Home
sluiten

Cultuurdrager Dans – Bijeenkomst 4

08 april 2020

Deze training wordt gegeven door Sally Dansgezelschap Maastricht.
Dans in het onderwijs is verrijkend, plezierig, een goede uitlaatklep en tegelijkertijd heel spannend! Voor zowel leerlingen als docenten. Door de veelzijdigheid van dans is juist deze kunstvorm voor iedereen geschikt. Dans geeft leerkrachten de mogelijkheid om thema’s en vakgebieden op een andere manier aan te bieden waardoor de talenten van kinderen op een andere en hele toegankelijke manier aangesproken worden. 

Voor wie?
Deze cursus van 4 dagdelen is geschikt voor leerkrachten die interesse hebben in het toepassen van dans (momenten) in de klasEn natuurlijk voor leerkrachten die lichaamstaal willen inzetten bij het leren van nieuwe dingen zodat leerlingen hun volledige potentie kunnen inzetten op school. Deze training stelt geen eisen aan een instapniveau voor dans.  

Wat ga je doen?
Allereerst maak je kennis met bestaande methoden van dans die geschikt zijn voor het primair onderwijs met als doel om gereedschap te verzamelen. Van daaruit ga je met ondersteuning van SALLY op zoek naar je eigen danstaal door middel van opdrachten vanuit diverse vakgebieden. Vervolgens start je een creatief maakproces waarbij je ontwerper wordt van een eenvoudige dansopdracht in de klas. Vanzelfsprekend deel je jouw creatie actief met je studiegenoten en ondervind je al doende je eigen ontwikkelmogelijkheden. Aan het einde van de cursus ben je in staat om energizersconcentratie-oefeningen, samenwerkingsopdrachten en/of vakoverstijgende opdrachten te ontwerpen en te onderwijzen. 
De nadruk binnen deze training ligt voornamelijk op de begeleiding van de leerlingen in een creatief proces. 

Data, tijden en locatie:
De lessen worden gegeven op woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.
Data: 4 en 18 maart en 1 en 8 april
De lessen zullen plaatsvinden op een school in de regio Sittard (nader te bepalen)

Aanmelden:
Aanmelden kan door een mail te sturen naar educatie@dedomijnen.nl
Hierbij graag de volgende dingen vermelden:
– Naam
– Naam school
– Telefoonnummer

Aanmelden kan tot uiterlijk 19 februari 2020