Home
sluiten

Inspiratiebijeenkomst Leesbevordering, Benny Lindelauf

29 januari 2020

Uitnodiging Inspiratiebijeenkomst Leesbevordering
Auteur: Benny Lindelauf

Datum: Woensdag 29 januari
Tijd: 14.00 – 16.30 uur
Locatie: Schouwburg De Domijnen
Kosten: geen kosten
Voor wie: voor leescoördinatoren en andere geïnteresseerden (informeer vooral je collega’s!)
Leuke extra: na afloop mag iedereeneen boek van Benny Lindelauf uitkiezen voor in de klas.

Over Benny Lindelauf:

Benny Lindelauf (Sittard,1964) luisterde vroeger graag naar de verhalen die zijn oma vertelde. ‘Mijn oma was de vertelster van onze familie. Ze vertelde graag over haar jeugd. Daarbij overdreef ze graag. Als ik dan vroeg: “Oma, is het echt zo gegaan?” zei ze altijd: “Jong, ich maach mich doodrauke aan dees sigret es ut neet woar is.”
Toen hij ouder was ging hij naar de Theaterschool in Amsterdam. Hij speelde en danste in verschillende (jeugd)theaterproducties. Maar als hij even niets te doen had ging hij, geïnspireerd door de verhalen van zijn oma, zitten schrijven.
Inmiddels heeft Benny Lindelauf van schrijven zijn beroep gemaakt, en geeft hij ook les aan mensen die willen leren schrijven. Zijn eerste boek Omhoogvaldag verscheen in 1998. Daarna volgden onder meer Schuilen in een jas en Negen Open Armen. Voor dat laatste boek ontving hij de Gouden Zoen 2005 en de Thea Beckman Prijs 2004. Negen Open Armen is inmiddels vertaald in 8 talen! Ook schreef hij De hemel van Heivisj waarvoor hij o.a. de Woutertje Pieterse Prijs ontving. Ook bekend is het boek Hoe Tortot zijn vissenhart verloor uit 2016. Hiervoor won hij de Gouden Lijst (Gouden Griffel voor 12+). Leuk om te weten is dat de schoolvoorstelling “Kanonnenvoer” is gebaseerd op dit boek. Neem vooralook een kijkje op zijn website:
www.bennylindelauf.com

Wat krijgen we die middag te zien?

Het wordt een afwisselende middag waarin Benny vertelt over zijn schrijverschap en ons meeneemt in de wereld van “Dwarse boeken”. Na een pauze waarin producten van het Maakonderwijs te zien zijn, zal Benny het programma vervolgen met een workshop “de Boekenvoice” Lekker praktisch aan de slag met handige werkvormen die direct toepasbaar zijn in de klas. Nog meer praktische tips ontvangen jullie in de vorm van de flyer “wij gaan voorlezen” die kort wordt toegelicht door Hanneke Ickenroth. Gedurende de middag zal Wim Krings aanwezig zijn met een aanbod van boeken van Benny Lindelauf. Kies er gratis eentje uit voor in je klas!

Aanmelden:

De toegang is gratis. Graag vooraf aanmelden door te mailen naar:
educatie@dedomijnen.nl
Meld je aan vóór 15 januari.