Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
Agape
sluiten
agape

Agape

Geloof, hoop en liefde in het centrum van Sittard

21 december 2018

Let op, deze activiteit is niet meer beschikbaar. Bekijk het actuele aanbod in onze agenda.

Mariapark, Oude Markt 18, Sittard
Theater, Omloop

Een andere manier van samenkomen

Aan het einde van hun jaar als cultureel intendant van Sittard-Geleen, dat in het teken stond van het thema ‘Recht op Kunst’, nodigen Servé Hermans en Michel Sluysmans je van harte uit voor een AGAPE. Een unieke, sfeervolle avond in de Petruskerk, de Sint-Michielskerk en de Basiliek Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart in het centrum van Sittard.

 

Agape (Grieks: ἀγάπη) is een Grieks woord, dat in het Nederlands ‘liefdesmaal’ betekent. Een ritueel waarbij de deelnemers op broederlijke wijze het leven en de liefde vieren, door elkaar verhalen te vertellen, te eten en te drinken. De eucharistie in de katholieke kerk is een vorm van agape.

In de Petruskerk zullen schrijfster/publiciste Marcia Luyten en schrijfster Connie Palmen hun visie geven op het jaarthema ‘Recht op Kunst’. In de Michielskerk is er een dialoog tussen theatermaakster Rita Hoofwijk en zanger/vluchteling Wessam Al Halabi. In de basiliek zal schrijver/zanger Frans Pollux een aantal mooie songs spelen vergezeld van persoonlijke verhalen.

Samen met Servé Hermans en Michel Sluysmans geven we zo een hedendaagse invulling aan het eeuwenoude begrip Agape. Een apolitieke, liefdevolle samenkomst gecentreerd rondom het thema ‘Recht op Kunst‘; wat is de kracht van verbeelding, poëzie en geloof in de wereld waarin wij nu leven?

Vooropgegaan door muziek trekt het publiek in fakkeloptocht van kerk naar kerk voor dit theatraal en muzikaal drieluik waarin geloof, hoop en liefde centraal staan.

Let op: deze rondgang is maximaal toegankelijk voor 175 personen vanwege de capaciteit van de locaties. Deelname aan deze unieke belevenis vlak voor kerst kost € 9,50 per persoon incl. de nazit met een lekker kop warme chocomel en oliebol.

Programma
Inloop: 18.45 uur
Start avond: 19.00 uur
Eind rond 21.30 uur met gezellige nazit
Start en einde: Mariapark, Oude Markt 18, Sittard

Met dank aan deken Mgr. Wilbert van Rens

Foto’s: Stephan Vanfleteren

aan het zoeken...