Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Barockfestival Sittard

Barockfestival 2017 Sittard

21 tot en met 25 juni 2017

Voor de tweede keer organiseren Sittard Barok ensemble AD MOSAM en De Domijnen gezamenlijk het Barockfestival in Sittard. Het centrum van Sittard vormt met de barokke St.Michielskerk op de markt en de diverse historische gebouwen hét perfecte decor voor een gevarieerd Barockfestival.
Een variatie in concerten: van kamermuziek en barokmuziek tot jamsessie en popconcert.
Een variatie in podia: kerken, tuinen, pleinen maar ook Het Filmhuis.
En vooral een variatie in artiesten: conservatoriumstudenten, basisschoolleerlingen, amateur(koor)zangers, young professionals en gevestigde namen zoals AD MOSAM, Peter Kooij, Jetse Bremer, Calefax, Holland Baroque & Eric Vloeimans, Ivo Janssen, Huub Claessens en Thiemo Kirberg. 5 dagen lang een onderdompeling in Barock!

Pop en Barok vinden elkaar

In 2015 zijn we gestart met het Barockfestival omdat wij het belangrijk vinden om barokmuziek en de invloed van de barokperiode op onze moderne samenleving bij een groot publiek onder de aandacht te brengen. Klik hier voor een sfeerimpressie van het Barockfestival in 2015.
In deze tweede editie zal het publiek nog meer kunnen ervaren dat de basis van de ontwikkeling van de muziek haar oorsprong kent in de barokmuziek. Tijdens het festival wordt een link gelegd tussen popmuziek en barokmuziek. Dat maakt het Barockfestival: een verrassend Barokfestival. Daarnaast is er ruim aandacht voor de barokinvloed op de hedendaagse muziek.

Programma

Voor het complete programma zie het programmaoverzicht of ons digitaal programmaboekje

Activiteiten

De Barockweek staat bol van de activiteiten. Op educatief gebied is een programma voor basisscholen ontwikkeld. Deelnemende kinderen van drie basisscholen werken mee aan het openingsconcert op woensdagavond 21 juni. En er is een Meerdaagse Masterclass Barokinterpretatie door Peter Kooij voor young professionals.
Jetse Bremer, internationaal bekend componist, arrangeur en koordirigent, leidt een workshop voor amateur(koor)zangers die gezamenlijk het lied Boem si li la van Toon Hermans in Barok en in Rock stijl ten gehore brengen. Dit lied wordt gepresenteerd in de St. Michielskerk, voorafgaand aan het concert van Holland Baroque met Eric Vloeimans.

Verder zijn o.a. concerten te beluisteren van Calefax en Huub Claessens en Thiemo Kirberg en wordt het feestelijke slotconcert Vreugde en verlangen verzorgd door AD MOSAM.

Heeft u een vraag met betrekking tot het Barockfestival?

Neem dan contact op met projectleider Maurice Daemen van De Domijnen.
Maurice is te bereiken op telefoonnummer 088-5995695 of per e-mail op: maurice.daemen@dedomijnen.nl.

Tip: Genieten van Sittard en het Barockfestival?
Hotel de Limbourg op de markt in Sittard heeft een mooi Barockarrangement samengesteld:
2 overnachtingen met ontbijt + welkomstdiner (excl. drank) op de dag van aankomst + combiticket concerten Calefax – Holland Baroque & Eric Vloeimans – AD MOSAM voor € 159,50 pp op basis van 2 personen per kamer.

Barockfestival

 

Het Barockfestival 2017 wordt georganiseerd door:

Admosam AD MOSAM heeft als ambassadeur van de barokmuziek een landelijke en internationale uitstraling. Artistieke leiders zijn Huub Ehlen en Bernard Woltèche.
De Domijnen De Domijnen is dé culturele instelling in Sittard-Geleen die professionals, cultuurliefhebbers en vrijwilligers verbindt. Zij produceert en programmeert activiteiten voor iedereen in de regio.

 

Mediapartner van het Barockfestival Sittard

Het Barockfestival Sittard wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

aan het zoeken...
Geef uw mening
Logo

Geef ons uw mening over deze pagina.