Inspiratie

We hebben Best Practices uit de EigenWijs praktijk voor jou verzameld.

Co-creatie Groep 1 t/m 3

Doen Doen Doen! Theater

In deze lessen gaat het jonge kind meekijken, samen doen en zelf spelen. De leerkracht en/of kunstenaar gaat inspireren, verleiden en begeleiden.

Lees meer
Doorgaande leerlijn Groep 1 t/m 8

Dansen in vormen

Deze danslessen sluiten aan bij handvaardigheidslessen met als thema vorm. Het project bestaat uit 3 lessen.

Lees meer
Flexibele leerlijn literatuur Groep 1 t/m 8

Koken met literatuur

DE FLEXIBELE LEERLIJN LITERATUUREDUCATIE is een handige tool die leerkrachten kaders én ruimte geeft om te (gaan) werken met boeken die kinderen zelf niet snel kiezen. Eventueel gecombineerd met een of meerdere cultuurdisciplines. De tool is ontwikkeld door Eigenwijs, samen met leerkrachten!

Lees meer
Doorlopende leerlijn

Stopmotion

Stop-motion is de basistechniek van animatie. Met deze techniek kun je door foto’s of tekeningen snel achter elkaar af telaten spelen een ‘frame by frame’ animatie creëren. Normaal is een 24-tal foto’s of ‘frames’ per seconden gebruikelijk. In de lessengekoppeld aan dit leerplanwerken we in 12frames per seconde voor een mogelijk eindproduct.

Lees meer
Doorgaande leerlijn Docenten

Creatieve Teamstart

Wil jij met het hele team kennis maken met Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK)? Je kunt nu speeddaten met CmK! Ontdek wat de mogelijkheden zijn, en pas het helemaal aan naar de wensen van jouw school. Boven-, midden, of onderbouw, het maakt niet uit. Dans, drama, literatuur, beeldende kunst, design, mediakunst, muziek, mode, fotografie, erfgoed.

Lees meer
Groep 7 & 8

Programmeren met oude meesterwerken

Leerlingen worden via een technische, wetenschappelijke en creatieve manier uitgedaagd om zelf op onderzoek uit te gaan binnen het thema “De gouden eeuw”. Aan de hand van een aantal bekende 18e eeuwse schilderijen, muziek, bronnenonderzoek, het programma Scratch en de Makey-Makey’s worden de leerlingen aangespoord om zelf meer te weten te komen.

Lees meer

Culturele kaarten

Kijk eens wat er te doen is in jouw gemeente op cultureel gebied. We hebben culturele kaarten gemaakt van Beek, Born, Geleen, Sittard en Stein. De kaarten zijn voorzien van hyperlinks om rechtstreeks bij de betreffende culturele instelling uit te komen.

Lees meer