Home
sluiten

Training Intern Culctuurcoördinator 2021 (ICC cursus)

15 juni t/m 22 juni 2021

ICC-cursus:
Komend schooljaar bieden De Domijnen en Kaleidoscoop (Maastricht) in samenwerking met de Nieuwste Pabo weer een icc-cursus aan.
De cursus interne cultuurcoördinator (icc-cursus) leidt leerkrachten op tot interne cultuurcoördinator in het basisonderwijs. De cursus biedt praktische handvatten, vaardigheden en inhoudelijke kennis om cultuuronderwijs op school optimaal vorm te geven, te stimuleren en te behouden. De icc-cursus bestaat uit twee fases, verdeeld over 2 jaar. Er is gekozen voor deze twee fases om de studiebelasting voor de deelnemers wat te beperken.

Inhoud:
In de eerste fase (in schooljaar ’21-’22) ga je binnen 7 bijeenkomsten onder andere aan de slag rondom het verkennen van het cultureel netwerk, het stimuleren van draagvlak voor cultuureducatie en het werken aan je eigen competenties als cultuur coördinator. Daarbij komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat is cultuureducatie?
  • Creativiteit + verankering in het curriculum
  • Wat is mijn rol als icc’er?
  • Geldzaken + beleid
  • Ambities

De tweede fase zal in schooljaar ’22 –’23 plaatsvinden.
Tijdens de tweede fase ga je een cultuurplan voor de school schrijven en maak je samen met je team een verdiepingsslag rondom jullie verankering en ambities rondom cultuureducatie. Wanneer je de tweede fase goed afgerond hebt, ontvang je een ICC certificaat. De volgende onderwerpen komen in fase 2 aan bod:

  • Draagvlak creëren samen met het schoolteam
  • Schrijven van een cultuurplan

Studielast:
Naast de contacturen moet er rekening worden gehouden met studie en voorbereiding. In de eerste fase gaan wij uit van een totale studielast van 35 uur. In de tweede fase gaan wij uit van een totale studielast van 15 uur.

De data
22-sep, 20-okt, 24-nov 2021
19-jan, 16-feb, 30-mrt, 08-jun 2022

De lestijden en locatie:
De cursusdagen zullen plaatsvinden van 14:00-17:00 uur, hierbij is er een inloopmogelijkheid vanaf 13:45 uur. De lessen zullen gedeeltelijk plaatsvinden in Sittard en gedeeltelijk in Maastricht.

Deelname kosten:

  • Ben je leerkracht van een CmK EigenWijs school, dan komt EigenWijs voor de kosten op.
  • Ben je leerkracht van een school die niet deelneemt aan CmK EigenWijs, dan is de cursusprijs € 500,-

Aanmelden:
Wil je deelnemen aan de icc-cursus, stuur dan een mail met je naam, achternaam, naam school en vermeld dat je wilt deelnemen aan de icc-cursus naar het volgende mailadres: educatie@dedomijnen.nl
Bij aanmelden voor de icc-cursus, verwachten wij dat je deelneemt.
Voor vragen neem gerust contact op met je accountmanager of met educatie@dedomijnen.nl.