Home
sluiten

Inspiratiebijeenkomst voor het onderwijs – maart 2019

27 maart 2019

Wat als muziekles op school nu eens meer was zoals het voetbalveldje achter de school? Dat je gewoon samen een potje zou kunnen muziek maken?
En... wat als je kon genieten van de voorstelling 'In het zuiden ligt alles anders' van Het Laagland?

Cultuureducatie met Kwaliteit - Doe eigenwijs culturele veldHet kan allebei, als je op 27 maart naar onze inspiratiebijeenkomst komt!

Muzikaal trapveldje

Wat als muziekles nu eens niet ging over zuiver zingen, in de maat spelen en op tijd beginnen?
Wat als muziekles een ontmoeting was en een uitnodiging om samen met anderen op avontuur te gaan in de wondere wereld van het geluid? Een zoektocht naar hoe geluid soms ineens muziek wordt. Dat je samen met je juf of meester ontdekt dat alles muziek kan zijn. Dat je je eigen muziek kunt maken met een liniaal en een stuk aluminiumfolie.
Dat muziekles gaat om het geven van ruimte en uitdaging om te ontdekken wat je kunt en wilt.

Suzan Lutke komt naar Sittard om jou te laten ervaren hoe het is om muziek te maken, vanuit wat we allemaal al in ons hebben aan muzikaal basismateriaal. Door het samen te doen, de lol te beleven en erop te reflecteren. Dáár begint het. De ruimte hebben om te ‘spelen met muziek’ in plaats van ‘muziek te spelen’.

Daarnaast gaan we aan de slag met het ontwerpen van werkvormen waarin de muzikale creativiteit van jouw leerlingen de ruimte krijgt. Als jij jezelf als leerkracht toestaat om meer te spelen dan is het makkelijker om je leerlingen dat ook te laten doen.

Suzan Lutke heeft veel te veel ervaring in het onderwijs en in de muziek om dat hier uitgebreid te beschrijven, kijk op haar website om meer te lezen over wie ze is en wat ze doet.

Voorstelling door Het Laagland – ‘In het zuiden ligt alles anders’

Na een korte pauze word je getrakteerd op een prachtige voorstelling van het Laagland.
Het Laagland reist met een mobiele theatertruck het land door. Deze voorstelling genaamd “In het Zuiden ligt alles anders” is dus ook op school zelf te boeken.
Waar gaat het over?
Een verhaal rondom het ontstaan van Limburg. Geen saaie geschiedenisles maar het gaat om het nu:
Welke Limburger schuilt er in jou persoonlijk? Een voorstelling waarin we 150 jaar Limburg vieren.

Praktische info:
Wanneer: Woensdagmiddag 27 maart
Tijdstip: 14.00 tot 16.30 uur
Waar: In de Schouwburg te Sittard (Charles Eijckzaal)

Programma:
13.30 – 14.00 uur: Inloop
14.00 – 15.30 uur: Workshop met Suzan Lutke
15.30 – 15.45 uur: Pauze
15.45 – 16.30 uur: Voorstelling “In het Zuiden ligt alles anders”

Onze inspiratiebijeenkomst is toegankelijk voor leerkrachten, ICC-ers en andere geïnteresseerden. De toegang is gratis. Graag vooraf aanmelden via educatie@dedomijnen.nl