoek naar Evita. Ze vertolkte de rol van Evita anderhalf jaar in Nederland en België. Deze rol leverde haar een John Kraaijkamp Musical Award nominatie op voor Beste vrouwelijke Hoofdrol. Na Evita volgden grote rollen in diverse musicals waaronder All shook Up (Nathalie), Petticoat (Alternate Pattie Jagersma) en Miss Saigon (Ellen), allemaal bij Joop van den Ende Theaterproducties.

Na Miss Saigon volgde haar eerste toneelrol. Onder regie van Bruun Kuijt was ze naast o.a. Peter Tuinman en Genio de Groot als Sheila te zien in de thriller Dial M for Murder van Het Thrillertheater.

Seizoen 2013/2014 was ze te zien als Lynette in Putting it Together van PIT Producties waarvoor ze een Muscial Award won op 7 januari 2015 in de categorie Beste Vrouwelijke bijrol in een kleine musical. In 2015 tourde ze door het land met 50 Tinten de Parodie van het ToneelTheater.

Seizoen 2015/16 speelde Brigitte zuster Amnesia in Nonsens van DeGraaf en Cornelissen. Voor deze rol werd ze ook weer genomineerd voor een musical award in de categorie Beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical. Gedurende 2016 was ze te zien als Assepoester in Into The Woods van PIT theater producties en seizoen 2017/ 2018 speelde ze Jeanet in The Full Monty van De Graaf en Cornelissen entertainment.

Afgelopen seizoen was Brigitte weer te zien als Evita en deze keer won zij de musical award 2019 voor de Beste vrouwelijke Hoofdrol. In 2020 speelt Brigitte Marilyn Monroe in de musical Goodbye, Norma Jeane.

Rob Mennen

Rob is een veelgevraagd pianist/begeleider. Flexibiliteit en humor zijn voor hem sleutelwoorden en door zijn ruime ervaring is hij breed inzetbaar. Na zijn klassieke studie aan het Maastrichts conservatorium, die hij cum laude afsloot, speelde hij 15 jaar in coverbands en maakte zich de lichte muziek eigen.

Veel harmonie-/fanfare-orkesten kennen Rob vanuit zijn deelname bij hun speciale projecten. De laatste jaren is hij veelvuldig in het theater te zien met tournees in binnen- en buitenland met o.a. Mirusia, Maurice Hermans en Jack Vinders. Daarnaast werkt hij met enige regelmaat samen met Suzan Seegers, Ernst Daniël Smid en Dyanne Sleijpen.

In het najaar 2018 werkte Rob als musical director/pianist mee aan de theatertournee van Mirusia, de ‘Australische engel van Rieu’. Daarnaast speelde hij met Sanne Gloria Verboom in de cabaretvoorstelling Yes, we can’t, waarmee ze een halve finale plek bij het landelijke Cameretten in de wacht sleepten. Deze voorstelling is op vrijdag 27 december ook te zien bij De Domijnen.

Superfanfare MEGA SING ALONG

Een selectie muzikanten uit de fanfares van Buchten, Einighausen, Guttecoven, Holtum en Limbricht repeteert al sinds juni 2019 om een prachtig Sing Along concert te geven op de markt in Sittard. De bovengenoemde fanfares hebben al eerder succesvol samengewerkt in het project “Veer make es 1 meziek’. Daarbij gaven zo’n 200 muzikanten een uniek concert voor een uitverkochte schouwburg. . L1 maakte van dit project de documentaire “Superfanfare” die inmiddels al enkele keren is uitgezonden Dit smaakte naar meer en er volgden samenwerkingsprojecten op kleinere schaal zoals b.v. de gezamenlijke deelname aan de oktoberstoet in Sittard.
En nu dus de samenwerking als begeleidingsokest  voor de Mega Sing Along.
Het orkest staat onder leiding van een zeer enthousiaste dirigent Hardy Mertens die in Sittard geen onbekende is.

Frits Kessels

Na zijn studie aan het conservatorium van Maastricht met als hoofdvakken Schoolmuziek en Piano lichte muziek is Frits arrangeren gaan studeren aan het conservatorium van Hilversum. Na het behalen van het diploma werkt hij als zelfstandig arrangeur en pianodocent. Frits schrijft vooral voor harmonie en fanfare, denk bijv. aan promsconcerten of kerstconcerten , maar ook regelmatig voor bigbands, koren, bands met blazers en symphonie orkest.Vaak is dat in samenwerking met artiesten. Zowel bekende als onbekende artiesten. Arrangeren is een leuk vak en hij hoopt daar nog lang mee door te gaan.

Hardy Mertens

Hardy Mertens (Nieuwenhagen,1960) studeerde musicologie aan de Universiteit Utrecht en compositie en hafadirectie aan het Utrechts Muziekconservatorium.
Hij begon zijn muzikale carrière als klarinettist en arrangeur in de Koninklijke Militaire Kapel, maar werd later wereldwijd bekend als componist en dirigent, onder meer bij het Nederlands Politie Orkest.
Hardy speelt een actieve rol als gastdirigent, geeft dirigentenclinics, werkt als docent en jurylid, met name in Singapore en Italië en hij heeft ook incidentele opdrachten gehad als gastdirigent in de VS, Canada, Israël, Hong Kong en veel Europese landen. Zijn composities worden wereldwijd uitgevoerd en zijn vaak opgenomen door toporkesten en vaak gekozen als verplichte stukken voor o.a. het Wereld Muziek Concours te Kerkrade en verschillende andere internationale wedstrijden. Zijn muziek is geworteld in de Europese orkestrale traditie en wordt vaak beïnvloed door volksmuziek uit verschillende continenten. Het bevat traditionele tonaliteit, uitgebreide melodielijnen en percussieve patronen en deze worden vaak gecombineerd met humoristische verrassingen en ongewone geluiden.
Momenteel is hij hafa docent en compositie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en ‘resident-conductor’ van het Koninklijk harmonieorkest Orpheus  te Tilburg.

 

aan het zoeken...