Home
sluiten

Mooie woordenmuseum

Korte omschrijving:
De leerlingen krijgen voordat ze naar het atelier komen een briefje waarop een –ei of –ij woord staat geschreven. Dit briefje stoppen ze, zonder het nog te lezen, in hun broekzak (het zakkenmuseum). Vervolgens wordt in het atelier de –ei en –ij regel besproken. De –ei woorden worden ter ondersteuning gekoppeld aan de verbeelding van een EI. De –ij woorden krijgen ter ondersteuning een beeld van een IJSJE en worden ijsjeswoorden. Aan de hand van hun ijsjes-woord of eierwoord wordt bekeken aan welke tafel ze gaan schilderen.

Leerlingen bedenken een beeld dat bij hun woord past en maken hiervan een kleide schets en deze wordt vervolgens geschilderd. Hierna gaan leerlingen met een mal van een ei of van een ijsje een ander schilderij zoeken dan dat ze zelf geschilderd hebben. De mal wordt op het schilderij gelegd en de ruimte eromheen wordt beschilderd. Op deze manier ontstaat een nieuw woord-beeld associatie.

Hierna gaan leerlingen opnieuw een schilderij zoeken en schrijven ze het woord, wat bij het schilderij hoort, op een klein latje. Dit wordt op het schilderij bevestigd door de leerlingen zelf. Bovendien krijgen de eierwoorden een houten eierlepeltje en krijgen de ijsjeswoorden een houten ijsstokje onder aan het schilderij. Op deze manier waren de leerlingen op een derde manier bezig met een andere beeld-woord associatie. Tenslotte worden alle –ei en –ij schilderijen met de leerlingen bekeken en benoemd en nogmaals opnieuw gerubriceerd.

Doelstelling van de activiteit:
Het mooie woordenmuseum is gericht op het verbeteren van de –ei en –ij woorden.

Deze activiteit is ontwikkeld in de CmK-periode 2013-2016.

Bekijk alle activiteiten

Basisinformatie

stap 1 van 4

* verplicht invullen

terug

Activiteit informatie

stap 2 van 4

* verplicht invullen

terug

Selecteer kenmerken

stap 3 van 4

Onderwijsgebieden

Disciplines

21e-eeuwse skills

Doelgroep *

* verplicht invullen

terug

Activiteit informatie

stap 4 van 4
Dit bestand is niet geschikt
Dit bestand is niet geschikt
Dit bestand is niet geschikt

dit is geen verplichte stap

terug

Je activiteit is aangemeld

Je ontvangt zo snel mogelijk bericht op
voorbeeld
zodra de activiteit is geplaatst op de site.

Helaas, er ging iets mis!

Controleer het formulier op fouten.
Mocht dit probleem zich blijven voordoen, neem dan contact op met educatie@dedomijnen.nl

sluit dit venster