Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Barockfestival Sittard 2015 – Sfeerimpressie

Van 19 tot en met 21 juni 2015 vond in het historisch centrum van Sittard de eerste editie plaats van het Barockfestival. Barok ensemble AD MOSAM en cultuurinstelling De Domijnen trokken als partners samen op in de organisatie van dit unieke festival. Tijdens de eerste editie werd de basis gelegd voor een festival dat tweejaarlijks in het centrum van Sittard zal worden georganiseerd.

* Dank aan Streekomroep Start voor het ter beschikking stellen van de beelden.

Sfeervolle en hoogstaande uitvoeringen op bijzondere locaties

Op vrijdag 19 juni werd de film Tous les Soleils in Filmhuis Het Domein aan een uitverkochte zaal getoond en kon het publiek zich tijdens een stadswandeling laven aan de historische rijkdom die het centrum van Sittard herbergt.

Zaterdag 20 juni startte met een workshop voor koperblaasinstrumenten onder leiding van Marc Huijnen. Hij werkte de hele dag aan diverse improvisatiestijlen en legde zo nadrukkelijk de link met de improvisatorische barokmuziek.
De workshop werd met een presentatie in de St. Michielskerk afgesloten waarna het concert door het AMSTEL QUARTET te beluisteren was. Dit fantastische saxofoonkwartet liet de bezoekers versteld staan door hun afwisselende en indrukwekkende spel. Na afloop van het concert genoot het publiek zichtbaar tijdens de Tuinenroute richting Poppodium Volt. Het publiek werd begeleid door in barokkleding gehulde gastvrouwen. Bij deze Tuinenroute speelden drie ensembles van het Maastrichts Conservatorium op een drietal unieke plekken in de Jardin d’Isabelle, Ursulinentuin en de Jezuïtenkapel korte concerten. In Poppodium Volt aangekomen was het in groten getale opgekomen publiek getuige van een unieke jamsessie door leden van het AMSTEL QUARTET, Barok Ensemble AD MOSAM en plaatselijke pop artiesten.

Zondag 21 juni startte met een Heilige Hoogmis in de St. Petruskerk. Organist Arno Kerkhofs en het Petruskoor luisterden de mis op met muziek uit de barokperiode.
Vroeg in de middag genoot het publiek van kamermuziekconcerten, verzorgd door cellist Bernard Woltèche en Ensemble Agimont in het Gruizenkerkje en de Basiliek.

De eerste editie van het Barockfestival werd afgesloten door Barok Ensemble AD MOSAM onder leiding van dirigent en artistiek leider van het Barockfestival, Huub Ehlen. Het publiek was getuige van een prachtige uitvoering van onder andere het Magnificat van J.S. Bach.

Op deze eerste editie van het Barockfestival Sittard liet het publiek zich meevoeren door prachtige, sfeervolle en hoogstaande uitvoeringen op bijzondere locaties.

Het Barockfestival 2015 werd georganiseerd door:

AdmosamAD MOSAM heeft als ambassadeur van de barokmuziek een landelijke en internationale uitstraling. Artistieke leiders zijn Huub Ehlen en Bernard Woltèche.
De DomijnenDe Domijnen is dé culturele instelling in Sittard-Geleen die professionals, cultuurliefhebbers en vrijwilligers verbindt. Zij produceert en programmeert activiteiten voor iedereen in de regio.
aan het zoeken...