Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Barockfestival Sittard

Barockfestival 2017 Sittard

Van 21 tot en met 25 juni 2017

Voor de tweede keer organiseren Sittard Barok ensemble AD MOSAM en De Domijnen gezamenlijk het Barockfestival in Sittard. Het centrum van Sittard vormt met de barokke St.Michielskerk op de markt en de diverse historische gebouwen hét perfecte decor voor een gevarieerd Barockfestival.
Een variatie in concerten: van kamermuziek en barokmuziek tot jamsessie en popconcert.
Een variatie in podia: kerken, tuinen, pleinen maar ook Het Filmhuis.
En een variatie in artiesten: conservatoriumstudenten, basisschoolleerlingen, amateur(koor)zangers, young professionals en gevestigde namen zoals AD MOSAM, Peter Kooij, Jetse Bremer, Calefax, Eric Vloeimans en Holland Baroque. Kortom, 5 dagen lang een onderdompeling in Barock!

Popmuziek en Barokmuziek vinden elkaar

In 2015 zijn we gestart met het Barockfestival omdat wij het belangrijk vinden de barokmuziek en de invloed van de barokperiode op onze moderne samenleving bij een groot publiek onder de aandacht te brengen. Klik hier voor een sfeerimpressie van het Barockfestival in 2015.
In deze tweede editie zal het publiek nog meer kunnen ervaren dat de basis van de ontwikkeling van de muziek haar oorsprong kent in de barokmuziek. Tijdens het festival wordt een link gelegd tussen de popmuziek en de barokmuziek, daarom schrijven we Barockfestival: een verrassend Barokfestival. Daarnaast is er ruim aandacht voor de barokinvloed op de hedendaagse muziek.

Activiteiten

De Barockweek staat bol van de activiteiten. Op educatief gebied is een programma voor basisscholen ontwikkeld. Deelnemende kinderen van drie basisscholen werken mee aan het openingsconcert op woensdagavond 21 juni. Verder is er een Meerdaagse Masterclass Barokinterpretatie door Peter Kooij voor young professionals.

HollandBaroque_EricVloeimans_WouterJansenPhotographyJetse Bremer, internationaal bekend componist, arrangeur en koordirigent, leidt een workshop voor amateur(koor)zangers die gezamenlijk het lied Boem si li la van Toon Hermans in Barok en in Rock stijl ten gehore zullen brengen. Dit lied wordt gepresenteerd in de St. Michielskerk, voorafgaand aan het concert van Holland Baroque met Eric Vloeimans. Kunt u zelfstandig een zangpartij instuderen en op een goed (geschoold) niveau zingen? Dan nodigen wij u uit om deel te nemen aan de workshop. Meer informatie vindt u hier.
Verder zijn o.a. concerten te beluisteren van Calefax en wordt het slotconcert op zondag 25 juni verzorgd door Barokensemble AD MOSAM.

Programma

Voor een compleet overzicht van de activiteiten, kunt u het programmaoverzicht raadplegen.

Hebt u een vraag met betrekking tot het Barockfestival?

Neem dan contact op met projectleider Maurice Daemen van De Domijnen.
Maurice is te bereiken op telefoonnummer 088-5995695 of per e-mail op: maurice.daemen@dedomijnen.nl.

Tip
Genieten van Sittard en het Barockfestival?
Hotel Merici, in het historisch centrum, heeft een mooi Barockarrangement samengesteld.

 

Barockfestival

 

Het Barockfestival 2017 wordt georganiseerd door:

Admosam AD MOSAM heeft als ambassadeur van de barokmuziek een landelijke en internationale uitstraling. Artistieke leiders zijn Huub Ehlen en Bernard Woltèche.
De Domijnen De Domijnen is dé culturele instelling in Sittard-Geleen die professionals, cultuurliefhebbers en vrijwilligers verbindt. Zij produceert en programmeert activiteiten voor iedereen in de regio.
aan het zoeken...
Geef uw mening
Logo

Geef ons uw mening over deze pagina.